Brýle pro psy či kámen jako mazlíček. Bláznivé nápady za miliardy (I. díl)

Víte, jak se dají vydělat velké peníze? Tím, že vymyslíte něco, co nikdo před vámi nevymyslel. A uchytit se očividně mohou i naprosto šílené nápady.

Přečtěte si také: „Přál bych to každému!“ tvrdí výherce z Čech, který si v Eurojackpotu přišel na 13 milionů


Vánoční přání od Santa Clause, běžecký závod, kde vás honí zombíci, brýle pro psy anebo kámen jako domácí mazlíček. Věřte, nebo ne, tyhle šílené nápady vydělaly jejich tvůrcům miliardy.
 

1. Santa Mail

V roce 1949 se jistý Con Miller přestěhoval na Aljašku blízko pošty Severní Pól. Poté, co mu omylem dorazil dopis určený pro Santu, rozjel na tom byznys. Ze svého domu udělal vánoční obchůdek a začal rozesílat personalizované dopisy dětem. Za dobu jeho fungování jich stačil rozeslat na stovky tisíc.
 

2. Doggles

Volně přeloženo jako Psýle, tedy brýle pro psy. Jakkoli to zní šíleně, firma každý rok vydělá miliony. Ačkoli brýle jsou prodávány jako módní doplněk, mají i několik praktických využití. Chrání psí oči proti slunci a pokud váš pes trpí krátkozrakostí či nepřečte noviny, lze vyrobit i brýle s dioptriemi.
 

3. Seznamka pro zadané

„Život je krátký. Začněte si aférku.“ Přesně takhle zní slogan internetové seznamky Ashleymadison.com, která nabádá zadané k randění. Ačkoli stránka sklidila velkou vlnu kritiky, je velmi úspěšná a čítá přes 60 milionů uživatelů.
 

4. Kámen jako domácí mazlíček

S tímto bláznivým nápadem přišel Gary Dahl, když slyšel své přátele vyprávět o starostech s domácími mazlíčky. S vtipem na to odvětil, že by raději choval kámen než zvíře. Nakonec tento nápad zrealizoval a ačkoli jeho byznys po půl roce skončil, stačil na něm vydělat 15 milionů dolarů.
 

5. Běžecký závod se zombies

Víte, kdy běžíte nejrychleji? Když jste k smrti vystrašeni. A právě na této myšlence staví Run for your lives, překážkový běh, při kterém vás honí zombies. Běžci platí startovné až 80 dolarů, zombies pak 50 dolarů za to, že mohou lapat závodníky.

Možná nemáte nápad za miliony, zato můžete mít štěstí ve hře. A nestát se „jen“ milionářem, ale rovnou miliardářem. V Eurojackpotu si už dneska zahrajete o dechberoucí 2,874 miliardy korun. Stačí si kliknout pro tiket na tento odkaz.

Přečtěte si také