Sazkabet analýza 10. ligového kola
České Budějovice vs. Viktoria Plzeň 
1. česká fotbalová liga má na programu 10. kolo, ve kterém v sobotu v 19:00 hostí České Budějovice tým Plzně. Oba týmy dělí v tabulce dvanáct příček, domácí jsou aktuálně na čtrnáctém místě ligové tabulky, hosté drží druhou příčku. Českým Budějovicím se v posledním ligovém kole proti Ostravě nedařilo, když ztratily tři body. Hostující Plzeň naopak získala maximum bodů s Jabloncem, hosté jsou rozjetí, jde již o třetí výhru v řadě za sebou. Nejlepším střelcem Českých Budějovic je Lukáš Provod se dvěma brankami. V týmu hostů z Plzně je nejlepším zakončovatelem Jan Kopic se čtyřmi góly. Hostující Viktoriáni na hřištích soupeřů v aktuální ligové sezóně vyhráli dva zápasy, domácí České Budějovice na svém stadionu v této sezóně vyhrály jeden zápas. České Budějovice nejsou na domácím hřišti příliš produktivní, když v průměru vstřelily 1 gól na zápas. Naopak Plzeň je na zápasech venku postrachem, její brankový průměr je 1,2 branky na utkání. České Budějovice z devíti zápasů v této sezóně ve třech nevstřelily žádný gól, Plzeň neskórovala ve dvou zápasech. Domácí obrana nepatří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 1,7 branky na utkání, hosté jsou na tom lépe, jejich obrana připustila průměrně 1,1 branky na zápas. Hostující Plzeň drží sérii třech výher v řadě. V tomto utkání se jeví jako zajímavý tip na výhru hostů, kteří jsou dle postavení v tabulce jasným favoritem. 

Jablonec vs. Olomouc
Jablonec přivítá v pondělí v 18:00 v rámci 10. kola 1. české fotbalové ligy na Střelnici Olomouc. Svěřenci domácího trenéra Petra Rady jsou aktuálně na čtvrtém místě ligové tabulky, hosté okupují sedmou pozici. Naposledy se tyto týmy střetly na hřišti hostů na Andrově stadionu a utkání skončilo výhrou nynějšího domácího týmu z Jablonce 1:2. V minulém kole hostující olomoučtí hráči získali maximum bodů s Opavou. Naopak domácí Jablonec prohrál s Plzní. Snajperem v týmu Jablonce je Jan Matoušek, který dal čtyři góly, za Olomouc se šestkrát prosadil Jakub Plšek. Hráči Jablonce v této sezóně vyhráli pět z pěti domácích zápasů. Hosté z Olomouce venku uhráli jednu výhru z pěti zápasů. Jablonec v této sezóně vstřelil na domácím hřišti průměrně 2,8 branky na zápas, Olomouc zaznamenala na venkovních hřištích průměrně 1,4 zásahu. Domácí Jablonec v tomto ročníku odehrál dva zápasy, ve kterých by nevstřelil žádnou branku, hostující tým Olomouce odehrál pouze jeden zápas, ve kterém neskóroval. Domácí obrana nepatří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 1,4 branky na utkání, hosté jsou na tom podobně, jejich obrana připustila průměrně 1,2 branky na zápas. Domácí na svém stadiónu v této sezóně průměrně vstřelili 2,8 branky, i v tomto utkání vstřelí alespoň jeden gól. 

Příbram vs. Karviná
V desátém kole 1. české fotbalové ligy se spolu v sobotu na Stadionu u Litávky od 16:30 utkají Příbram a Karviná. Domácí tým Příbrami je aktuálně s deseti body na dvanácté pozici v ligové tabulce, hosté jsou v tabulce pouze o tři příčky níž na patnácté pozici, když získali sedm bodů. Naposledy se tyto týmy utkaly na stadionu Příbrami a zápas ovládli domácí z Příbrami 1:0. V posledním ligovém kole příbramští hráči prohráli s Boleslaví, jde již o jejich druhou prohru v řadě, naopak hosté z Karviné remizovali s Bohemians, byla to již druhá remíza v řadě. Nejlepšími zakončovateli jsou za Příbram Michal Škoda s pěti góly a za Karvinou Michal Petráň, který se trefil třikrát. Hráči Příbrami v této sezóně vyhráli tři z pěti domácích zápasů. Hostující hráči Karviné na venkovních hřištích vyhráli jeden z pěti zápasů. Karviná je obávaným soupeřem na venkovních hřištích, když průměrně vstřelila hostitelům 1,4 branek na venkovní zápas, Příbram ovšem má na domácím hřišti vyšší brankový průměr 2,2 branky na zápas. Příbram z devíti zápasů v této sezóně ve čtyřech nevstřelila žádný gól, Karviná neskórovala v pěti zápasech. Domácí obrana nepatří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 1,9 branky na utkání, hosté jsou na tom lépe, jejich obrana připustila průměrně 1 branku na zápas. Domácí prožívají v posledních dvou zápasech sérii porážek. Také hosté mají v posledních utkáních sérii stejných výsledků, konkrétně dvou remíz. Domácí na svém stadiónu v této sezóně průměrně vstřelili 2,2 branky, i v tomto utkání vstřelí alespoň jeden gól. 

