PREVIEW - 6. kolo anglické Premier League
West Ham vs. Manchester United
West Ham přivítá v neděli v 15:00 v rámci 6. kola Premier League na London Stadium United. Svěřenci domácího trenéra Manuela Pellegriniho jsou aktuálně na osmém místě ligové tabulky, hosté okupují čtvrtou pozici. Naposledy se tyto týmy střetly na hřišti hostů na Old Traffordu a utkání skončilo výhrou aktuálních hostů z United 2:1. V posledním ligovém kole west hamští hráči remizovali s Aston Villou, naopak hosté z United vyhráli s Leicesterem. Nejlepšími zakončovateli jsou za West Ham Sébastian Haller se třemi góly a za United Marcus Rashford, který se trefil také třikrát. Hostující Red Devils na hřištích soupeřů v aktuální ligové sezóně nevyhrál žádný zápas, domácí Hammers na svém stadionu v této sezóně vyhráli jeden zápas. West Ham v této sezóně vstřelil na domácím hřišti průměrně jen 1 branku na zápas, United zaznamenali na venkovních hřištích průměrně také pouze 1 zásah. West Ham z pěti zápasů v této sezóně ve dvou nevstřelil žádný gól, United neodehráli zápas, kde by nevstřelili alespoň jeden gól. Domácí obrana nepatří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 1,4 branky na utkání, hosté jsou na tom podobně, jejich obrana připustila průměrně 0,8 branky na zápas. Oběma týmům se v koncovce v úvodu sezóny příliš nedaří, dá se předpokládat, že nepadnou víc než 3 branky. 

Southampton vs. Bournemouth
V šestém kole Premier League se spolu v pátek v St Mary's Stadium od 21:00 utkají Southampton a Bournemouth. Domácí tým Southamptonu je aktuálně se sedmi body na desáté pozici v ligové tabulce, hosté jsou v tabulce pouze o jednu příčku výš na deváté pozici, když získali sedm bodů. Naposledy, když se hrálo na hřišti aktuálně domácího týmu Southamptonu, skončil zápas nerozhodně 3:3. V posledním ligovém kole southamptonští hráči vyhráli se Sheffieldem, stejně jako hosté z Bournemouthu vyhráli s Evertonem. Nejčastěji skórujícím hráčem v týmu Southamptonu je Moussa Djenepo, který dal dva góly, za Bournemouth se třikrát prosadil Callum Wilson. Hostující Bournemouth na hřištích soupeřů v aktuální ligové sezóně vyhrál jeden zápas, domácí Saints na svém stadionu v této sezóně ještě nevyhráli žádný zápas. Southampton v této sezóně vstřelil na domácím hřišti průměrně jen 1 branku na zápas, Bournemouth zaznamenal na venkovních hřištích průměrně 1,5 zásahu. Southampton z pěti zápasů v této sezóně v jednom nevstřelil žádný gól, Bournemouth neodehrál zápas, kde by nevstřelil alespoň jeden gól. Domácí obrana patří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 1,2 branky na utkání, hosté jsou na tom podobně, jejich obrana připustila průměrně 1,8 branky na zápas. Domácí mají na svém hřišti průměr 1 vstřelený gól na utkání, hosté mají vyšší průměr 1,5 branky na zápas venku, hosté z Bournemouthu v tomto zápase získají alespoň bod. 

