PREVIEW - 9. kolo německé Bundesligy
Wolfsburg vs. Augsburg
V neděli se odehraje 9. kolo Bundesligy, ve kterém se v 15:30 spolu střetnou Augsburg a Wolfsburg. Svěřenci domácího trenéra Olivera Glasnera jsou aktuálně na druhém místě ligové tabulky, hosté okupují šestnáctou pozici. Naposledy se tyto týmy utkaly na stadionu Wolfsburgu a zápas ovládli domácí z Wolfsburgu 8:1. V minulém kole hostující tým z Augsburgu ztratil remízou dva body s Bayernem. Stejně tak domácí Wolfsburg remizoval s Lipskem. Nejvíc branek v dresu Wolfsburgu vsítil Wouter Weghorst, v barvách Augsburgu dal nejvíc branek Florian Niederlechner. Hostující Augsburg na hřištích soupeřů v aktuální ligové sezóně nevyhrál žádný zápas, domácí Wolfsburg na svém stadionu v této sezóně vyhrál dva zápasy. Wolfsburg v této sezóně vstřelil na domácím hřišti průměrně 1,2 branky na zápas, Augsburg zaznamenal na venkovních hřištích průměrně také 1,2 zásahu. Domácí Wolfsburg v tomto ročníku neodehrál žádný zápas, ve kterém by nevstřelil žádnou branku, hostující tým Augsburgu odehrál pouze jeden zápas, ve kterém neskóroval. Domácí obrana patří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 0,6 branky na utkání, hosté jsou na tom hůř, jejich obrana připustila průměrně 2,6 branky na zápas. Favoritem jsou v tomto utkání podle rozdílu v postavení v tabulce domácí. 

Schalke vs. Dortmund
V devátém kole Bundesligy se spolu v sobotu ve Veltins-Areně od 15:30 utkají Schalke a Dortmund. Svěřenci domácího trenéra Davida Wagnera jsou aktuálně na sedmém místě ligové tabulky, hosté okupují čtvrtou pozici. Naposledy se tyto týmy střetly na hřišti hostů v Signal Iduna Parku a utkání skončilo výhrou nynějšího domácího týmu ze Schalke 2:4. V minulém kole hostující dortmundští hráči získali maximum bodů s Mönchengladbachem. Naopak domácí Schalke prohrálo s Hoffenheimem. Snajperem v týmu Schalke je Amine Harit, který dal čtyři góly, za Dortmund se pětkrát prosadil Marco Reus. Hráči Schalke v této sezóně vyhráli dva ze čtyř domácích zápasů. Hosté z Dortmundu venku uhráli jednu výhru ze čtyř zápasů. Schalke není na domácím hřišti příliš produktivní, když v průměru vstřelilo 1,5 góly na zápas. Také Dortmund na venkovních hřištích je obávaným týmem, jeho brankový průměr je 2 branky na utkání. Domácí Schalke v tomto ročníku odehrálo tři zápasy, ve kterých nevstřelilo žádnou branku, hostující tým Dortmundu neodehrál žádný zápas, ve kterém by se neprosadil alespoň jednou brankou. Defenziva hostujícího Dortmundu není příliš pevná, průměrně obdržela 1,4 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou obdobné, když inkasovala průměrně 1,1 gólu na zápas. Hosté mají na venkovních hřištích průměr 2 góly na zápas, i v tomto utkání vstřelí alespoň jednu branku. 

Paderborn vs. Düsseldorf
Bundesliga má na programu 9. kolo, ve kterém v sobotu v 15:30 hostí Paderborn tým Düsseldorfu. Oba týmy dělí v tabulce pět příček, domácí jsou v tabulce poslední, hosté drží třináctou příčku. Paderbornu se v posledním ligovém kole proti Kölnu nedařilo, když ztratil tři body, domácí prožívají těžkou sérii, je to v pořadí už pátá prohra za sebou. Hostující Düsseldorf naopak získal maximum bodů s Mainz. Nejlepšími zakončovateli jsou za Paderborn Streli Mamba se dvěma góly a za Düsseldorf Rouwen Hennings, který se trefil pětkrát. Hráči Paderbornu v této sezóně nevyhráli žádný ze čtyř domácích zápasů. Hosté z Düsseldorfu venku uhráli jednu výhru ze čtyř zápasů. V této ligové sezóně domácí Paderborn vstřelil na domácím hřišti průměrně 1,2 góly v jednom zápase. Hosté z Düsseldorfu na venkovních hřištích průměrně vstřelili 1,5 branky. Paderborn z osmi zápasů v této sezóně v jednom nevstřelil žádný gól, Düsseldorf neodehrál zápas, kde by nevstřelil alespoň jeden gól. Defenziva hostujícího Düsseldorfu není příliš pevná, průměrně obdržela 1,8 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou horší, když inkasovala průměrně 2,8 gólu na zápas. Domácím se aktuálně nedaří, nashromáždili už pět proher v řadě. Paderbornu se na domácím hřišti nedaří a Düsseldorf zase nevozí body z venkovních stadionů, dá se očekávat, že by se týmy mohly o body rozdělit. 