Mladá Boleslav vs. Ostrava Baník
V neděli nás čeká 10. kolo 1. české fotbalové ligy a v něm se o body utkají Boleslav a Ostrava. Domácí tým Boleslavi je aktuálně se šestnácti body na třetí pozici v ligové tabulce, hosté jsou v tabulce pouze o dvě příčky níž na páté pozici, když získali patnáct bodů. Při posledním vzájemném utkání se týmy rozešly po výhře domácích z Boleslavi 0:1. Boleslavi se v posledním ligovém zápase proti Teplicím nedařilo, když ztratila tři body. Hostující Ostrava naopak získala maximum bodů s Českými Budějovicemi. Nejvíc branek v dresu Boleslavi vsítil Nikolai Komlichenko, v barvách Ostravy dal nejvíc branek Nemanja Kuzmanovič. Hostující Ostrava na hřištích soupeřů v aktuální ligové sezóně vyhrála dva zápasy, domácí Boleslav na svém stadionu v této sezóně vyhrála pět zápasů. Ostrava je obávaným soupeřem na venkovních hřištích, když průměrně vstřelila hostitelům 1,2 branek na venkovní zápas, Boleslav ovšem má na domácím hřišti vyšší brankový průměr 3,8 branky na zápas. Boleslav z devíti zápasů v této sezóně ve dvou nevstřelila žádný gól, Ostrava neskórovala také ve dvou zápasech. Domácí obrana nepatří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 1,6 branky na utkání, hosté jsou na tom podobně, jejich obrana připustila průměrně 1,2 branky na zápas. Domácí Boleslavi se na domácím hřišti v této sezóně střelecky daří, zřejmě opět alespoň jednou skóruje. 

Bohemians 1905 vs. Zlín
V pátek nás čeká 10. kolo 1. české fotbalové ligy a v něm se o body utkají Bohemians a Zlín. Oba týmy dělí v tabulce čtyři příčky, domácí jsou aktuálně na devátém místě ligové tabulky, hosté drží třináctou příčku. Poslední vzájemné utkání skončilo výhrou domácího Bohemians 0:2. V posledním ligovém kole vršovičtí hráči remizovali s Karvinou, naopak hosté ze Zlína prohráli se Spartou, v posledních kolech jdou od jedné prohry ke druhé, jde již v pořadí o třetí v řadě. Nejlepším střelcem Bohemians je Kamil Vacek se dvěma brankami. V týmu hostů ze Zlína je nejlepším zakončovatelem Tomáš Poznar se třemi góly. Klokani v této sezóně vyhráli tři ze čtyř domácích zápasů. Hosté ze Zlína venku uhráli jednu výhru ze čtyř zápasů. Bohemians jsou na domácím hřišti produktivní, když v průměru vstřelili 2 góly na zápas. Oproti tomu Zlín není venku nijak produktivním týmem, jeho brankový průměr je 0,8 branky na utkání. Domácí Bohemians v tomto ročníku odehráli ovšem čtyři zápasy, ve kterých by nevstřelili žádnou branku, hostující tým Zlína odehrál pět zápasů, ve kterých neskóroval. Defenziva hostujícího Zlína není příliš pevná, průměrně obdržela 1,3 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou obdobné, když inkasovala průměrně 1,8 gólu na zápas. Hosté mají sérii porážek v posledních třech zápasech. Domácí Bohemians mají na domácím hřišti průměr 2 vstřelené góly na zápas, hosté mají horší průměr 0,8 branky na venkovní zápas, Bohemians v tomto utkání neprohrají. 

