Falešné kosti pro štěstí či božský džem. Bláznivé nápady za miliardy (II. díl)

Některé nápady vznikají jednoduše – třeba tím, že jste vegan, a i přesto si chcete užít tradici s kostí krocana. Podívejte se na přehled bláznivých nápadů a vynálezů, které jejich autorům vydělaly někdy opravdu šťavnatý balík peněz.

1. Falešné kosti pro štěstí

Podobně jako si Češi schovávají kapří šupinu pro štěstí, Američané se na Den díkůvzdání „perou“ o krocaní kost. Dva lidé vezmou krocaní lícní kost za opačný konec a zlomí ji. Komu zůstane v ruce delší kus, bude mít prý štěstí.


Přečtěte si také: Brýle pro psy či kámen jako mazlíček. Bláznivé nápady za miliardy (I. díl)


Tuto tradici si ovšem nemohou užít vegani, a tak firma LuckyBreak přišla s krocaními kostmi z plastu. Vyrobí jich přes třicet tisíc denně včetně speciálních kusů na míru.
 

2. Webovka za milion dolarů

Tenhle nápad je tak trochu k ničemu, ale vzhledem k tomu, že se stal virální senzací, jeho vynálezce za něj během pár měsíců utržil více než milion dolarů. Alex Tew si koupil webovou doménu s názvem „Miliondollarhomepage“ a poté prostor na ní prodával za 1 dolar za pixel. „Staňte se součástí historie internetu!“ Hlásá motto stránky. A tak se taky stalo.
 

3. Falešné omluvenky

Nechce se vám do školy nebo do práce? Ještě před nedávnem jste si mohli za 25 dolarů koupit omluvenku. V době největší popularity měla webová stránka Johna Liddella návštěvnost 15 tisíc uživatelů měsíčně. V současné době už ale nefunguje. Proč asi?
 

4. Džem z kostela

Čtrnáctiletý Frase Doherty si chtěl přivydělat, a tak začal vařit džem podle receptu své babičky a prodával jej v místním kostele. Džem byl natolik populární, že o dva roky později byl chlapec osloven sítí supermarketů Waitrose – chtěli, aby Super Jam prodával na jejich pultech. Frase Doherty prodá přes 500 tisíc džemů ročně a má zhruba 10% podíl na britském trhu s džemy.
 

5. Polštář do mikrovlnky

Zachumlat se do teplého polštáře… nechali byste si to líbit? S polštářem Wuvit, který lze strčit do mikrovlnky, to není problém. Vynalezla jej Kim Lavine a nejprve jej chtěla jen pro své děti, ale brzy ji o něj začali žádat rodiče dalších dětí ze sousedství. Když ho dala do prodeje, vydělala 225 tisíc dolarů jen za prvních 8 týdnů.

Možná nemáte nápad za miliardy, zato můžete mít štěstí ve hře. V Eurojackpotu se dneska večer hraje o 1,104 miliardy korun, což je víc než lákavá hlavní výhra. A svůj tiket do hry si navíc pořídíte na pár kliknutí z pohodlí svého domova. Držíme palce!

Přečtěte si také