Mainz vs. Köln
Další, v pořadí již 9. kolo Bundesligy nabídne střetnutí mezi Mainz a Kölnem, které se odehraje v pátek od 20:30 v Opel Areně. V tomto utkání se střetne sedmnáctý s patnáctým týmem aktuální ligové tabulky, hosté mají náskok pouhý jeden bod. Mainz se v posledním ligovém kole proti Düsseldorfu nedařilo, když ztratilo tři body. Hostující Köln naopak získal maximum bodů s Paderbornem. Nejlepším střelcem Mainz je Robin Quaison se třemi brankami. V týmu hostů z Kölnu je nejlepším zakončovatelem Simon Terodde se dvěma góly. Hostující Köln na hřištích soupeřů v aktuální ligové sezóně vyhrál jeden zápas, domácí Mainz na svém stadionu v této sezóně vyhrálo jeden zápas. Köln není příliš obávaným soupeřem na venkovních hřištích, když průměrně vstřelil hostitelům 1 branku na venkovní zápas, Mainz má na domácím hřišti stejný brankový průměr 1 branky na zápas. Mainz z osmi zápasů v této sezóně ve třech nevstřelilo žádný gól, Köln neskóroval také ve třech zápasech. Domácí obrana nepatří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 2,2 branky na utkání, hosté jsou na tom podobně, jejich obrana připustila průměrně 2 branky na zápas. Oba týmy nejsou příliš produktivní, je pravděpodobné, že v zápase nepadne víc než 3 branky. 

Hertha vs. Hoffenheim
V sobotu nás čeká 9. kolo Bundesligy a v něm se o body utkají Hertha a Hoffenheim. Oba týmy dělí v tabulce pouze jedna příčka, domácí jsou aktuálně na desátém místě ligové tabulky, hosté drží jedenáctou příčku. Poslední vzájemné utkání skončilo výhrou hostů z Hoffenheimu 2:0. V minulém kole hostující tým z Hoffenheimu získal maximum bodů se Schalke, v posledních dvou zápasech za sebou hosté brali plný počet bodů. Naopak domácí Hertha remizovala s Brémami. Nejvíc branek v dresu Herthy vsítil Javairo Dilrosun, v barvách Hoffenheimu dal nejvíc branek Ihlas Bebou. Hráči Herthy v této sezóně vyhráli dva ze tří domácích zápasů. Hostující hráči Hoffenheimu na venkovních hřištích vyhráli jeden ze čtyř zápasů. Hertha v této sezóně vstřelila na domácím hřišti průměrně 1,7 branky na zápas, Hoffenheim zaznamenal na venkovních hřištích průměrně pouze 0,8 zásahu. Hertha z osmi zápasů v této sezóně ve dvou nevstřelila žádný gól, Hoffenheim neskóroval ve čtyřech zápasech. Defenziva hostujícího Hoffenheimu není příliš pevná, průměrně obdržela 1,4 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou obdobné, když inkasovala průměrně 1,6 gólu na zápas. Hosté mají vítěznou sérii v posledních dvou zápasech. Domácí Hertha má na domácím hřišti průměr 1,7 vstřelené góly na zápas, hosté mají horší průměr 0,8 branky na venkovní zápas, Hertha v tomto utkání neprohraje. 

Freiburg vs. Lipsko
V sobotu nás čeká 9. kolo Bundesligy a v něm se o body utkají Freiburg a Lipsko. V tomto utkání se střetne šestý s pátým týmem aktuální ligové tabulky, hosté mají náskok pouhý jeden bod. Poslední vzájemné utkání skončilo výhrou hostů z Lipska 2:1. Freiburg v minulém ligovém kole hrál proti Unionu Berlín a ztratil všechny body. Oproti tomu klub z Lipska remizoval s Wolfsburgem a ztratil dva body, byla to již druhá remíza v řadě. Nejlepším střelcem Freiburgu je Luca Waldschmidt se čtyřmi brankami. V týmu hostů z Lipska je nejlepším zakončovatelem Timo Werner se šesti góly. Hráči Freiburgu v této sezóně vyhráli jeden ze čtyř domácích zápasů. Hostující hráči Lipska na venkovních hřištích vyhráli tři ze čtyř zápasů. Lipsko je obávaným soupeřem na venkovních hřištích, když průměrně vstřelilo hostitelům 2,8 branek na venkovní zápas, Freiburg má na domácím hřišti nižší brankový průměr 1,8 branky na zápas. Domácí Freiburg v tomto ročníku odehrál jen jeden zápas, ve kterém nevstřelil žádnou branku, hostující tým Lipska neodehrál žádný zápas, ve kterém by se neprosadil alespoň jednou brankou. Domácí obrana patří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 1,1 branky na utkání, hosté jsou na tom podobně, jejich obrana připustila průměrně 1 branku na zápas. Hosté mají v posledních utkáních sérii stejných výsledků, konkrétně dvou remíz. Hosté z Lipska na venkovních hřištích mají průměr 2,8 branky na utkání, i v tomto zápase vstřelí alespoň jednu branku. 