Opava vs. Liberec
Další, v pořadí již 10. kolo 1. české fotbalové ligy nabídne střetnutí mezi Opavou a Libercem, které se odehraje v sobotu od 16:30 na Městském stadionu Opava. Svěřenci domácího trenéra Ivana Kopeckého jsou aktuálně na šestnáctém místě ligové tabulky, hosté okupují jedenáctou pozici. Při posledním vzájemném utkání se týmy rozešly po výhře domácích z Opavy 1:2. V posledním ligovém kole opavští hráči prohráli s Olomoucí, naopak hosté z Liberce remizovali s Teplicemi. Nejlepšími zakončovateli jsou za Opavu Rene Dedic se dvěma góly a za Liberec Roman Potočný, který se trefil čtyřikrát. Hráči Opavy v této sezóně vyhráli jeden ze čtyř domácích zápasů. Hostující hráči Liberce na venkovních hřištích vyhráli dva z pěti zápasů. Opava v této sezóně vstřelila na domácím hřišti průměrně jen 0,5 branky na zápas, Liberec zaznamenal na venkovních hřištích průměrně pouze 1 zásah. Domácí Opava v tomto ročníku odehrála ovšem čtyři zápasy, ve kterých by nevstřelila žádnou branku, hostující tým Liberce odehrál dva zápasy, ve kterých neskóroval. Domácí obrana nepatří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 2 branky na utkání, hosté jsou na tom lépe, jejich obrana připustila průměrně 1,2 branky na zápas. Oba týmy nejsou příliš produktivní, je pravděpodobné, že v zápase nepadne víc než 3 branky. 

Slovácko 1. FC vs. Teplice
V sobotu se odehraje 10. kolo 1. české fotbalové ligy, ve kterém se v 16:30 spolu střetnou Teplice a Slovácko. Svěřenci domácího trenéra Martina Svědíka jsou aktuálně na osmém místě ligové tabulky, hosté okupují desátou pozici. Při posledním vzájemném utkání se týmy rozešly po výhře hostů z Teplic 2:0. V minulém kole hostující tepličtí hráči získali maximum bodů s Boleslaví. Naopak domácí Slovácko prohrálo se Slavií. Nejlepšími zakončovateli jsou za Slovácko Tomáš Zajíc se dvěma góly a za Teplice Jakub Mareš, který se trefil třikrát. Hostující Teplice na hřištích soupeřů v aktuální ligové sezóně vyhrály jeden zápas, domácí Slovácko na svém stadionu v této sezóně vyhrálo dva zápasy. V této ligové sezóně domácí Slovácko vstřelilo na domácím hřišti průměrně 1 gól v jednom zápase. Hosté z Teplic na venkovních hřištích průměrně vstřelili 0,6 branky. Slovácko z devíti zápasů v této sezóně ve čtyřech nevstřelilo žádný gól, Teplice neskórovaly ve třech zápasech. Domácí obrana nepatří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 1,7 branky na utkání, hosté jsou na tom lépe, jejich obrana připustila průměrně 1,2 branky na zápas. Domácí i hosté nejsou v koncovce nijak produktivní, zřejmě nepadnou víc než 3 branky.

Sparta Praha vs. Slavia Praha
V neděli nás čeká 10. kolo 1. české fotbalové ligy a v něm derby pražských S, o body se utkají Sparta a Slavie. Oba týmy dělí v tabulce pět příček, domácí jsou aktuálně na šestém místě ligové tabulky, hosté ligové tabulce vévodí. Při posledním měření sil skončilo utkání výhrou hostující Slavie 2:1. Spartě se v posledním ligovém kole proti Zlínu dařilo a brala plný počet bodů. Hostující Slavie také získala maximum bodů se Slováckem. Nejlepšími zakončovateli jsou za Spartu Kaku Kanga se šesti góly a za Slavii Josef Hušbauer, který se trefil čtyřikrát. Hráči Sparty v této sezóně vyhráli tři z pěti domácích zápasů. Hosté ze Slavie venku uhráli tři výhry z pěti zápasů. Sparta je na domácím hřišti produktivní, když v průměru vstřelila 2 góly na zápas. Ovšem i Slavia je venku produktivním týmem, její brankový průměr je také 2 branky na utkání. Domácí Sparta v tomto ročníku odehrála jen jeden zápas, ve kterém by nevstřelila žádnou branku, hostující tým Slavie také odehrál pouze jeden zápas, ve kterém neskóroval. Domácí obrana nepatří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 1,6 branky na utkání, hosté jsou na tom lépe, jejich obrana připustila průměrně 0,2 branky na zápas. Oběma týmům se v koncovce daří, dá předpokládat, že oba vstřelí alespoň jednu branku.
 

Přečtěte si také