V roce 2023 Sazka dál rozšiřovala podporu sportu a komunit
Cyklistika, esport, PARA(RE)START, podpora dětí ze znevýhodněných rodin i zvyšování povědomí o zodpovědném hraní a finanční gramotnosti. To vše jsou oblasti, kam v roce 2023 směřovala podpora společnosti Sazka.


Přečtete si také: Od hiporehabilitací až na paralympiádu. Znáte českou reprezentantku Anastasju Vištalovou?


Společnost Sazka v loňském roce zásadně rozšířila podporu cyklistiky. Vedle financování závodu Czech Tour se stala exkluzivním partnerem všech disciplín české reprezentace. Byla také hlavním partnerem festivalu Prague Bike Fest a pomohla výrazně zpopularizovat freestyle BMX (skrze sérii akcí pro veřejnost a partnerství s největším českým talentem Ivetou Miculyčovou). Do dětských domovů po celé ČR také rozdala dětská kola.
 

S PARA(RE)STARTem na startu 

Sazka rovněž v roce 2023 uzavřela dlouhodobé partnerství s Českým paralympijským výborem, se kterým spustila projekt PARA(RE)START. Ten bude pomáhat stovkám lidí, kteří se po úrazu ocitnou v rehabilitačních zařízeních. 

V roce 2023 Sazka i nadále podporovala české olympioniky, Olympiádu dětí a mládeže a Českou olympijskou nadaci. Společnost také pořídila nejmodernější magnetickou rezonanci v ČR pro Centrum pohybové medicíny profesora Koláře, která bude pomáhat jak olympionikům a sportovcům, tak i široké veřejnosti.


Sport nejen pro děti

Společně s Českou radou dětí a mládeže Sazka podpořila téměř tisíc dětí ze znevýhodněných rodin, kterým zaplatila sportovní a pohybové kroužky. V závěru roku společnost uspořádala největší charitativní turnaj v historii českého esportu, kde spolu s předními českými gamery a influencery vybrala přes 3 miliony korun pro nově založenou nadaci Twisten Foundation. Ta se stará o podporu duševního zdraví dospívajících.
 
Společnost také podpořila přední české neziskové organizace, které se věnují oblasti odpovědného hraní a finanční gramotnosti.
 

Přečtěte si také