Srdce na pravém místě. Tito výherci se rozhodli své peníze věnovat druhým

Kolikrát už jste slyšeli nějaký příběh o tom, že výherce nepromyšleným utrácením přišel o veškeré peníze nebo výhru neustál a zničil si život? Stát se to sice může, naštěstí ale existují příběhy, které končí na úplně opačné vlně.

Přečtěte si také: Český sázející vyhrál v Eurojackpotu 17 milionů. Hned druhý den šel do práce


Podívejte se spolu s námi na loterijní šťastlivce, kteří svůj nový finanční obnos použili na dobré účely.
 

Sheelah Ryan

Sheelah si díky státní floridské loterii přišla na více než 3 miliardy korun a hned měla jasno, jak s částkou naloží – bude pomáhat ostatním. Založila proto charitativní organizaci na podporu sociálně slabších skupin.

Přestože o pár let později podlehla boji s rakovinou, její pozitivní vliv to nezastavilo. Nadace totiž i nadále přispívala osamělým seniorům, financovala stavby domů pro znevýhodněné a platila zdravotní péči dětem z chudých rodin.
 

Manželé Rosenauovi

Život Paula a Sue zasáhla obrovská rána, když jejich vnučka zemřela na nevyléčitelnou a velmi vzácnou nemoc globoidní leukodystrofii. Pět let od tragické události jim loterie nadělila bezmála 6 miliard korun. Peníze použili na založení nadace, jež podporovala výzkum léčby a šíření povědomí o této nemoci.
 

Neal Wanless

Třiadvacetiletý Neal byl na pokraji bankrotu. Jeho ranč chátral, on neměl peníze ani na ty nejdůležitější opravy a finance mu chyběly i na platbu daní. Jako poslední stéblo naděje se mu jevila výhra v loterii, a tak si jednoho dne koupil sázenku, na níž zaškrtal data narození svých příbuzných.

Štěstěna mu přála a nadělila mu necelé 3 miliardy korun. Částku, která mu po opravách ranče zbyla, pak věnoval na různé charity.
 

Tom Crist

Co byste udělali s miliardou korun? Tom se vyhnul všem stereotypům a po domluvě s dětmi celou výhru věnoval na výzkum rakoviny. Jaká byla jeho hlavní motivace? Na tuhle zákeřnou nemoc mu dva roky před výhrou zemřela manželka.
 

Manželé Kuteyovi

John se svými sedmi kolegy vyhrál bezmála 7 miliard korun a odnesl si podíl v hodnotě 700 milionů. S manželkou Lindou se tuhle částku rozhodli věnovat na obnovu rodného města rodičů, kde zaplatili renovaci parku a vybudovali dětské hřiště plné vodních atrakcí.
 

Pomáhejte se Sazkou

Sazka se pomáhání věnuje dlouhodobě a stalo se tradicí, že za nové milionáře věnuje jízdní kola a helmy pro děti z dětských domovů. Za poslední rok tak rozdala přes 300 kol.

Chcete se zapojit i vy? Stačí vyhrát v jedné z našich loterií! Zkuste to třeba s Eurojackpotem. Vsadit si můžete na některé z prodejen s nabídkou Sazky, kterých je po celé republice několik tisíc. A jestli se vám nikam nechce chodit, vsaďte si pohodlně online.

Přečtěte si také