PREVIEW - 7. kolo italské Serie A
Torino AC vs. Napoli
V neděli se odehraje 7. kolo Italské Serie A, ve kterém se v 18:00 spolu střetnou Neapol a Turín. V tomto utkání se střetne osmý se čtvrtým týmem aktuální ligové tabulky, hosté mají náskok pouhé tři body. Naposledy se tyto týmy střetly na hřišti hostů na Stadio San Paolo a utkání skončilo remízou 0:0. V minulém kole hostující neapoliští hráči získali maximum bodů s Brescií. Naopak domácí Turín prohrál s Parmou. Nejlepšími zakončovateli jsou za Turín Andrea Belotti s pěti góly a za Neapoli Dries Mertens, který se trefil čtyřikrát. Hráči Turína v této sezóně vyhráli dva ze tří domácích zápasů. Hosté z Neapole venku uhráli dvě výhry ze tří zápasů. Turín v této sezóně vstřelil na domácím hřišti průměrně 1,7 branky na zápas, Neapol zaznamenala na venkovních hřištích průměrně 3,7 zásahu. Turín ze šesti zápasů v této sezóně v jednom nevstřelil žádný gól, Neapol neskórovala také v jednom zápase. Domácí obrana nepatří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 1,7 branky na utkání, hosté jsou na tom podobně, jejich obrana připustila průměrně 1,7 branky na zápas. Hostujícím se na venkovních stadionech v této sezóně v koncovce daří, dá se očekávat, že opět vstřelí alespoň jeden gól. 

Spal vs. Parma
Spal přivítá v sobotu v 15:00 v rámci 7. kola Italské Serie A na Stadio Paolo Mazza Parmu. Domácí tým Spalu je aktuálně se třemi body na devatenácté pozici v ligové tabulce, hosté jsou v tabulce o deset příček výš na deváté pozici, když získali devět bodů. Naposledy se tyto týmy střetly na hřišti hostů na Stadio Ennio Tardini a utkání skončilo výhrou nynějšího domácího týmu ze Spalu 2:3. Spalu se v posledním ligovém kole proti Juventusu nedařilo, když ztratil tři body, domácí prožívají těžkou sérii, je to v pořadí už třetí prohra za sebou. Hostující Parma naopak získala maximum bodů s Turínem, v posledních dvou zápasech za sebou hosté brali plný počet bodů. Nejlepšími zakončovateli jsou za Spal Andrea Petagna se dvěma góly a za Parmu Roberto Inglese, který se trefil také dvakrát. Hráči Spalu v této sezóně vyhráli jeden ze tří domácích zápasů. Hosté z Parmy venku uhráli jednu výhru ze dvou zápasů. V této ligové sezóně domácí Spal vstřelil na domácím hřišti průměrně 1,7 góly v jednom zápase. Hosté z Parmy na venkovních hřištích průměrně vstřelili 1,5 branky. Domácí Spal v tomto ročníku odehrál ovšem tři zápasy, ve kterých nevstřelil žádnou branku, hostující tým Parmy odehrál dva zápasy, ve kterých neskóroval. Defenziva hostující Parmy není příliš pevná, průměrně obdržela 1,5 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou horší, když inkasovala průměrně 2,2 gólu na zápas. Domácí prožívají v posledních třech zápasech sérii porážek. Také hosté mají v posledních utkáních sérii stejných výsledků, konkrétně dvou výher. Favoritem jsou v tomto utkání podle rozdílu v postavení v tabulce hosté. 

Roma AS vs. Cagliari
Italská Serie A má na programu 7. kolo, ve kterém v neděli v 15:00 hostí AS Řím tým Cagliari. Svěřenci domácího trenéra Paula Fonsecy jsou aktuálně na pátém místě ligové tabulky, hosté okupují sedmou pozici. Naposledy se tyto týmy utkaly na stadionu Říma a zápas ovládli domácí z Říma 3:0. AS Řím v minulém ligovém kole hrál proti Lecce a získal maximum bodů za výhru. Oproti tomu klub z Cagliari remizoval s Veronou a ztratil dva body. Snajperem v týmu Říma je Edin Džeko, který dal čtyři góly, za Cagliari se dvakrát prosadil Joao Pedro. Hostující Cagliari na hřištích soupeřů v aktuální ligové sezóně vyhrálo dva zápasy, domácí AS Řím na svém stadionu v této sezóně vyhrál jeden zápas. Cagliari je obávaným soupeřem na venkovních hřištích, když průměrně vstřelilo hostitelům 2 branky na venkovní zápas, AS Řím ovšem má na domácím hřišti vyšší brankový průměr 2,3 branky na zápas. Domácí AS Řím v tomto ročníku odehrál jen jeden zápas, ve kterém nevstřelil žádnou branku, hostující tým Cagliari také odehrál pouze jeden zápas, ve kterém neskóroval. Domácí obrana nepatří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 1,5 branky na utkání, hosté jsou na tom podobně, jejich obrana připustila průměrně 1 branku na zápas. Oba týmy jsou střelecky při chuti, dá se očekávat, že oba vstřelí branku. 

