5 tipů, jak zvýšit šanci na výhru v loterii

Teorií, jak na výhru, existuje mnoho. Je však několik základních pravidel, kterými když se budete řídit, mnohonásobně zvýšíte šanci dostat se k několikaciferným výhrám. Jaká pravidla to jsou? Třeba si vždy podepisovat tiket nebo nezapomínat kontrolovat vsazená čísla. 

Vybírejte neobvyklá čísla

Teorii pravděpodobnosti neošálíte, je ale možné „sázet chytře“. Co to znamená? Pokud zakroužkujete stejná čísla jako další hráči, musíte se s nimi o výhru podělit a vaše konečná částka tak bude o mnoho nižší.
 

Přečtěte si také: Sazka slaví 3 000 loterních milionářů. 9 zajímavostí o výhrách a výhercích


Když se ale pokusíte myslet jinak než ostatní a zvolíte zvláštní čísla, můžete celou sumu shrábnout pro sebe. Zapomeňte tedy na všechny šťastné trojky, sedmičky a jiná oblíbená čísla.
 

Předcházejte rizikům

O tiket nejčastěji přicházíme tehdy, když jej ztratíme. Preventivně si tak svůj tiket vždy z druhé strany podepisujte. Ať už na něm bude jackpot, nebo nikoli, v případě ztráty či odcizení bude všem jasné, že je váš.

Zároveň tiket nikdy nikomu nesvěřujte do rukou. Ani Frantovi, se kterým chodíte pravidelně na pivo a říkáte si naprosto vše. Nikdy nemůžete vědět, co by udělal, kdyby zjistil, že by díky vašim vsazeným číslům mohl být o nějaký ten hezký peníz bohatší.
 

Nepromeškejte výhru

Představte si, že konečně trefíte jackpot, ale výhry se nedočkáte, protože zkrátka zapomenete zkontrolovat vsazená čísla. Možná kroutíte hlavou, ale podobné situace se dějí poměrně často.

Zatím nejvyšší nevyzvednutá částka v historii sázení pochází z Velké Británie. Rekordní smůla se komusi přihodila v roce 2012, kdy v loterii MegaMilions padla částka 65 milionů liber. V dnešní době by to bylo v přepočtu asi 2,2 miliardy korun.
 

Vybírejte si ty správné hry

Loterie není jedna jediná hra, v současné době můžete vybírat hned ze stovek jejích variant. Pro představu – jenom Sazka u nás provozuje okolo deseti číselných her a vydává více než osmdesát druhů losů. Každá z těchto loterií má přitom jinou pravděpodobnost výhry.

Jako nejvýhodnější se v tomto ohledu prokazují stírací losy. Sice nemají tak vysoké výhry jako loterie, ale zase nabízejí lepší vyhlídky na vítězství. A třeba s losem Zlato a diamanty si můžete setřít 15 000 000 Kč.
 

Nenechte se napálit

Bohužel existuje spousta podvodníků, kteří vydělávají na lidské důvěřivosti. Dejte si proto pozor vždy, kde nakupujete tikety losy, a zásadně nevěřte společnostem, které vám za „velmi malý poplatek“ poradí, jak na výhru. A emaily, že jste vyhráli milion dolarů, rovnou zahazujte do koše.

Už víte, jak na to. Nezbývá tedy nic jiného než se pustit do hry. Zkuste vsadit třeba právě na stírací losy, u kterých je nejvyšší pravděpodobnost výhry. Sazka jich má v nabídce opravdu velké množství a stírat můžete také online. Ten nejlepší los právě pro vás najdete na tomto odkazu.

Autor fotografie: Pxhere.

Přečtěte si také