Ze zákulisí Sazky: Jak probíhá vyplácení výher?
Jít si vyzvednout výhru v loterii je dozajista příjemnou povinností, kterou by alespoň jednou za život chtěl asi zažít každý z nás. Pokud sázíte pravidelně, určitě jste už někdy něco vyhráli. Menší částku jste si zřejmě byli vyzvednout v trafice, kterou máte u domu. Co ale když vyhrajete statisíce nebo dokonce miliony? Takovou sumu už vám jen tak, na jakémkoli prodejním místě Sazky rozhodně nevyplatí. Kam tedy zajít?


Přečtěte si také: Co prožívají čerství výherci loterie? Slzy radosti, pochybnosti i chuť se podělit se světem


Vyhrát v loterii potěší vždy – někdy více, jindy možná o něco méně. S výší výhry se většinou zvyšuje i stupeň radosti, kterou šťastlivec prožívá. Kromě radosti s sebou ale výhra nese i pár pragmatických věcí. Kam a kdy si zajít pro výhru a jak vůbec budou peníze vyplaceny? Pokud vás tento proces zajímá, zbystřete. V následujícím textu vám poodhalíme vše, co o vyplácení výher potřebujete vědět. 


Výhra do „tisícovky“

Nižší částky, do maximální výše 1 000 korun, vám bez problémů vyplatí na jakémkoli prodejním místě Sazky, a to okamžitě po losování. Nejbližší trafika nebo pošta to tedy jistí. 


Sto tisíc až po domluvě

Pokud je výhra vyšší než 1 000 korun, maximálně však 100 tisíc korun, je vyzvednutí také možné na všech prodejních místech Sazky a na pobočkách České pošty, jen je nutné předtím kontaktovat obsluhu prodejního místa, aby si mohla odpovídající hotovost připravit. 


Čtvrt milionu jen někde

U výher vyšších než 100 tisíc korun, maximálně však do 250 tisíc korun, může dojít k předání pouze na vybraných prodejních místech Sazky určených pro výplatu vysokých výher.


Vítejte v sídle Sazky

Jedině v sídle Sazky vám pak vyplatí výhry převyšující sumu 250 tisíc korun. Nutná je ale předchozí telefonická domluva na postupu předání výhry na zákaznické lince 266 121 212 od úterý do čtvrtka od 9:00 do 14:00.

Adresa sídla společnosti je:
Sazka a.s.
Evropská 866/69,
Praha 6

Vzhledem k legislativě si lze ale v hotovosti odnést maximálně 250 tisíc korun. Zbytek výhry je pak výherci v dané lhůtě (maximálně do 60 dnů, záleží na výši výhry) poslán na bankovní účet. 


Pozor na lhůty pro vyzvednutí výhry

Ačkoli se to nezdá jako příliš pravděpodobné, i výhra v loterii může propadnout. A to pokud si ji nevyzvednete v předem určené lhůtě. Výhru u loterií Sportka, Euromiliony, Eurojackpot, Šťastných 10, Šťastné datum, Kasička, Kameny, Keno a Rychlá 6 včetně doplňkových loterií, můžete uplatnit do 365 dní od slosování. Pro vyzvednutí výhry v loterii SAZKAmobil šance je lhůta výrazně kratší. Výhru lze uplatnit do 35 dní od slosování. Tento rozdíl plyne z toho, jakým zákonem je daná loterie povolena. 


A co online sázky? 

Finanční výhry do výše půl milionu korun vám budou automaticky připsány na váš herní Sazka účet. Sumy nad 500 tisíc korun jsou pak na herní účet připsány nejpozději následující pracovní den po výhře. V případě věcných výher je výplata vždy závislá na zvoleném způsobu.

Chcete vyzkoušet, jak si výhru vyzvednout? Pak si musíte vsadit. Poškádlit štěstí třeba ve Sportce můžete až třikrát v týdnu – ve středu, v pátek a v neděli.

 

Přečtěte si také