Inter Milan vs. Juventus
Italská Serie A má na programu 7. kolo, ve kterém v neděli ve 20:45 hostí Inter Milán tým Juventusu. V tomto šlágru kola se střetne vedoucí tým s druhým týmem aktuální ligové tabulky, domácí mají v tabulce náskok pouhé dva body. Naposledy, když se hrálo na hřišti aktuálně domácího týmu Interu, skončil zápas nerozhodně 1:1. V posledním ligovém kole milánští hráči vyhráli se Sampdorií, domácí jsou ve formě, jde již o šestou výhru v řadě za sebou, stejně tak hosté z Juventusu vyhráli a jde již o třetí výhru v dlouhé řadě za sebou. Nejlepšími zakončovateli jsou za Inter Milán Romelu Lukaku se třemi góly a za Juventus Cristiano Ronaldo, který se trefil také třikrát. Hostující Stará dáma na hřištích soupeřů v aktuální ligové sezóně vyhrála dva zápasy, domácí Inter Milán na svém stadionu v této sezóně vyhrál tři zápasy. Juventus není příliš obávaným soupeřem na venkovních hřištích, když průměrně vstřelil hostitelům 1 branku na venkovní zápas, Inter Milán ovšem má na domácím hřišti vyšší brankový průměr 2 branky na zápas. Domácí Inter Milán v tomto ročníku neodehrál žádný zápas, ve kterém by nevstřelil žádnou branku, hostující tým Juventusu odehrál pouze jeden zápas, ve kterém neskóroval. Defenziva hostujícího Juventusu je pevná, průměrně obdržela 0,8 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou lepší, když inkasovala průměrně 0,3 gólu na zápas. Hostující Juventus drží sérii třech výher v řadě. Domácí mají formu a v posledních šesti zápasech vyhráli. Domácí Inter Milán má na svém stadionu průměr 2 vstřelené branky na utkání, hosté mají nižší průměr 1 branku na venkovní zápas, domácí v tomto zápase neprohrají. 

Hellas Verona vs. Sampdoria Genoa
Italská Serie A má na programu 7. kolo, ve kterém v sobotu v 18:00 hostí Verona tým Sampdorie. Domácí tým Verony je aktuálně se šesti body na čtrnácté pozici v ligové tabulce, hosté jsou v tabulce o šest příček níž na posledním místě, když získali tři body. Veroně se v posledním ligovém kole proti Cagliari ne úplně dařilo, když ztratila remízou dva body, jde již o druhou remízu v řadě. Hostující Sampdorie naopak ztratila všechny body s Interem a byla to již druhá prohra v řadě. Nejčastěji skórujícím hráčem v týmu Verony je Miguel Luis Veloso, který dal dva góly, za Sampdorii se jedenkrát prosadil Fabio Quagliarella. Hostující Sampdorie na hřištích soupeřů v aktuální ligové sezóně nevyhrála žádný zápas, domácí Verona na svém stadionu v této sezóně nevyhrála žádný zápas. V této ligové sezóně domácí Verona vstřelila na domácím hřišti průměrně 0,3 góly v jednom zápase. Hosté ze Sampdorie na venkovních hřištích průměrně vstřelili 0,7 branky. Domácí Verona v tomto ročníku odehrála dva zápasy, ve kterých nevstřelila žádnou branku, hostující tým Sampdorie také odehrál dva zápasy, ve kterých neskóroval. Defenziva hostující Sampdorie není příliš pevná, průměrně obdržela 2,3 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou lepší, když inkasovala průměrně 0,8 gólu na zápas. Domácí tým Verony remizoval v posledních dvou zápasech. Stejně tak hosté mají sérii porážek v posledních dvou zápasech. Veroně se na domácím hřišti nedaří a Sampdorie zase nevozí body z venkovních stadionů, dá se očekávat, že by se týmy mohly o body rozdělit. 

