Vyměňte utrácení za šetření. Tyto aplikace vám s tím pomohou (II. díl)

Zdražování posledních měsíců se dotýká snad každé oblasti našeho života. Nahoru letí ceny potravin, pohonných hmot, ale i oblečení, elektroniky nebo vybavení domácnosti. Co s tím? Poradí náš dnešní výběr aplikací.

Přečtěte si také: Děsí vás zdražování? Díky těmto aplikacím skutečně ušetříte (I. díl)


Jak ušetřit na jídle, prozradily aplikace z prvního dílu. Nyní se zaměříme právě na pohonné hmoty, oblečení a další vybavení.
 

Pumpdroid/iPumpuj

Android, iOS/Zdarma/4*


Ceny pohonných hmot jsou v poslední době jako na houpačce, a tak vlastně nikdy dopředu nevíte, jestli natankujete za ještě poměrně přátelskou cenu okolo 40 Kč, anebo vaši peněženku zabolí částka atakující 50 Kč za litr. Kam nejlevněji pro benzín, naftu, ale i LPG či CNG poradí aplikace, která se pro Android jmenuje Pumpdroid, pro iOS zase iPumpuj.
 

Stáhnout Pumpdroid


Čerpací stanice si tu můžete zobrazit jak ve svém okolí, tak třeba i na trase, na níž se zrovna pohybujete. Pumpy lze filtrovat podle provozovatele a hned také vidíte, kolik pokut od České obchodní inspekce daná stanice vyfasovala.
 

Vinted

Android, iOS, web/Zdarma/4,8*


Nakupování módy z druhé ruky je už nějakou dobu znovu v kurzu. A to nejen v souvislosti s krocením výdajů, ale třeba i díky zodpovědnějšímu přístupu k naší planetě. Věděli jste třeba, že na výrobu jednoho trička je zapotřebí 2700 litrů vody, což je množství, které pokryje pitný režim jednoho člověka na 900 dní? Na Vinted seženete doslova vše od běžných kousků do práce, do školy i pro volný čas až třeba po kousky nejvyhlášenějších módních návrhářů.
 

Stáhnout Vinted


Nechybí ani doplňky a v poslední době se tu velmi slibně rozjíždí také prodej elektroniky, vybavení do domácnosti či všeho potřebného pro domácí mazlíčky. Díky tomu, že nenakupujete jen u českých uživatelů, ale i těch slovenských a polských, máte nejen obří výběr, ale také místy až dechberoucí ceny. Co víc: díky tomu, že lze jako způsob dopravy zvolit i DPD, si můžete balík nechat poslat na několik stovek prodejních míst s terminálem Sazky po celé republice, a na balík už tak nikdy nebudete muset čekat doma.
 

Facebook Marketplace

Android, iOS, Microsoft, web/Zdarma/3,1*


Nákupům v podstatě čehokoliv z druhé ruky vévodí už dlouhou dobu, aspoň co se množství nabízených a prodaných položek týče, známý Bazoš, na aukce je zase jednička Aukro. Hitem už je ale nějakou dobu i Marketplace od Facebooku.
 

Stáhnout (Facebook) Marketplace


Nám se na něm líbí, že tu často seženete skoro nové zboží za velmi výhodnou cenu. Hlavním důvodem je skutečnost, že Facebook a potažmo i jeho nástroj pro prodej všeho nepotřebného znají velmi dobře i cizinci. Ti do naší země často přijíždějí na časově omezenou pracovní či studijní stáž, a když odjíždějí, vybavení se potřebují rychle zbavit. I proto tu najdete mnoho položek, které mohou sloužit ještě řadu let, za korunu nebo zdarma za odvoz. A skvělé také je, že je Marketplace součástí vaší stávající aplikace Facebook, pokud ji máte, nic už si stahovat nemusíte.
 

Šetřete rodinný rozpočet díky SAZKAmobilu

SAZKAmobil je stále oblíbenější mobilní operátor a důvod je nasnadě: Nejen, že zákazníkům nabízí volání a data za skvělé ceny, ještě pro ně ale připravuje celou řadu akcí, díky kterým ušetří. Až do konce září si je užívají jak noví zákazníci, tak ti stávající.

Majitelé předplacených karet nyní dostávají jako Odměnu za dobití minimálně 300 Kč dvojnásobný objem mobilních dat v podobě 2 GB. Za výhodnou cenu si mohou aktuálně koupit datový balíček o objemu 5 GB, za který zaplatí 290 Kč místo původních 350 Kč.
 

Novou SIM vám doručíme zdarma

Stejný balíček je v nabídce i pro tarifní zákazníky, kteří si navíc jen za 100 Kč mohou dokoupit balíček s dvojnásobným množstvím dat ve výši 2 GB. A zákazníci se Šťastným tarifem 299 za 299 Kč mají v ceně místo 1 GB rovnou 2 GB. Všechny akce platí při objednání přes internetovou samoobsluhu nebo v aplikaci SAZKAmobil.

Ať už preferujete předplacenou kartu nebo tarif, vše začíná nákupem SIM karty. Tu vám doručíme zdarma do tří pracovních dní a výběr čísla také necháme na vás. V případě předplacené SIM karty získáte navíc jako dárek na uvítanou 2 GB dat při aktivaci do 30. 9. Objednejte si ji pohodlně online.

Přečtěte si také