Máte dlouhou chvíli? Tyhle rychlé hry vás zaručeně zabaví (I. díl)

Nemají ani pokročilou grafiku, ani soundtrack hodný hollywoodské produkce a jejich programování nejspíš zabralo jenom pár chvil. Přesto se z nich staly hity, které už si stáhly miliony a miliony uživatelů. Společného toho mají víc než dost: jedna hra vám zabere třeba jen minutu a trénovat přitom nebudete jen postřeh a zručnost, ale hlavně váš mozek.

Přečtěte si také: Vyměňte utrácení za šetření. Tyto aplikace vám s tím pomohou


Skvělý nápad stál na začátku všech těchto tří her. Jednu má na svědomí společnost, která v Austrálii provozuje vlakovou dopravu, ve druhé bude vaším úkolem tvořit násobky čísla tři a ve třetí zase spojujete tečky stejné barvy. A všechny do jedné vás hlavně budou opravdu bavit.
 

Dumb Ways To Die

Android, iOS/Zdarma/4,4*


Hra Dumb Ways To Die, jejíž název v překladu znamená Hloupé způsoby jak umřít, je dneska už legenda. Původně šlo o kampaň od společnosti, která v Melbourne provozuje vlakovou dopravu. A jejím cílem bylo upozornit na nebezpečné chování, kterým lidé ohrožují své životy.
 

Stáhnout aplikaci pro Android


To zní trochu jako nuda, Australani se tohoto úkolu ale zhostili se skvělým nápadem a obří mírou humoru. Výsledkem je pak série několika desítek miniher, kde budete například muset sbírat balónky, létající nad kolejemi, nastupovat do vlaku, ale třeba i utíkat před ohněm nebo píchat medvěda do břicha. Čím víc úkolů, které se za sebou po pár vteřinách střídají, splníte, tím víc bodů získáte, náročnost se přitom zvyšuje.
 

Stáhnout aplikaci pro iOS


Dumb Ways To Die je hra, u které se královsky pobavíte na pár minut, my bychom ale vsadili krk, že u ní vydržíte dlouhé hodiny. A i když má už spoustu pokračování, vždycky se nakonec vrátíme k nepřekonatelnému prvnímu dílu.
 

Threes!

Android, iOS, WP, Amazon, web/Zdarma/4,0*


Princip Threes!, tedy trojek, je tak jednoduchý, že ho za pár vteřin pochopí i žáček první třídy. Na začátku máte hrací pole se 4x4 políčky. Do něj vám při každém tahu spadne jeden nový kámen s čísly od jedničky a dvojky přes trojku a další její násobky. Vaším cílem je spojovat kameny se stejnými hodnotami s pomocí vertikálního či horizontálního pohybu s tím, že se tímto směrem vždy pohnou všechny kameny. A vytvářet co nejvyšší hodnoty až třeba do čísla 96, 192 nebo 384. Hra končí v momentě, kdy už nemáte prostor na další pohyb.
 

Stáhnout aplikaci


Threes! je hlavolam, který dokáže pořádně potrápit vaše mozkové závity. A vy si ho užijete v krásné, minimalistické grafice za doprovodu velmi příjemného zvukového podkresu. To vše navíc nejen v telefonu, ale třeba i na počítači.
 

Dosts

Android, iOS/Zdarma (+ nákupy v aplikaci)/4,0*


Další herní trhák se jmenuje Dots, tedy tečky. V herním poli jich najdete rovnou 36 s tím, že mají různé barvy. Horizontálním a vertikálním spojením těch stejné barvy je z hracího pole eliminujete. A když se vám podaří udělat čtverec, zmizí všechny tečky této barvy.
 

Stáhnout aplikaci


Co se herních módů týče, vybíráte z časovky na jednu minutu, na počet tahů, je tu i nekonečný mód či možnost poměřit své síly s dalšími hráči. Stejně jako další úspěšné hry, o kterých je dneska řeč, i Dots má celou řadu pokračovatelů. Původní originál ale zatím ani jeden z nich nepřekonal. A i přesto, že hra nabízí za peníze různé pomocníky, pohodlně si ji zahrajete i zcela zdarma.
 

Spojujte tečky, neřešte data

Telefon je skvělý parťák, který vás zabaví, může vám zkrátit čekání anebo vám pomoct na cestách. K tomu všemu jsou ale potřeba data. Spoustu dat za skvělé ceny nebo i zdarma mají zákazníci u SAZKAmobilu.
 

Klikněte pro všechny výhody předplacenky SAZKAmobilu


Třeba právě teď získávají jako Odměnu za dobití online nebo v mobilní aplikaci za aspoň 300 Kč rovnou dvojnásobek dat v podobě 2 GB. Stejně tak pro ně máme datové balíčky za skvělé ceny. Například 5 GB balíček u nás nyní stojí  jen 290 Kč. Navíc data si můžete užívat v superrychlé 5G sítí, bez jakéhokoliv omezování rychlosti připojení. Podívejte se na všechny akce, které SAZKAmobil nabízí.

Přečtěte si také