SAZKA reportér: Pro housky pana Svobody z Poděbrad se jezdí z celého kraje

Pana Svobodu jsme vyzpovídali krátce před koncem pracovní doby, když se zrovna chystal na florbalový trénink. Díky pekárně a hned šesti prodejnám, které pod provoz spadají, nemá času nazbyt. Umí ho ale využít do poslední minuty.

Přečtěte si také: Mladá sázkařka si díky Sportce pořídí vlastní bydlení


„Jako každý pekař vstávám velmi brzy,” říká na úvod muž, který si vás na svoji stranu získá už první větou. „Denně upečeme asi tři tisíce housek a zhruba tři sta až čtyři sta chlebů a k tomu ještě koláče.”
 

V pekárně peče podle tradičních receptur

Jeho rodina poděbradskou pekárnu Svoboda s.r.o. otevírala už před více než dvaceti lety a zdědila ji i s původními prvorepublikovými recepty rodiny Macháčků. A podle nich pečou dodnes.
 
Petr_Svoboda_600x500.jpg

„Do našeho pečiva nepřidáváme žádné zlepšující přípravky, místo toho si ale třeba pěstujeme chlebový kvas. Díky němu náš chléb vydrží i týden,” mluví s vášní jemu vlastní Petr Svoboda o svém milovaném řemeslu. „Nejvíc hrdý jsem na naše housky. Jak říkám, lepší raženku než u nás široko daleko nenajdete,” usmívá se.
 

Ve volnu nejradši brázdí vody na jachtě

Když mu skončí práce, věnuje se pan Petr svým koníčkům. Sem patří jak florbal, o kterém už byla řeč, tak také jachting. Ten už od šesti let dělal závodně a může se pochlubit titulem dorosteneckého mistra republiky.

Jachtaření se věnuje závodně stále a na lodi také tráví většinu svého volného času. „Mám rád teplo, a tak nejčastěji jezdíme do Chorvatska,” popisuje cíl svých prázdninových výletů. „Jde o zemi, která je všem jachtařům zaslíbená. Je tu spousta ostrovů i přístavů, jednou bych si je přál projet všechny,” mluví o svém snu.
 

Za výhru by si koupil soukromý ostrov

Aby si ho Petr Svoboda splnil, jde svému štěstí naproti a občas si vsadí nebo koupí los. „S manželkou si sem tam kupujeme tiket Sportky nebo Eurojackpotu. Pokaždé vybíráme svá šťastná čísla, to moje je třeba dvanáctka, protože jsem se dvanáctého narodil,” prozrazuje svoji hráčskou taktiku.

Protože pan Svoboda hraje, tak také přesně ví, co by si s výhrou počal. „Kdybych vyhrál pár milionů, koupil bych si pěknou jachtu a nějaký malý, krásný ostrov k tomu. Tam bychom si pak s rodinou užívali volných chvil,” zasní se pekař z Poděbrad.

Toužíte také po svém malém soukromém ráji, kde byste mohli trávit čas? Jděte štěstí naproti podobně jako pan Petr Svoboda a zkuste Eurojackpot. Svůj tiket si obstaráte online na tomto odkazu.

Přečtěte si také