3 nejbizarnější sporty, na které si můžete vsadit

V Evropě se sází na ledacos, třeba na opravdu bizarní sporty. Objem sázek se sice ani zdaleka neblíží sumám sázeným na fotbal, přesto mají své fanoušky. Na čem všem můžete tedy vydělat a nikdy by vás to nenapadlo?

1. Šnorchlování v bahně

snorchl_600.jpg

Ve Walesu má tento sport víc než třicetiletou tradici, dokonce se tam v něm pořádá i mistrovství světa. Principem je co nejrychleji proplout zabahněným kanálem.

Víc než sport je to ale zábava. A tak se nikdo ani nepodiví nad tím, když se na trať postaví závodník se záchodem na zádech.
 

2. Palcování

palcovani_600.jpg

Pokud máte pocit, že jsou vaše palce na nohou větší než u ostatních, toto je vaše parketa. Palcování je totiž v podstatě taková páka, kde ale nepoužíváte paže, nýbrž nohy.

Disciplína vznikla také v Británii a podobně jako šnorchlování v bahně má dlouhou tradici. Dramatické zápasy se tu odehrávají už od 70. let minulého století.
 

3. Okopávání holení


Zatímco v Česku dnes frčí zápasy smíšených bojových umění MMA, před několika sty lety si zápasníci okopávali holeně. A okopávají se dodnes.

Pravidla sportu jsou pak úplně jednoduchá. Proti sobě stojí dva zápasníci a vzájemně se snaží kopnout toho druhého do holeně. Kdo se trefí víckrát, vyhrává. Aspoň jednu dobrou zprávu kromě bolavých holení ale pro účastníky máme: šance, že vyhrají, je totiž skutečně vysoká: hned 50 %.

Šance, že vyhrajete ve Sportce, je sice menší, pokud se to ale povede, nebudou vás trápit bolavé holeně a na účtě vám přibudou miliony. Klikněte si pro svůj online tiket na tento odkaz.

Autoři fotografií: ITV, CBC

Přečtěte si také