Newcastle vs. Brighton
Další, v pořadí již 6. kolo Premier League nabídne střetnutí mezi Newcastlem a Brightonem, které se odehraje v sobotu od 18:30 v St. James‘ Parku. Svěřenci domácího trenéra jsou aktuálně na osmnáctém místě ligové tabulky, hosté okupují šestnáctou pozici. Poslední vzájemné utkání skončilo remízou 1:1. Newcastle v minulém ligovém kole hrál proti Liverpoolu a ztratil všechny body. Oproti tomu klub z Brightonu remizoval s Burnley a ztratil dva body. Nejlepšími zakončovateli jsou za Newcastle Jonjo Shelvey s jedním gólem a za Brighton Neal Maupay, který se trefil dvakrát. Magpies v této sezóně nevyhrál žádný ze dvou domácích zápasů. Hostující hráči Brightonu na venkovních hřištích vyhráli jeden ze dvou zápasů. Brighton je obávaným soupeřem na venkovních hřištích, když průměrně vstřelil hostitelům 1,5 branek na venkovní zápas, Newcastle má na domácím hřišti nižší brankový průměr 0,5 branky na zápas. Newcastle z pěti zápasů v této sezóně v jednom nevstřelil žádný gól, Brighton neskóroval ve dvou zápasech. Defenziva hostujícího Brightonu není příliš pevná, průměrně obdržela 1,6 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou obdobné, když inkasovala průměrně 1,6 gólu na zápas. Domácí Newcastle má na svém stadionu průměr 0,5 vstřelené branky na utkání, hosté mají lepší průměr 1,5 branky na venkovní zápas, hosté v tomto zápase získají alespoň bod. 

Manchester City vs. Watford
Premier League má na programu 6. kolo, ve kterém v sobotu v 16:00 hostí City tým Watfordu. Svěřenci domácího trenéra Pepa Guardioly jsou aktuálně na druhém místě ligové tabulky, hosté jsou na poslední příčce tabulky. Minulé měření sil na hřišti na Etihad Stadium ovládli domácí hráči City 3:1. City v minulém ligovém kole hráli proti Norwichi a ztratili všechny body. Oproti tomu klub z Watfordu remizoval s Arsenalem a ztratil dva body, byla to již druhá remíza v řadě. Nejlepšími zakončovateli jsou za City Sergio Leonel Agüero se sedmi góly a za Watford Andre Gray, který se trefil jedenkrát. Hostující Watford na hřištích soupeřů v aktuální ligové sezóně nevyhrál žádný zápas, domácí Citizens na svém stadionu v této sezóně vyhráli jeden zápas. V této ligové sezóně domácí City vstřelili na domácím hřišti průměrně 3 góly v jednom zápase. Hosté z Watfordu na venkovních hřištích průměrně vstřelili 0,5 branky. City z pěti zápasů v této sezóně ze žádného nevyšli střelecky naprázdno, Watford neskóroval ve dvou zápasech. Defenziva hostujícího Watfordu není příliš pevná, průměrně obdržela 2 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou lepší, když inkasovala průměrně 1,2 gólu na zápas. Hostující Watford v posledních dvou zápasech v řadě remizoval. Podle postavení v tabulce jsou favoritem domácí, oba celky dělí 18 příček. 

Leicester vs. Tottenham
V sobotu nás čeká 6. kolo Premier League a v něm se o body utkají Leicester a Tottenham. Svěřenci domácího trenéra Brendana Rodgerse jsou aktuálně na pátém místě ligové tabulky, hosté okupují třetí pozici. Při posledním vzájemném utkání se týmy rozešly po výhře hostů z Tottenhamu 3:1. V posledním ligovém kole leicesterští hráči prohráli s United, naopak hosté z Tottenhamu vyhráli s Crystal Palace. Nejlepšími zakončovateli jsou za Leicester Jamie Vardy se třemi góly a za Tottenham Harry Kane, který se trefil také třikrát. Foxes v této sezóně vyhrál jeden ze dvou domácích zápasů. Hostující hráči Tottenhamu na venkovních hřištích ještě nevyhráli, i když na to měli zatím jen dva pokusy. Leicester v této sezóně vstřelil na domácím hřišti průměrně 1,5 branky na zápas, Tottenham zaznamenal na venkovních hřištích průměrně 2 zásahy. Leicester z pěti zápasů v této sezóně ve dvou nevstřelil žádný gól, Tottenham neskóroval v jednom zápase. Defenziva hostujícího Tottenhamu je pevná, průměrně obdržela 1,2 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou obdobné, když inkasovala průměrně 0,8 gólu na zápas. Hosté z Tottenhamu mají na venkovních hřištích průměr 2 branky na utkání, i v tomto zápase vstřelí alespoň jednu branku. 

