PREVIEW - 11. kolo francouzské Ligue 1
Lille vs. Bordeaux
Francouzská Ligue 1 má na programu 11. kolo, ve kterém v sobotu v 17:30 hostí Lille tým Bordeaux. Svěřenci domácího trenéra Christophe Galtiera jsou aktuálně na sedmém místě ligové tabulky, hosté okupují šestou pozici. Naposledy, když se hrálo na hřišti aktuálně domácího týmu Lille, skončil zápas výhrou domácího Lille 1:0. Lille se v posledním ligovém kole proti Toulouse nedařilo, když ztratilo tři body. Hostující Bordeaux také ztratilo všechny body se Saint Etienne. Nejvíc branek v dresu Lille vsítil Victor Osimhen, v barvách Bordeaux dal nejvíc branek Nicolas De Preville. Hráči Lille v této sezóně vyhráli čtyři z pěti domácích zápasů. Hostující hráči Bordeaux na venkovních hřištích vyhráli tři z pěti zápasů. Lille v této sezóně vstřelilo na domácím hřišti průměrně 2,2 branky na zápas, Bordeaux zaznamenalo na venkovních hřištích průměrně 2 zásahy. Domácí Lille v tomto ročníku odehrálo jen dva zápasy, ve kterých nevstřelilo žádnou branku, hostující tým Bordeaux také odehrál pouze dva zápasy, ve kterých neskóroval. Domácí obrana patří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 1,1 branky na utkání, hosté jsou na tom podobně, jejich obrana připustila průměrně 1,1 branky na zápas. Oběma týmům se v koncovce daří, dá předpokládat, že oba vstřelí alespoň jednu branku. 

Montpelliere vs. Angers
V jedenáctém kole Francouzské Ligue 1 se spolu v sobotu na Stade de la Mosson od 20:00 utkají Montpelliere a Angers. Svěřenci domácího trenéra Xaviera Garbajosy jsou aktuálně na osmém místě ligové tabulky, hosté okupují pátou pozici. Naposledy, když se hrálo na hřišti aktuálně domácího týmu Montpelliere, skončil zápas nerozhodně 2:2. Montpelliere se v posledním ligovém kole proti Reimsu nedařilo, když ztratilo tři body. Hostující Angers také ztratilo všechny body s Brestem a byla to již druhá prohra v řadě. Nejvíc branek v dresu Montpelliere vsítil Andy Delort, v barvách Angers dal nejvíc branek Rachid Alioui. Hráči Montpelliere v této sezóně vyhráli čtyři z pěti domácích zápasů. Hosté z Angers venku uhráli jednu výhru ze čtyř zápasů. Montpelliere není na domácím hřišti příliš produktivní, když v průměru vstřelilo 1,4 góly na zápas. Také Angers na venkovních hřištích nejsou obávaným týmem, jejich brankový průměr je 0,8 branky na utkání. Montpelliere z deseti zápasů v této sezóně ve čtyřech nevstřelilo žádný gól, Angers neskórovali ve třech zápasech. Domácí obrana patří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 0,8 branky na utkání, hosté jsou na tom hůř, jejich obrana připustila průměrně 1,6 branky na zápas. Hosté mají sérii porážek v posledních dvou zápasech. 

Reims vs. Nimes
V jedenáctém kole Francouzské Ligue 1 se spolu v sobotu na Stade Auguste-Delaune od 20:00 utkají Reims a Nimes. Domácí tým Reimsu je aktuálně se sedmnácti body na třetí pozici v ligové tabulce, hosté jsou v tabulce o patnáct příček níž na osmnácté pozici, když získali deset bodů. Minulé měření sil na Stade Auguste-Delaune vyhráli hosté z Nimes 0:3. Reims v minulém ligovém kole hrál proti Montpelliere a získal maximum bodů za výhru, poslední týdny jsou domácím ve formě, jde už o druhou výhru v řadě. Oproti tomu klub z Nimes remizoval s Amiens a ztratil dva body, byla to již druhá remíza v řadě. Nejvíc branek v dresu Reimsu vsítil Boulaye Dia, v barvách Nimes dal nejvíc branek Kevin Denkey. Hráči Reimsu v této sezóně vyhráli dva z pěti domácích zápasů. Hostující hráči Nimes na venkovních hřištích ještě nevyhráli, i když na to měli už pět pokusů. Nimes není příliš obávaným soupeřem na venkovních hřištích, když průměrně vstřelilo hostitelům 0,8 branek na venkovní zápas, Reims má na domácím hřišti stejný brankový průměr 0,8 branky na zápas. Domácí Reims v tomto ročníku odehrál čtyři zápasy, ve kterých nevstřelil žádnou branku, hostující tým Nimes také odehrál čtyři zápasy, ve kterých neskóroval. Defenziva hostujícího Nimes je pevná, průměrně obdržela 1,2 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou lepší, když inkasovala průměrně 0,4 gólu na zápas. Domácí tým Reimsu vyhrál v posledních dvou zápasech. V tomto utkání se jeví jako zajímavý tip na výhru domácích, kteří jsou dle postavení v tabulce jasným favoritem. 

