SAZKA reportér: paní Jindřiška dala poslední peníze na kostel, ještě ten den vyhrála ve Sportce
Tentokrát jsme navštívili paní Jindřišku z Milovic. Ta celý život pracovala na poště, nejdřív za přepážkou a pak i jako poštmistrová. K sázení a losům tak má velmi blízko. „Tam všichni sázeli, tak jsem sázela taky,“ vysvětluje seniorka, čím se s kolegyněmi bavily při práci.

Stejně tak má paní Jindřiška blízko i k výhrám – v roce 1957 totiž s manželem a jeho kamarádem vyhráli ve Sportce hlavní cenu, což bylo 40 tisíc Kčs! Na tu dobu tedy obrovské peníze, díky kterým si nakoupili třeba vybavení svého domečku.

Dnes paní Jindřiška, 82 let, bydlí s vnukem nedaleko svého bývalého pracoviště, v rodinném domku se zahrádkou. Právě tam jsme jí také navštívili, abychom si o její výhře popovídali. Peníze jí totiž „seslal sám Bůh,“ jak žertem vypráví.

Chodila taková bába a vybírala na kostel. To jsme byli zrovna po křtinách v neděli a já jsem sice těch peněz moc neměla, protože jsem nechodila do práce, ale stovku jsem jí dala. A večer nám na to konto vyšla právě ta čísla,“ popisuje seniorka velkou výhru, kterou má spojenou se křtinami svého syna.

Tím však napínavý příběh nekončí. Sportku sázeli pravidelně s manželem a jeho kamarádem. Ten zrovna na tento tiket neměl peníze a požádal manžela paní Jindřišky, jestli by jeho podíl nezaplatil za něj, že mu peníze dá později. Když padla výhra, částku si férově rozdělili.

A jak se vybírala čísla, která přinesla tolik štěstí? „Sázela jsem stále stejná – narození dětí, číslo bot, číslo rukavic…“ vysvětluje původ své šťastné kombinace. Mechanizmus výběru tedy velmi jednoduchý, ale efektivní. Ostatně, stejná čísla prý padla ještě jednou. To si již ale trojice šťastlivců nevsadila.

I tak měla paní Jindřiška poměrně velké štěstí a vyhrávala pravidelně, ačkoliv v porovnáním s výhrou z padesátých let šlo o menší částky. „To jsem si třeba koupila los za stovku a vyhrála tisíc korun,“ vyjmenovává Jindřiška jeden ze svých dalších úspěchů.

Dnes již tolik nesází, ale Vánoce svým blízkým zpestří vánočními losy.

Přečtěte si také