Everton vs. Sheffield United
V sobotu se odehraje 6. kolo Premier League, ve kterém se v 16:00 spolu střetnou Sheffield a Everton. Oba týmy dělí v tabulce čtyři příčky, domácí jsou aktuálně na jedenáctém místě ligové tabulky, hosté drží patnáctou příčku. V posledním ligovém kole evertonští hráči prohráli s Bournemouthem, stejně jako hosté ze Sheffieldu prohráli se Southamptonem. Nejlepším střelcem Evertonu je de Andrade Richarlison se dvěma brankami. V týmu hostů ze Sheffieldu je nejlepším zakončovatelem Billy Sharp s jedním gólem. Toffees v této sezóně vyhráli dva ze dvou domácích zápasů. Hosté ze Sheffieldu venku ještě nedokázali vyhrát, i když na to měli zatím jen dva zápasy. Everton v této sezóně vstřelil na domácím hřišti průměrně 2 branky na zápas, Sheffield zaznamenal na venkovních hřištích průměrně 1,5 zásahu. Domácí Everton v tomto ročníku odehrál dva zápasy, ve kterých by nevstřelil žádnou branku, hostující tým Sheffieldu odehrál pouze jeden zápas, ve kterém neskóroval. Domácí obrana nepatří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 1,4 branky na utkání, hosté jsou na tom podobně, jejich obrana připustila průměrně 1,2 branky na zápas. Domácí na svém stadiónu v této sezóně průměrně vstřelili 2 branky, i v tomto utkání vstřelí alespoň jeden gól. 

Crystal Palace vs. Wolverhampton Wanderers
V neděli se odehraje 6. kolo Premier League, ve kterém se v 15:00 spolu střetnou Wolverhampton a Crystal Palace. V tomto utkání se střetne dvanáctý s devatenáctým týmem aktuální ligové tabulky, domácí mají v tabulce náskok čtyři body. Naposledy se tyto týmy střetly na hřišti hostů na Molineux Stadium a utkání skončilo výhrou nynějšího domácího týmu z Crystal Palace 0:2. V posledním ligovém kole hráči Crystal Palace prohráli s Tottenhamem, stejně jako hosté z Wolverhamptonu což byla druhá prohra v řadě za sebou. Nejlepšími zakončovateli jsou za Crystal Palace Jordan Ayew se dvěma góly a za Wolverhampton Raul Alonso Jimenez, který se trefil také dvakrát. Eagles v této sezóně vyhráli jeden ze dvou domácích zápasů. Hosté z Wolverhamptonu venku ještě nedokázali vyhrát, i když na to měli zatím jen dva zápasy. V této ligové sezóně domácí Crystal Palace vstřelilo na domácím hřišti průměrně 0,5 góly v jednom zápase. Hosté z Wolverhamptonu na venkovních hřištích průměrně vstřelili 1 branku. Crystal Palace z pěti zápasů v této sezóně ve třech nevstřelilo žádný gól, Wolverhampton neskóroval v jednom zápase. Defenziva hostujícího Wolverhamptonu není příliš pevná, průměrně obdržela 2 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou lepší, když inkasovala průměrně 1,2 gólu na zápas. Hosté mají sérii porážek v posledních dvou zápasech. Domácí i hosté nejsou v úvodu sezóny v koncovce nijak produktivní, zřejmě nepadnou víc než 3 branky.

Chelsea vs. Liverpool
V neděli se odehraje 6. kolo Premier League, ve kterém se v 17:30 spolu střetnou Liverpool a Chelsea. Svěřenci domácího trenéra Franka Lamparda jsou aktuálně na šestém místě ligové tabulky, hosté okupují první pozici. Při posledním vzájemném utkání se týmy rozešly po výhře hostů z Liverpoolu 2:0. Chelsea v minulém ligovém kole hrála proti Wolverhamptonu a získala maximum bodů za výhru. I klub z Liverpoolu získal s Newcastlem tři body a jde již o pátou výhru v dlouhé řadě za sebou. Nejlepším střelcem Chelsea je Tammy Abraham se sedmi brankami. V týmu hostů z Liverpoolu je nejlepším zakončovatelem Mohamed Salah se čtyřmi góly. Hostující Reds na hřištích soupeřů v aktuální ligové sezóně vyhrálo dva zápasy, domácí Blues na svém stadionu v této sezóně ještě nevyhráli žádný zápas. Chelsea v této sezóně vstřelila na domácím hřišti průměrně 1,5 branky na zápas, Liverpool zaznamenal na venkovních hřištích průměrně 2,5 zásahu. Domácí Chelsea v tomto ročníku odehrála jen jeden zápas, ve kterém by nevstřelila žádnou branku, hostující tým Liverpoolu neodehrál žádný zápas, ve kterém by se neprosadil alespoň jednou brankou. Defenziva hostujícího Liverpoolu je pevná, průměrně obdržela 0,8 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou horší, když inkasovala průměrně 2,2 gólu na zápas. Hosté mají v posledních utkáních sérii stejných výsledků, konkrétně pěti výher. Domácí z Chelsea měli horší vstup do sezóny, na hostující Liverpool ztrácejí v tabulce 7 bodů, dá se předpokládát, že hosté neprohrají. 