Genoa FC vs. Milan AC
Janov přivítá v sobotu ve 20:45 v rámci 7. kola Italské Serie A na Stadio Luigi Ferraris AC Milán. Domácí tým Janova je aktuálně s pěti body na osmnácté pozici v ligové tabulce, hosté jsou v tabulce pouze o dvě příčky výš na šestnácté pozici, když získali šest bodů. Minulé měření sil na Stadio Luigi Ferraris vyhráli hosté z Milána 0:2. Janovu se v posledním ligovém kole proti Laziu nedařilo, když ztratil tři body. Hostující AC Milán také ztratil všechny body s Fiorentinou, hosté v posledních kolech ztrácejí jak na běžícím páse, jde již v pořadí o třetí prohru v řadě. Nejvíc branek v dresu Janova vsítil Cristian Kouame, v barvách Milána dal nejvíc branek Krzystof Piatek. Hráči Janova v této sezóně vyhráli jeden ze tří domácích zápasů. Hosté z Milána venku uhráli jednu výhru ze tří zápasů. Janov v této sezóně vstřelil na domácím hřišti průměrně jen 1 branku na zápas, AC Milán zaznamenal na venkovních hřištích průměrně pouze 0,7 zásahu. Janov ze šesti zápasů v této sezóně ve dvou nevstřelil žádný gól, AC Milán neskóroval také ve dvou zápasech. Defenziva hostujícího Milána není příliš pevná, průměrně obdržela 1,3 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou horší, když inkasovala průměrně 2,2 gólu na zápas. Hosté neprožívají úspěšné období, když prohráli poslední tři zápasy v řadě. Oba týmy nejsou příliš produktivní, je pravděpodobné, že v zápase nepadne víc než 3 branky. 

Fiorentina vs. Udinese
Fiorentina přivítá v neděli ve 12:30 v rámci 7. kola Italské Serie A na Stadio Artemio Franchi Udinese. Oba týmy dělí v tabulce pouze dvě příčky, domácí jsou aktuálně na desátém místě ligové tabulky, hosté drží dvanáctou příčku. Při posledním měření sil se oba týmy rozešly smírně po remíze 1:1. V posledním ligovém kole hráči Fiorentiny vyhráli s Milánem, poslední zápasy se domácím daří, jde už o druhou výhru v řadě, stejně jako hosté z Udinese vyhráli s Bolognou. Nejlepšími zakončovateli jsou za Fiorentinu Erick Pulgar se třemi góly a za Udinese Rodrigo Becao, který se trefil jedenkrát. Hráči Fiorentiny v této sezóně vyhráli jeden ze tří domácích zápasů. Hosté z Udinese venku ještě nedokázali vyhrát, i když na to měli zatím jen dva zápasy. Udinese není příliš obávaným soupeřem na venkovních hřištích, když venku ještě neskórovalo. Fiorentina ovšem má na domácím hřišti vyšší brankový průměr 1,7 branky na zápas. Domácí Fiorentina v tomto ročníku odehrála jen jeden zápas, ve kterém nevstřelila žádnou branku, hostující tým Udinese odehrál tři zápasy, ve kterých neskóroval. Domácí obrana nepatří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 1,7 branky na utkání, hosté jsou na tom lépe, jejich obrana připustila průměrně 0,8 branky na zápas. Domácím se v posledních zápasech dařilo a brali plný počet bodů ve dvou po sobě jdoucích utkáních. Domácí Fiorentina má na domácím hřišti průměr 1,7 vstřelené góly na zápas, hosté mají horší průměr 0 branky na venkovní zápas, Fiorentina v tomto utkání neprohraje. 

