Reprezentant Radim splní díky Sazce sen hendikepovanému kamarádovi

O tom, že vyhrajete spoustu peněz, jste už jistě někdy snili. A určitě jste si také představovali, za co byste výhru utratili. Českému závodníkovi ve  skicrossu a speedski Radimovi Palánovi se to díky Sazce podařilo - v soutěži získal hned 100 000 korun. Sny ale nebude plnit sobě, nýbrž svému hendikepovanému kamarádovi. Společně se pokusí překonat světový rekord na sněhu.

Přečtěte si také: Vsazené tikety zapomněl v obchodě. Díky poctivému nálezci je bohatší o 6 miliard


Společnost Sazka v loňském roce vytvořila 275 loterních milionářů. I proto se na začátku roku zeptala 275 Čechů a Češek, jaký sen by si splnili, kdyby právě oni vyhráli v loterii. V rámci projektu vznikly internetové stránky, kde poté uživatelé hlasovali o nejoriginálnější přání. Jedním z oslovených Čechů byl také Radim Palán, který nakonec získal nejvyšší počet hlasů.
 

S Lukášem je pojí láska ke sněhu a rychlosti

„Přál jsem si ty nejrychlejší lyže na světě,” začíná Radim popisovat, co vedlo až k výhře 100 000 korun. „V době, kdy soutěž začala, jsem byl zrovna se zástupci občanského sdružení  Cesta životem bez bariér, které pomáhá hendikepovaným a  dětem se složitou životní situací. A tak přišel nápad, že si případnou výhru nenechám, ale splním díky ní sen někomu dalšímu.”
 
inp_600x400.jpg

Snílkem, kterému k jeho velkému přání chce pomoci, je hendikepovaný Lukáš Hnát. S dvacetiletým mužem pojí Radima jak láska ke sněhu, tak také k rychlosti. „Lukáš jezdí na speciálně upravené  lyži se sedákem s názvem monoski a moc rád by překonal světový rekord v rychlosti,” podotýká český skikrosový závodník, který na sněhu tráví i víc než 200 dní v roce.

Pro fanoušky zimních sportů není jméno Radima Palána neznámé. Za sebou má celou řadu vítězství v mezinárodních závodech  pod hlavičkou  lyžařské federace FIS a vedle skikrosu se věnuje také rychlostnímu lyžování. I proto má pro přání Lukáše Hnáta opravdové pochopení.
 

Těší se, až společně přepíší Guinnessovku

Není to tak dlouho, co si také Radim splnil jeden sen o rychlosti, a to jet na lyžích více než 200 kilometrů v hodině. „Na monoski je jízda o něco pomalejší, stávající rekord se pohybuje okolo 150 kilometrů za hodinu,” říká Radim. „Moc rád bych se stal součástí toho, že se Lukáš stane nejrychlejším hendikepovaným sportovcem na světě.”

A proč si peníze z výhry nenechal sám, aby se třeba i on mohl stát nejrychlejším lyžařem světa? „Pro mě byla tato soutěž Sazky nejen o plnění snů, ale hlavně o přátelství. Byly to právě hlasy mých kamarádů, díky kterým jsem nakonec vyhrál,” zamýšlí se sportovec. „Právě proto jsem se rozhodl, že je teď řada na mně, abych plnil sny svému kamarádovi,” loučí se s námi Radim Palán.

A my na Sazka světě přejeme jak jemu, tak hlavně Lukášovi Hnátovi, aby spolu příští rok přepsali světový rekord Guinessovy knihy rekordů.

Chtěli byste za výhru také plnit sny druhým? Díky Sazce se to může stát už za pár dnů, jediné, co pro to musíte udělat, je si vsadit. Online tiket Sportky získáte na pár kliknutí z pohodlí vašeho gauče na tomto odkazu.

Přečtěte si také