Prague Bike Fest se blíží. Navštivte SAZKA pumptrack zónu a vyzkoušejte kola BMX

Kolo, kam se podíváš. Asi tak to bude vypadat v sobotu 22. dubna na pražském výstavišti v Holešovicích. Bruselskou cestu u Maroldova panorámatu a přilehlá open-air místa opanuje pro Českou republiku ojedinělá akce. Konat se zde bude Prague Bike Fest, jehož hlavním partnerem je SAZKA, která na akci přiveze atraktivní modulární pumptrack.

Přečtěte si také: 250 000 Kč od Sazky pomůže úspěšné české sportovkyni na paralympiádu v Paříži


Milovníci cyklistiky, cyklo profíci a cyklo nadšenci, ale i ti, co se na kole projedou jednou za čas, by si rozhodně předposlední dubnovou sobotu neměli nechat ujít první ročník Prague Bike Festu. 
 

Podívaná i sportování

Co bude na akci k vidění? Špičkoví profesionální jezdci, kteří předvedou své umění na Bike Trial Show či Big Air Show s pětimetrovou rozjezdovou věží. Chybět ale nebude ani řada workshopů a tematických přednášek, prezentace prémiových i úzkoprofilových cyklo novinek a široké spektrum cyklistických značek – prostě pestrá paleta zážitků a zábavy. 
 

Adrenalin, skvělé jídlo a relax

U sledování umění profesionálů to pro návštěvníky rozhodně končit nemusí. Kdo bude mít zájem, může si toho spoustu vyzkoušet na vlastní kůži. Zapůjčení a testování kol všech kategorií a elektrokol je samozřejmostí. Jízdu na BMX s trochou adrenalinu si bude možné vyzkoušet v SAZKA pumptrack zóně.  Děti si na festivalu také přijdou na své. 

Malí i velcí návštěvníci si zde budou moct projet cyklistickou dráhu a nechat si poradit od lektorů cyklistiky. A když přijde padne únava, odpočinková zóna s občerstvením to jistí. Na výstavišti se rozhodně nikdo nudit nebude. 
 

Sazka a cyklistika k sobě patří


Podpora cyklistiky je pro Sazku klíčovou záležitostí. Již několik let je generálním partnerem nejprestižnějšího silničního etapového závodu Czech Tour. Na hlavním pódiu Prague Bike Festu tak bude mimo jiné možné si poslechnout rozhovor s bývalým vynikajícím silničním cyklistou Leopoldem Königem, který je v současnosti ředitelem Czech Tour. 

Silniční cyklistikou ale podpora Sazky nekončí. Společnost se také rozhodla vstoupit do další disciplíny, která přitahuje především mladé lidi, a to do freestyle BMX, který je velmi atraktivní nejen pro bikery samotné, ale také pro diváky. Na Prague Bike Festu si návštěvníci budou moci v SAZKA pumptrack zóně vyzkoušet jízdu na modulárním pumptracku postaveném Janem Valentou, trojnásobným mistrem světa ve freestyle BMX, se kterým se Sazka spojila, aby společně tento sport dostávali do širšího povědomí veřejnosti. 

V SAZKA pumptrack zóně se tak návštěvníci mohou těšit nejen na pohodovou atmosféru, adrenalinovou jízdu, BMX show profesionálních jezdců a triky, ze kterých se mnohým bude tajit dech, ale také na workshopy, přednášky a milá setkání – třeba s českou královnou cyklistiky pro rok 2022 Ivetou Miculyčovou nebo s českým reprezentantem v BMX Tomášem Beranem, kteří se mimo jiné všem svým fanouškům rádi podepíšou na autogramiádě, jež v zóně proběhne od 14:00. Od 17:00 pak budou oba přední čeští bikeři vyprávět o svých zážitcích a odpovídat na otázky moderátora i diváků. 

 

Více o akci

Co: 1. ročník Prague Bike Fest
Kdy: v sobotu 22.4.2023 (10:00 – 20:00)
Kde: Výstaviště Praha (Bruselská cesta u Maroldova panorámatu, vchod ze Stromovky)
Vstupné: 100 – 380 Kč (vstupenky na Goout.net)
 

Co bude k vidění

  • SAZKA pumptrack zóna (půjčovna sportovního vybavení, tematické workshopy a volné jízdy na modulárním pumptracku, několik moderovaných show profesionálních jezdců) – akce bude zařazena do Modular Pumptrack Challenge – celoroční republikový závod v modulárním pumptracku
  • 14:00 – 14:15 – autogramiáda Ivety Miculyčové a Tomáše Berana 
  • 17:00 – 17:20 – rozhovor/beseda s Ivetou Miculyčovou a Tomášem Beranem 
  • představení širokého spektra cyklistických značek, novinek a doplňků 
  • možnost zapůjčení a testování všech kategorií kol a elektrokol
  • Bike Trial Show Vaška Koláře (součástí bude i workshop a možnost zapůjčení trialových kol)
  • přednášky ze světa cyklistiky (včetně fotografie a filmové produkce o cyklistice)
  • Big Air Show s pětimetrovou rozjezdovou věží a jezdci Teodorem Kováčem, Tomášem Zejdou, Jakubem Venclem, Ondrou Šlézem, Jakubem Hejlem a Michaelou Hájkovou
  • soutěže pro děti a dětské skill centrum
  • tematické přednášky v Křižíkově pavilonu B
  • odpočinková zóna s pestrou nabídkou jídla a pití
  • a spousta dalšího.
A pokud se na Prague Bike Fest rozhodnete přijet stylově na kole, tak se rozhodně nemusíte obávat, že ho nebudete mít kde bezpečně zaparkovat. Bezpečné bike depo bude k dispozici. 

Tak co, uvidíme se?


 

Přečtěte si také