Děsí vás zdražování? Díky těmto aplikacím skutečně ušetříte (I. díl)

O zdražování se teď píše i mluví mnohem víc, než by si kdokoliv z nás přál. Ušetřit koruny, ale často i tisíce vám pomohou tyto aplikace.

Přečtěte si také: 10 důvodů, proč je SAZKAmobil oblíbený. Zákazníci s ním šetří a vyhrávají


Aplikace, které jsme pro vás vybrali, vám pomohou ke zlepšení kondice vašeho domácího rozpočtu.
 

Spendee

Android, iOS/Zdarma/4,6*


Výdaje pod kontrolou budete mít nejlépe tak, když si je budete zapisovat. Třeba do české aplikace Spendee, která je vybavena celou řadou pokročilých funkcí. Jejím hlavním úkolem je evidence vašich příjmů a výdajů, které si tu také rozřadíte do jednotlivých kategorií. V přehledné apce pak nechybí i velmi podrobné statistiky.
 

Stáhnout aplikaci


Spendee si také můžete propojit se svým bankovním účtem, což zapisování příjmů a výdajů značně zjednodušuje, a slouží také k archivaci nafocených účtenek. Nechybí ani propojení se službou PayPal stejně jako kryptopeněženkou Coinbase či možnost práce s více měnami.
 

My Fridge Food

Android, iOS, web/Zdarma/3,8*


Na celém světě se každý rok vyhodí víc než miliarda tun potravin a co si budeme povídat - k tomuhle obřímu množství sem tam přispívá každý z nás. Ke snížení plýtvání jídlem pomůže aplikace My Fridge Food, což v překladu doslova znamená Jídlo v mé lednici.
 

Stáhnout My Fridge Food


Po instalaci si ze seznamu vyberete, co zrovna máte doma za suroviny, a aplikace vám chvíli nato ukáže recepty, které z nich můžete uvařit. My Fridge Food je zcela zdarma, její drobnou nevýhodou je skutečnost, že je dostupná jen v angličtině. Protože je ale k dispozici také na webu, třeba s překladači Google Translate nebo Deepl si s anglickými ingrediencemi či recepty určitě hravě poradíte, i pokud angličtinou nevládnete.
 

Listonic

Android, iOS, AppGallery, web/Zdarma (+ premium)/4,7*


Spousta peněz se dá ušetřit při samotném nákupu potravin. Nechoďte proto nikdy do obchodu hladoví a dávejte přednost privátním značkám. Další hromadu peněz, ale i času v obchodě můžete ušetřit díky nákupnímu seznamu, který si před návštěvou supermarketu připravíte.
 

Stáhnout Listonic


Naší volbou číslo jedna je Listonic. Seznam jednoduše vytvoříte jak v telefonu, tak třeba i na počítači, a to s pomocí klávesnice nebo dokonce diktování. Seznam pak můžete sdílet s ostatními členy domácnosti, kteří hned vidí, co jste si už odškrtli a co je třeba ještě koupit. V apce ale můžete přidávat i ceny potravin, a tak dopředu víte, kolik vás nákup bude stát.
 

Šetřete se SAZKAmobilem

Spendee, Listonic a My Fridge Food vám pomohou šetřit každý den. Další peníze mohou zůstat v rodinném rozpočtu, pokud přejdete k SAZKAmobilu. Naši zákazníci volají od 0,40 Kč za minutu a dobíjejí kredit už od pouhé stokoruny.

A také si užívají spousty dat za skvělé ceny anebo úplně zdarma. 1 GB začíná na ceně 17 Kč a internet v mobilu si lze vybrat i jako Odměnu za dobití za aspoň 300 Kč. Až do konce září navíc dostanete dvojnásobné množství dat, tedy rovnou 2 GB.

Další 2 GB pak získáte za aktivaci nové SIMky jako dárek na přivítanou. Předplacenku vám navíc doručíme zdarma do pár dní. Akce platí do 30. 9. 2022.
 

Přečtěte si také