Mezinárodní den štěstí je tu. Naučte se radovat z maličkostí!

V roce 2013 vyhlásila organizace OSN Mezinárodní den štěstí. Slavit se bude už zítra, tedy v pondělí 20. března, a jeho hlavním cílem je upozornit na důležitost tohoto pocitu v našich životech. Ne všechny dny jsou samozřejmě skvělé a plné optimismu, vždy ale můžete najít maličkost, z níž se budete radovat.

Přečtěte si také: Obří radost! V den narozenin jí Mega Rentiér nadělil 100 tisíc měsíčně a 5 milionů k tomu


Pod pojmem štěstí si každý z nás představuje něco jiného. Pro někoho to může být spokojená a zdravá rodina, pro druhé nadupaná kariéra a pro další třeba časté cestování.
 

Pocit, který léčí

Ať už ve vás vyvolává pocity štěstí cokoliv, jeden fakt je společný pro nás všechny –⁠ tento pocit je nezbytně důležitý pro fyzické i psychické zdraví. Hormony štěstí totiž snižují riziko vzniku depresí a úzkostí, tlumí bolest a pomáhají nám zbavovat se stresu.

Ne vždy můžeme být úplně spokojení a vliv na to má celá řada faktorů, s nimiž se potkáváme. Právě proto je důležité najít si trochu času sami na sebe, na své zájmy a věci, jež vám dělají radost.
 

Buďte na sebe hodní

Projděte se na čerstvém vzduchu, napusťte si bublinkovou vanu, zapalte svíčky nebo si cestou do práce pusťte oblíbenou písničku či vtipné video (v případě, že neřídíte). Sejděte se s milovaným člověkem, zkuste něco vytvořit, přečtěte si knihu nebo jen tak lenošte u filmu.

Zkrátka a dobře si dovolte být šťastní, aniž byste měli všechny vysněné věci, lepší kariéru než spolužáci ze základky a hezčí auto než soused. Večer si pak zkuste vzpomenout alespoň na jednu příjemnou věc, co jste během dne zažili. A pokud se vám někdy nepodaří nic vymyslet, nezoufejte. Zítřek může být mnohem lepší.
 

Otestujte své štěstí

Štěstí neznamená jen pocit radosti a spokojenosti, ale také příznivou událost či okolnost, která je často způsobená úplnou náhodou. Chcete zkusit, jestli stojí štěstěna po vašem boku? Vsaďte na naše stírací losy.

Doporučit můžeme třeba oblíbenou Zlatou rybku a Matese, v jejichž hracím poli se může ukrývat celá řada pěkných odměn. Zajděte si pro ně na některou z několika tisíc prodejen s nabídkou Sazky, to nejbližší najdete na této interaktivní mapě.

Nikam se vám nechce? Otestujte štěstěnu s našimi online losy, vyhrát s nimi můžete až 15 000 000 Kč! Vyberte si los, který je vašemu srdci nejbližší, na našich stránkách.

Přečtěte si také