Dárek ke Dni otců? Tričko je fajn, ale stírací los může potěšit až milionkrát víc
Den otců k nám přišel z Ameriky a ačkoli se tam slaví více než 100 let, v našich zeměpisných šířkách je jeho tradice poměrně malá, na rozdíl třeba od Dne matek. V květnu maminkám za jejich starostlivost děkujeme nejrůznějšími přáníčky, čokoládami, květinami a dalšími drobnosti, které udělají radost. Vymyslet dárek pro muže ale občas bývá těžší. Přinášíme proto inspiraci na drobnosti, které v neděli 18. června rozhodně potěší jak otce zasloužilé, ty novopečené nebo i ty, kteří se na otcovskou roli teprve připravují.  


Přečtěte si také: Mezinárodní den štěstí je tu. Naučte se radovat z maličkostí!

 
Hezké tričko, čokoláda, kniha, výlet, zážitek nebo obrázek… Vybrat vhodný dárek pro muže bývá někdy pořádný oříšek, a to zvlášť když se jedná o dárek ke Dni otců, který by měl být prostě speciální. Třetí červnová neděle se nezadržitelně blíží a pokud pořád tápete, co pořídit, máme pro vás pár tipů. Co takhle za 100 korun darovat trochu adrenalinu, zábavy a šanci na milion?  


Home made dárek 

Nechce se vám nic kupovat, protože vám vše přijde příliš neosobní? Pak zkuste s vaším potomkem dárek pro tatínka vyrobit. Obrázek potěší vždycky, ale v kreativitě se meze nekladou, a tak můžete vyrobit třeba magnet ve tvaru srdce se jmény všech členů rodiny, hezké přáníčko s kravatou, nebo upéct něco, co má oslavenec prostě rád.  


Domácí „šeková“ knížka  

Koupené poukazy jsou někdy nuda, ale co doma vyrobit vlastní? Voucher na masáž, na umytí a vyluxování auta, na posekání zahrady…prostě na jakoukoli pomoc či zpříjemnění volných chvil je dobrý nápad.  


Šance na milion nebo rentu 

Stírací los je dárkem, který udělá radost vždy a všem. Zvlášť pokud je tatínek hravý a soutěživý určitě, chvilku napětí při stírání losu určitě ocení. Co když bude právě ten jeho los vítězný? Je jen na vás, jaký kousek ze široké nabídky zvolíte, ale takové Milionové přání nebo los Rentiér jsou určitě dobrou volbou. A pokud vám přijde darovat los jako nuda, zkuste to trochu ozvláštnit. Vlastnoručně vyrobený pan Ananas tatínka nejen potěší, ale i rozesměje.  


Degustační sety 

Každý z nás má něco rád. Někdo je milovníkem vína, druhý piva, další má rád zase čokoládu nebo výběrovou kávu. Ať je to tak či onak, od každého lze najít degustační set.  


Nezapomenutelné zážitky 

Někdo má rád materiální dary, jiné zážitky – něco objevit, prozkoumat nebo se naučit. Co třeba otce podarovat kurzem bezpečné jízdy, zážitkovou jízdou ve formuli, tandemovým seskokem, střelbou na střelnici nebo kurzem vaření piva? Pokud chcete zabít dvě mouchy jednou ranou, zvolte baristický kurz. Tento dárek totiž později ocení i maminka – v okamžiku, kdy jí tatínek připraví šálek skvělé kávy.  


Cokoliv s potiskem je klasika 

Situaci, kdy jste opravdu bez inspirace zažilo asi mnoho z nás. Pořídit tatínkovi tričko, polštářek, osušku nebo třeba hrníček s nápisem: „Nejlepší tatínek“ sice není úplně nejoriginálnější, ale radost tím určitě uděláte.  


A jak to tehdy bylo? 

Den otců je původně americký svátek, jehož tradici založila v roce 1910 Sonora Smart Doddová na počest svého otce, který se sám jako vdovec staral o pět dětí. A proč právě v červnu? Protože právě 5. června měl Sonořin otec narozeniny. Aby to ale nebylo tak jednoduché, tak v datum narozenin neměl pastor místního kostela čas a bylo tedy nutné stanovit jiný termín – ten připadl na třetí neděli v měsíci, na 19. června 1910.  
 

Přečtěte si také