Identita výherce odhalena. Kdo je šťastlivec, který vyhrál přes 22 miliard korun?

Loni v listopadu se v americké loterii hrálo o rekordní jackpot ve výši 2,04 miliardy dolarů před zdaněním (v přepočtu 46 miliard korun). Šťastný výherce z Kalifornie si však nechal výhru vyplatit jednorázově, a tak si na účet připsal „jen“ 997,6 milionu (přes 22 miliard korun).

Přečtěte si také: Top 10 nejvyšších výher Eurojackpotu. Ze dvou Čechů jsou miliardáři


Jackpot narostl do takové výše, protože první pořadí nikdo nezískal od 19. listopadu loňského roku, kdy jackpot dosáhl 92,9 milionu dolarů (přes dvě miliardy korun). Výherce si vsadil ve státě Washington a tiket se šesti správnými čísly byl podán jen jeden.
 

Lepší vrabec v hrsti

Plnou částku by výherce dostal, pokud by souhlasil s rozdělením do několika ročních splátek. Většina výherců však volí okamžitý výběr, což je v tomto případě zvláštní výběr, jelikož výherci tak přicházejí o velkou část své výhry. 

Vzhledem k tomu, že pravidla loterií v Kalifornii udávají, že jméno výherce musí být zveřejněno, je tomu tak i v tomto případě (výherci loterií mohou zůstat v úplné anonymitě jen v jedenácti z padesáti států USA). 
 

Výherce v extázi

A tak nyní víme, že onen šťastlivec se jmenuje Edwin Castro a pochází z Los Angeles. Castro se tiskové konference, na které ukázali symbolický výherní šek, z pochopitelných důvodů odmítl zúčastnit. Veřejnost tak zná jeho jméno, ale tvář zůstává utajena. 

V prohlášení Castro uvedl, že z výhry je šokovaný a v extázi a že je rád, že 156 milionů dolarů z jeho výhry (3,5 miliardy korun) poslouží kalifornským veřejným školám. Část obratu loterijní společnosti totiž jde na veřejně prospěšné účely, mezi nimiž je i podpora vzdělávacích institucí.
 

Eurojackpot: vstupenka do klubu miliardářů

A jak to bude, když vyhrajete vy? Můžeme vás uklidnit, český zákon anonymitu výherců chrání a bedlivě ji opatrujeme také my. V případě, že tedy trefíte pořádný balík, bude jen na vás, komu o tom řeknete.

Vstupenku do klubu miliardářů nabízí Eurojackpot. Losuje se dvakrát týdně v úterý a pátek a vsadit si můžete na každé prodejně s nabídkou Sazky nebo z pohodlí domova na pár kliknutí.

Přečtěte si také