Brescia vs. Sassuolo
Brescia přivítá v pátek ve 20:45 v rámci 7. kola Italské Serie A na Stadiu Mario Rigamonti Sassuolo. V tomto utkání se střetne patnáctý se třináctým týmem aktuální ligové tabulky, oba týmy mají shodný počet bodů. V minulém kole hostující tým ze Sassuola ztratil všechny body s Bergamem a byla to již druhá prohra v řadě. Stejně tak domácí Brescia prohrála s Neapolí, což bylo již druhé zaváhání v řadě. Nejlepšími zakončovateli jsou za Brescii Alfredo Donnarumma se čtyřmi góly a za Sassuolo Domenico Berardi, který se trefil pětkrát. Hráči Brescii v této sezóně nevyhráli žádný ze dvou domácích zápasů. Hostující hráči Sassuola na venkovních hřištích ještě nevyhráli, i když na to měli už tři pokusy. Sassuolo není příliš obávaným soupeřem na venkovních hřištích, když průměrně vstřelilo hostitelům 1 branku na venkovní zápas, Brescia ovšem má na domácím hřišti vyšší brankový průměr 2 branky na zápas. Domácí Brescia v tomto ročníku odehrála jen jeden zápas, ve kterém nevstřelila žádnou branku, hostující tým Sassuola také odehrál pouze jeden zápas, ve kterém neskóroval. Defenziva hostujícího Sassuola není příliš pevná, průměrně obdržela 2 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou lepší, když inkasovala průměrně 1,5 gólu na zápas. Hostující Sassuolo má nelichotivou sérii dvou porážek v řadě. Domácím se nedaří a v posledních dvou zápasech padli. Domácí na svém stadionu nejsou přiliš produktivní, ale to samé se dá říci o hostech, kteří zase nevozí moc bodů z venkovních utkání. Zápas by mohl skončit dělbou bodů. 

Bologna vs. Lazio Roma
Další, v pořadí již 7. kolo Italské Serie A nabídne střetnutí mezi Bolognou a Laziem Řím, které se odehraje v neděli od 15:00 na Stadio Renato Dall'Ara. Domácí tým Bologny je aktuálně s osmi body na jedenácté pozici v ligové tabulce, hosté jsou v tabulce o pět příček výš na šesté pozici, když získali deset bodů. Při posledním měření sil se oba týmy rozešly smírně po remíze 3:3. Bologna v minulém ligovém kole hrála proti Udinese a ztratila všechny body. Oproti tomu klub z Lazia získal s Janovem tři body. Nejlepším střelcem Bologny je Nicola Sansone se dvěma brankami. V týmu hostů z Lazia je nejlepším zakončovatelem Ciro Immobile s pěti góly. Hostující Lazio Řím na hřištích soupeřů v aktuální ligové sezóně vyhrálo jeden zápas, domácí Bologna na svém stadionu v této sezóně vyhrála jeden zápas. V této ligové sezóně domácí Bologna vstřelila na domácím hřišti průměrně 1 gól v jednom zápase. Hosté z Lazia na venkovních hřištích průměrně vstřelili 1,3 branky. Bologna ze šesti zápasů v této sezóně ve dvou nevstřelila žádný gól, Lazio Řím neskórovalo v jednom zápase. Defenziva hostujícího Lazia je pevná, průměrně obdržela 0,7 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou horší, když inkasovala průměrně 1,2 gólu na zápas. 

Atalanta Bergamo vs. Lecce
Další, v pořadí již 7. kolo Italské Serie A nabídne střetnutí mezi Bergamem a Lecce, které se odehraje v neděli od 15:00 na Stadio Atleti Azzurri d'Italia. Domácí tým Bergama je aktuálně se třinácti body na třetí pozici v ligové tabulce, hosté jsou v tabulce o čtrnáct příček níž na sedmnácté pozici, když získali šest bodů. V minulém kole hostující tým z Lecce ztratil všechny body s Římem. Naopak domácí Bergamo vyhrál se Sassuolem, poslední týdny jsou domácí ve formě, jde už o druhou výhru v řadě. Nejvíc branek v dresu Bergama vsítil Duvan Zapata, v barvách Lecce dal nejvíc branek Marco Mancosu. Hráči Bergama v této sezóně nevyhráli žádný ze dvou domácích zápasů. Hosté z Lecce venku uhráli dvě výhry ze tří zápasů. Bergamo v této sezóně vstřelilo na domácím hřišti průměrně 2 branky na zápas, Lecce zaznamenalo na venkovních hřištích průměrně 1,7 zásahu. Bergamo ze šesti zápasů v této sezóně ze žádného nevyšlo střelecky naprázdno, Lecce neskórovalo ve třech zápasech. Defenziva hostujícího Lecce není příliš pevná, průměrně obdržela 2 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou lepší, když inkasovala průměrně 1,5 gólu na zápas. Domácím se v posledních zápasech dařilo a brali plný počet bodů ve dvou po sobě jdoucích utkáních. Podle postavení v tabulce jsou favoritem domácí, oba celky dělí 14 příček.
 

Přečtěte si také