Miliardy a dneska i 3 Defendery. S jakými čísly se nejčastěji vyhrává v Eurojackpotu?

Eurojackpot se začal hrát 23. března 2012 a inspirací k jeho založení byla populární loterie Euromillions. Na počátku se do slosování mohli zapojit obyvatelé sedmi evropských zemí – Finska, Nizozemska, Estonska, Dánska, Německa, Itálie a Slovinska, postupně se ale hra rozšiřovala a momentálně je do ní zapojených celkem 18 států.

Přečtěte si také: Z výhry v loterii měli obří radost. A pak zjistili, že nevyhráli


Česká republika se přidala 4. října 2014. Zpočátku se hrálo pouze v pátek a to o klasickou finanční odměnu, v roce 2018 se začaly pravidelně losovat i České pátky o luxusní byty a Mega pátky o vůz Land Rover Discovery.
 

Peníze i zážitky

Nabídka mimořádných prémií se postupně rozšiřovala a nyní je možné získat třeba apartmán v Rakousku či Chorvatsku, poukaz na cestu kolem světa, prodloužený víkend s privátním letadlem nebo obytný vůz.

Mimořádné prémie jsou opravdu oblíbené a není se čemu divit. Do slosování jsou totiž zapojeni pouze hráči z ČR, šance na ulovení hlavní ceny je tedy mnohem vyšší. Tak třeba v doplňkové hře Cesta kolem světa si na poukaz v hodnotě 500 000 korun přišlo už více než 390 sázejících.
 

Miliardy za jeden tiket

Lákavé jsou ale hlavně peněžní výhry. Běžně se hraje o stamilionové jackpoty a částky často překračují i miliardové hranice. Úplně nejvyšší výhra padla loni v červenci, když si jeden Dán odnesl bezmála tři miliardy, a jen o dva měsíce dříve putovalo 2,7 miliardy sázejícímu z Německa.

Sedm let si přitom držel prvenství Čech, který si v květnu 2015 ulovil neskutečné 2,4 miliardy korun.
 

Čísla, co nosí štěstí

Zlákaly vás tyhle částky? Stačí si vybrat svá šťastná čísla nebo dát prostor náhodnému tipu a výhra může být vaše. Podle statistiky se v prvním osudí nejčastěji losuje číslo 49, ve druhém pak číslo 9. Pozor si naopak dejte na číslo 48 v osudí prvním a 11 v tahu druhém.
 

Dvojnásobná šance na výhru

Od loňského března přibylo k pátečnímu slosování i to úterní, šanci vyhrát tak máte hned dvakrát týdně. Oba dny se sázky přijímají do sedmi hodin večer. Co víc, zrovna dneska večer se kromě stovek milionů hraje o i tři parádní SUV Land Rover Defender.

Tikety si můžete pořídit v kamenných prodejnách s nabídkou Sazky, popřípadě na internetu.

Držíme palce!

Přečtěte si také