Kolik za hračky utratí opravdoví boháči? Podívejte se na nejdražší hračky na světě

Kdyby hračky mohly mluvit, tyto by měly hodně co vyprávět… Představujeme vám nejdražší hračky na světě.

Přečtěte si také: Top 10 výher Eurojackpotu. Ze dvou Čechů jsou miliardáři


Jsou výjimečně drahé, ale také extrémně vzácné a umělecky hodnotné. Podívejte se, kolik stojí opravdu drahé hračky a co je dělá tak výjimečnými.
 

Oblíbené LEGO kostky 

Na našem seznamu nesmějí chbět diamantové LEGO kostky, které stojí 1,5 milionu dolarů. Zmíněný set obsahuje 56 diamantů různých velikostí a každá kostka váží 25 karátů. A my jsme si jisti, že by se z nich sestavovaly prima stavby, ne že ne. 
 

Bugatti Veyron

Drahá autíčka jsou velmi populární. Další na seznamu je totiž zlatá hračka Bugatti Veyron, která stojí 2,6 milionu dolarů. Její karoserie je vyrobena z 24-karátového zlata a platiny a je osazena pravými diamanty. Zatím se vyrobily tři kusy na zakázku, není však vyloučeno, že by nemohly vzniknout další kusy, čímž ale samozřejmě model ztrácí na exkluzivitě.
 

Dřevěná kachna 

Třetí nejdražší hračkou na světě je vyřezávaná kachna z drahého dřeva, která stojí 5 milionů dolarů. Vytvořena byla v roce 1986 japonským řezbářem a je považována za jedno z jeho mistrovských děl.
 

Lamborghini Aventador

Zatímco skutečné auto Lamborghini si můžete pořídit už za necelých deset milionů korun, za dětskou zmenšeninu byste dali téměř 105 milionů korun. Hračka je vyrobena z uhlíkových vláken a zlata. Opomenout nelze ani diamantové vykládání volantu, sedadel i reflektorů. Navíc je plně funkční – může jet rychlostí až 80 km/h.
 

Diamantová Barbie 

Mezi opravdu drahými hračkami figuruje také diamantová Barbie, která byla vytvořena v roce 2010. Její cena činí neuvěřitelných 302 500 dolarů (asi 6,4 milionů korun) a kromě toho, že je vyrobena ze 160 diamantů, má na sobě také zlaté šperky. Z této panenky by byla jistě každá holčička nadšená! 

Co byste koupili svým dětem, kdybyste vyhráli v loterii? Třeba takový Eurojackpot by vám už zítra přihrál opravdu slušný příspěvek nejen na dárky pro vaše děti. 

Svůj tiket navíc získáte výměnou za pár kliknutí na našich stránkách. Anebo zkuste aplikaci Sazka - je zdarma pro Android a iOS, uložíte na ni svá oblíbená čísla, jednoduše přes ni zkontrolujete papírový tiket a navíc vám dáme vědět, až vyhrajete.

Držíme palce, ať to v evropské miliardářské loterii vyjde právě vám!

Přečtěte si také