Život rentiérky nebo provoz vlastních barů. Co dělají největší loterní výherci? (III. díl)

Všech dvacet výherců se potkalo při příležitosti oslavy dvaceti let britské národní loterie. Setkání to bylo inspirativní i pro ně samotné a my jsme rádi, že se podělili o to, jak se jim po šťastných loterních trefách daří.

Pořídila si vlastní luxusní stáj

1_Niky_600x400.jpg

Jméno: Niki Otterburn (48)
Kdy vyhrála: 2001
Částka: 2,2 milionu liber (66 milionů korun)


Bývalá trenérka ve fitness centru vyhrála v roce 2001 pohádkových víc než 70 milionů korun. Díky těmto penězům si Niki splnila svůj sen a mohla se věnovat oblíbenému koníčku – jezdectví. Milovala třídenní závody, což není zrovna laciná disciplína. Soutěžící navíc musí tréninku obětovat hodně času, a to zrovna nejde snadno dohromady s prací na plný úvazek.
 

Přečtěte si také: Rozjeli podnikání nebo cestují. Co dělají největší loterní výherci? (I. díl)


Niki, která v době výhry neměla partnera, koupila malou usedlost se sedmi akry půdy, kde vybudovala stáj a tréninkové zázemí pro své čtyři koně. Sama každý den jezdí na koni, připravuje se na závody a ve volném čase učí jezdit na koni své klienty.

„Loterie mi dala neskutečnou šanci, žít svůj životní sen. Každý den jsem venku, a to navzdory počasí a miluji každou minutu svého nového života,“ nadšeně vypráví Niki.
 

Předsedá fotbalovému klubu

2_Bristow_600x400.jpg

Jméno: Thea Bristow (65)
Kdy vyhrála: 2004
Částka: 15 milionů liber (447 milionů korun)


V době výhry pracovala v továrně na suvenýry, kde vyráběla hlavně klíčenky. S přítelem Paulem, jehož si později vzala, žili v malém domku v malém městě. Pak si Paul poranil záda a Thea dostala zprávu, že ji na konci roku propustí. V téhle nelehké situaci přišel zvrat a neskutečné štěstí v podobě obrovské výhry v loterii.

Protože měl Paul blízko ke skautům, vzal pár celý oddíl na vysněnou dobrodružnou cestu po západním pobřeží Kanady a všechno za něj zaplatil. Podpořili ale také místní fotbalový klub s tím, že Thea dodnes předsedá místní sportovní organizaci.

„Nejdůležitější pro nás je, že jsme zajistili naše tři děti a i jejich děti. Zároveň nám dělá radost pomáhat, takže podporujeme místní charitativní organizace,“ doplňuje mozaiku příběhu Thea.
 

Pořídila si několik barů

3_Karen_600x400.jpg

Jméno: Karen Child (46)
Kdy vyhrála: 2007
Částka: 8,5 milionu liber (253 milionů korun)


Karen byla maminkou samoživitelkou a neměla to se třemi dětmi zrovna jednoduché. Aby uživila rodinu, pracovala jako pokladní v místní prodejně Tesco. Když zjistila, že vyhrála, okamžitě dala výpověď. Nejdřív se rozhodla zajistit svou rodinu a pomohla i čtyřem bratrům. Vrhla se do různých podnikatelských fúzí, ale nakonec si koupila dva bary, které provozuje spolu s rodinou.
 

Přečtěte si také: Jezdí tryskáčem nebo žijí v teplých krajích. Co dělají největší loterní výherci? (II. díl)


Jejím posledním projektem je založení nadace na podporu dětí a jejich rodin. „Odstěhovali jsme se do domu, kde máme každý svůj pokoj, je to jako sen. Potkala jsem tolik skvělých lidí a mám řadu příležitostí zapojit se do zajímavých projektů, podnikat a být součástí komunity,“ vypráví Karen, která se rozhodně nenudí.
 

Stala se rentiérkou

4_Emma_600x400.jpg

Jméno: Emma Wildin (35)
Kdy vyhrála: 2013
Částka: 1 milion liber (30 milionů korun)


Emma  má dvě děti a v době, kdy se na jejím tiketu objevila milionová výhra, byla ženou v domácnosti a maminkou na plný úvazek. S manželem, který je finančním poradcem, pak hned vyrazili na rodinný výlet do Disneylandu. „Bydleli jsme přímo v Disneyland Hotelu, čímž se nám i dětem splnil sen,“ vyprávěla Emma, která si pak za výhru pořídila i své vysněné auto Range Rover Evoque.

Pár ale přemýšlel i o budoucnosti, proto koupil dvě nemovitosti, které teď pronajímá.  Rázem tak Emma má i nové zaměstnání a stará se o tři nemovitosti, včetně jedné, kde žijí.  „Dva pronájmy nám přinášejí dostatečný příjem, a tím i svobodu. Užíváme si zkrátka luxusní život, který je naprosto nádherný,“ uzavírá své povídání milionářka Emma.

Vlastnit nemovitosti na pronájem a žít pak jenom z nájmu je skvělý nápad na velmi pohodlný život. Chtěli byste ho také? S výhrou miliard v Eurojackpotu byste si takových domů nebo bytů mohli koupit hned několik. Klikněte pro svůj tiket na tento odkaz.

Autoři fotografie: National Lottery, Seth Doyle, Unsplash

Přečtěte si také