Sportovní akce i výročí. Jak si lidé vybírají svá šťastná čísla?

Když lidé sázejí, zhruba v polovině případů volí svá oblíbená čísla nebo čísla, která jsou pro ně nějakým způsobem důležitá. Napadlo vás však někdy, podle čeho si lidé svá šťastná čísla vybírají?

Přečtěte si také: Štěstěnou políbená! V Sazka klubu byla jen pár dní a už jí nadělil 100 000 Kč


Podle nedávného průzkumu, který provedl výzkumný tým na univerzitě v Londýně, si lidé vybírají šťastná čísla zejména na základě osobních zkušeností a přesvědčení. Nejčastěji to jsou data narození, výročí, čísla spojená s rodinnými událostmi nebo čísla, která mají osobní význam.

Další faktory, které ovlivňují výběr, jsou oblíbená čísla sportovních hvězd, čísla spojená s významnými událostmi v historii nebo čísla, která jsou považována za šťastná v různých kulturách.
 

Muži versus ženy 

Průzkum také ukázal, že muži a ženy si vybírají šťastná čísla zcela odlišným způsobem. Muži se většinou spoléhají na čísla spojená s jejich zájmy, jako jsou například čísla spojená s hokejovými nebo fotbalovými týmy, zatímco ženy se často soustředí na čísla spojená s rodinnými a osobními událostmi.
 

Rozdíl kultur 

Také v různých zemích a kulturách jsou šťastná čísla odlišná. Například v čínské kultuře jsou sázkou na jistotu 6, 8 a 9, protože se vyslovují podobně jako slova spojená s úspěchem a štěstím. V jiných kulturách jsou zase oblíbená čísla 7 a 3, která jsou spojována s duchovním významem.

V České republice se mezi nejoblíbenější šťastná čísla řadí číslo 7, které je spojováno s dokonalostí a štěstím, a dále čísla 3 a 9. V průzkumech se také objevuje oblíbenost dvojic čísel, jako jsou například 7 a 9 nebo 6 a 8.
 

Jaká jsou vaše oblíbená čísla? 

Ať už sázíte na vlastní čísla anebo spíš věříte počítači, podle našich údajů je šance, že vyhrajete, téměř totožná.  Vyzkoušejte své štěstí v dnešním slosování Sportky s tiketem, který získáte na pár kliknutí.

Přečtěte si také