Burnley vs. Norwich
V sobotu nás čeká 6. kolo Premier League a v něm se o body utkají Burnley a Norwich. Oba týmy dělí v tabulce pouze jedna příčka, domácí jsou aktuálně na čtrnáctém místě ligové tabulky, hosté drží třináctou příčku. Burnley se v posledním ligovém kole proti Brightonu ne úplně dařilo, když ztratilo remízou dva body. Hostující Norwich naopak získal maximum bodů se City. Nejvíc branek v dresu Burnley vsítil Ashley Barnes, v barvách Norwiche dal nejvíc branek Teemu Pukki. Hráči Burnley v této sezóně vyhráli jeden ze dvou domácích zápasů. Hosté z Norwiche venku ještě nedokázali vyhrát, i když na to měli zatím jen dva zápasy. Norwich není příliš obávaným soupeřem na venkovních hřištích, když průměrně vstřelil hostitelům 0,5 branek na venkovní zápas, Burnley ovšem má na domácím hřišti vyšší brankový průměr 1,5 branky na zápas. Burnley z pěti zápasů v této sezóně v jednom nevstřelilo žádný gól, Norwich neskóroval také v jednom zápase. Defenziva hostujícího Norwiche není příliš pevná, průměrně obdržela 2,4 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou lepší, když inkasovala průměrně 1,4 gólu na zápas. Domácí Burnley má na svém stadionu průměr 1,5 vstřelené branky na utkání, hosté mají nižší průměr 0,5 branky na venkovní zápas, domácí v tomto zápase neprohrají. 

 Arsenal vs. Aston Villa
V šestém kole Premier League se spolu v neděli na Emirates Stadium od 17:30 utkají Arsenal a Aston Villa. V tomto utkání se střetne sedmý se sedmnáctým týmem aktuální ligové tabulky, domácí mají v tabulce náskok čtyři body. Arsenalu se v posledním ligovém kole proti Watfordu ne úplně dařilo, když ztratil remízou dva body, jde již o druhou remízu v řadě. Hostující Aston Villa také remizovala a přišla o dva body s West Hamem. Nejlepším střelcem Arsenalu je Pierre-Emeric Aubameyang s pěti brankami. V týmu hostů z Aston Villy je nejlepším zakončovatelem John McGinn s jedním gólem. Gunners v této sezóně vyhrál jeden ze dvou domácích zápasů. Hostující hráči Aston Villy na venkovních hřištích ještě nevyhráli, i když na to měli zatím jen dva pokusy. V této ligové sezóně domácí Arsenal vstřelil na domácím hřišti průměrně 2 góly v jednom zápase. Hosté z Aston Villy na venkovních hřištích průměrně vstřelili 0,5 branky. Domácí Arsenal v tomto ročníku neodehrál žádný zápas, ve kterém by nevstřelil žádnou branku, hostující tým Aston Villy odehrál dva zápasy, ve kterých neskóroval. Defenziva hostující Aston Villy je pevná, průměrně obdržela 1,2 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou obdobné, když inkasovala průměrně 1,6 gólu na zápas. Domácí se v posledních dvou zápasech rozešli se soupeři smírně remízou. Favoritem jsou v tomto utkání podle rozdílu v postavení v tabulce domácí.
 

Přečtěte si také