Mönchengladbach vs. Frankfurt
Mönchengladbach přivítá v neděli v 18:00 v rámci 9. kola Bundesligy v Borussia Parku Frankfurt. Domácí tým Mönchengladbachu je aktuálně se šestnácti body na první pozici v ligové tabulce, hosté jsou v tabulce o sedm příček níž na osmé pozici, když získali čtrnáct bodů. Při posledním měření sil se oba týmy rozešly smírně po remíze 1:1. V posledním ligovém kole hráči Mönchengladbachu prohráli s Dortmundem, naopak hosté z Frankfurtu vyhráli s Leverkusenem. Nejvíc branek v dresu Mönchengladbachu vsítil Alassane Plea, v barvách Frankfurtu dal nejvíc branek Goncalo Paciencia. Borussia v této sezóně vyhrála dva ze čtyř domácích zápasů. Hosté z Frankfurtu venku uhráli jednu výhru ze tří zápasů. V této ligové sezóně domácí Mönchengladbach vstřelil na domácím hřišti průměrně 2 góly v jednom zápase. Hosté z Frankfurtu na venkovních hřištích průměrně vstřelili 1,3 branky. Domácí Mönchengladbach v tomto ročníku odehrál dva zápasy, ve kterých nevstřelil žádnou branku, hostující tým Frankfurtu neodehrál žádný zápas, ve kterém by se neprosadil alespoň jednou brankou. Domácí obrana patří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 0,9 branky na utkání, hosté jsou na tom podobně, jejich obrana připustila průměrně 1,2 branky na zápas. Domácí v Borussia Parku v této sezóně průměrně vstřelili 2 branky, i v tomto utkání vstřelí alespoň jeden gól. 

Bayern Mnichov vs. Union Berlín
Další, v pořadí již 9. kolo Bundesligy nabídne střetnutí mezi Bayernem a Unionem Berlín, které se odehraje v sobotu od 15:30 v Allianz Areně. Domácí tým Bayernu je aktuálně s patnácti body na třetí pozici v ligové tabulce, hosté jsou v tabulce o jedenáct příček níž na čtrnácté pozici, když získali sedm bodů. Bayern Mnichov v minulém ligovém kole hrál proti Augsburgu a ztratil remízou dva body. Oproti tomu klub z Unionu Berlín získal s Freiburgem tři body. Nejvíc branek v dresu Bayernu vsítil Robert Lewandowski, v barvách Unionu Berlín dal nejvíc branek Sebastian Andersson. Bayern v této sezóně vyhrál dva ze čtyř domácích zápasů. Hostující hráči Unionu Berlín na venkovních hřištích ještě nevyhráli, i když na to měli už tři pokusy. V této ligové sezóně domácí Bayern Mnichov vstřelil na domácím hřišti průměrně 3,2 góly v jednom zápase. Hosté z Unionu Berlín na venkovních hřištích průměrně vstřelili 0,3 branky. Domácí Bayern Mnichov v tomto ročníku neodehrál žádný zápas, ve kterém by nevstřelil žádnou branku, hostující tým Unionu Berlín odehrál tři zápasy, ve kterých neskóroval. Defenziva hostujícího Unionu Berlín není příliš pevná, průměrně obdržela 1,6 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou obdobné, když inkasovala průměrně 1,2 gólu na zápas. Favoritem jsou v tomto utkání podle rozdílu v postavení v tabulce domácí. 

Leverkusen vs. Brémy
V sobotu se odehraje 9. kolo Bundesligy, ve kterém se v 18:30 spolu střetnou Brémy a Leverkusen. Oba týmy dělí v tabulce pouze tři příčky, domácí jsou aktuálně na devátém místě ligové tabulky, hosté drží dvanáctou příčku. Naposledy, když se hrálo na hřišti aktuálně domácího týmu Leverkusenu, skončil zápas výhrou hostujících Brém 1:3. V minulém kole hostující brémští hráči ztratili remízou dva body s Herthou, dělba bodů je pro hosty už tradiční, remízou skončila poslední tři utkání. Naopak domácí Leverkusen prohrál s Frankfurtem. Nejvíc branek v dresu Leverkusenu vsítil Kevin Volland, v barvách Brém dal nejvíc branek Yuya Osako. Hostující Werder na hřištích soupeřů v aktuální ligové sezóně vyhrál jeden zápas, domácí Leverkusen na svém stadionu v této sezóně vyhrál dva zápasy. Leverkusen není na domácím hřišti příliš produktivní, když v průměru vstřelil 1,5 góly na zápas. Také Brémy na venkovních hřištích nejsou obávaným týmem, jejich brankový průměr je 2 branky na utkání. Leverkusen z osmi zápasů v této sezóně ve třech nevstřelil žádný gól, Brémy neskórovaly v jednom zápase. Defenziva hostujících Brém není příliš pevná, průměrně obdržela 2,1 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou lepší, když inkasovala průměrně 1,4 gólu na zápas. Hosté mají v posledních utkáních sérii stejných výsledků, konkrétně třech remíz. Hosté mají na venkovních hřištích průměr 2 góly na zápas, i v tomto utkání vstřelí alespoň jednu branku.
 

Přečtěte si také