SAZKA reportér: kouzelník Otakar by výhru investoval do magie
Losy a loterie mají svoje jisté kouzlo. Není tak divu, že mu občas podlehne i kouzelník Otakar, kterého jsme odchytli při procházce Prahou.
Tentokrát se nám podařil vskutku husarský kousek. U tramvaje jsme oslovili mladíka Otakara, který má velmi zajímavé a netradiční hobby – Otakara baví kouzlení. Z našeho rozhovoru vyplynulo, že je to koníček nejen zajímavý, ale také docela náročný na čas a peníze…
 
S kouzlením jsem začal už v 5 letech. První soutěž jsem absolvoval o 6 let později, ale premiéra nedopadla podle mých představ: skončil jsem předposlední,“ líčí Otakar, kterého však horší umístění neotrávilo, naopak, zatvrdil se a brzy za to sklidil zasloužené ovoce. „Skončil jsem i druhý na republikové úrovni, a doma mám vystaveno i pár dalších ocenění. Na poslední soutěži v mikromagii, kde nebylo žádné věkové omezení, jsem bral 4. místo z 15. Krom soutěží jsem dlouho také vystupoval na školách, ve školkách, v rámci plesů a různých dalších akcí. Dnes už je pro mě kouzlení spíše takovým koníčkem,“ říká Otakar. Ten nám vysvětlil, že triky jsou různé. Zatímco některé se dají naučit během chvilky, jiné je třeba pilovat po celý život. Také „kouzla“ přitom stojí peníze. Zatímco ty nejlevnější lze sehnat už od nějakých 50 korun, horní hranice téměř neexistuje. Podle Otakara jsou iluze, za jejichž know-how a prostředky k provedení dáte třeba 250 000 a více korun!
 
„Kdybych vyhrál víc peněz, určitě v první řadě myslím na zadní vrátka a investuju do nějakého bydlení. V případě nižší částky, třeba do milionu, si ale dokážu představit, že bych si nakoupil lepší vybavení a povýšil magii na další level,“ vysvětluje Otakar, v jehož rodině je prý sázení zavedenou tradicí.
 
„Losy si kupujeme, začali jsme si je dávat pod stromeček k Vánocům. Kupovali jsme si třeba Vánoční komety. Svůj první los jsem taky dostal pod stromeček. Štěstí s losy ovšem nárazově zkoušíme i po zbytek roku. Sem tam si všichni koupíme nějaký ten kousek za dvacku nebo za padesát,“ říká Otakar a dodává: „S losy pod stromečkem sice nic nezkazíte, ale když obdarovaný vyhraje, může se tam ze strany dárce objevit taková ta mírná soutěživá závist. U nás se tohle řeší tak, že vyšší výhry – zpravidla v řádu stokorun - padnou v rámci rodiny. Zajdeme si kupříkladu na dobrou rodinnou večeři nebo to použijeme na jiné společné aktivity.“
 
Pokud vás kouzlení baví stejně jako Otakara, zkuste naše magické losy. Sáhnout můžete po Magické 13, Magických výhrách, Horoskopu, Šťastných číslech nebo losu Vyhraju? Všechny je najdete zde!

Přečtěte si také