Nantes vs. Monaco
V pátek se odehraje 11. kolo Francouzské Ligue 1, ve kterém se ve 20:45 spolu střetnou Monaco a Nantes. Svěřenci domácího trenéra Vahida Halilhodzice jsou aktuálně na druhém místě ligové tabulky, hosté okupují čtrnáctou pozici. Při posledním měření sil skončilo utkání výhrou hostujícího Monaca 1:0. V minulém kole hostující tým z Monaca získal maximum bodů s Rennes. Naopak domácí Nantes prohrálo s Metz. Snajperem v týmu Nantes je Kalifa Coulibaly, který dal tři góly, za Monaco se osmkrát prosadil Wissam Ben Yedder. Hráči Nantes v této sezóně vyhráli čtyři z pěti domácích zápasů. Hostující hráči Monaca na venkovních hřištích ještě nevyhráli, i když na to měli už čtyři pokusy. Monaco není příliš obávaným soupeřem na venkovních hřištích, když průměrně vstřelilo hostitelům 0,8 branek na venkovní zápas, Nantes má na domácím hřišti stejný brankový průměr 0,8 branky na zápas. Domácí Nantes v tomto ročníku odehrálo jen dva zápasy, ve kterých nevstřelilo žádnou branku, hostující tým Monaca odehrál tři zápasy, ve kterých neskóroval. Defenziva hostujícího Monaca není příliš pevná, průměrně obdržela 2,1 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou lepší, když inkasovala průměrně 0,6 gólu na zápas. V tomto utkání se jeví jako zajímavý tip na výhru domácích, kteří jsou dle postavení v tabulce jasným favoritem. 

Paris SG vs. Marseille
V jedenáctém kole Francouzské Ligue 1 se spolu v neděli na Parc des Princes od 21:00 utkají Paris SG a Olympik Marseille. Svěřenci domácího trenéra Thomase Tuchela jsou v čele ligové tabulky, hosté okupují čtvrtou pozici. Minulé měření sil na Parc des Princes ovládli domácí hráči Paris SG 3:1. V posledním ligovém kole pařížští hráči vyhráli s Nice, domácí jsou ve formě, jde již o třetí výhru v řadě za sebou, stejně tak hosté z Olympiku vyhráli se Strasbourgem. Nejlepšími zakončovateli jsou za Paris SG Angel Fabián Di María se čtyřmi góly a za Olympik Darío Benedetto, který se trefil pětkrát. Hostující Olympik Marseille na hřištích soupeřů v aktuální ligové sezóně vyhrál dva zápasy, domácí PSG na svém stadionu v této sezóně vyhrálo čtyři zápasy. Paris SG je na domácím hřišti produktivní, když v průměru vstřelilo 2,4 góly na zápas. Oproti tomu Olympik Marseille není venku nijak produktivním týmem, jeho brankový průměr je 1,4 branky na utkání. Domácí Paris SG v tomto ročníku odehrálo jen jeden zápas, ve kterém nevstřelilo žádnou branku, hostující tým Olympiku odehrál tři zápasy, ve kterých neskóroval. Defenziva hostujícího Olympiku je pevná, průměrně obdržela 1,1 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou lepší, když inkasovala průměrně 0,5 gólu na zápas. Domácí mají formu a v posledních třech zápasech vyhráli. Domácí na svém stadiónu v této sezóně průměrně vstřelili 2,4 branky, i v tomto utkání vstřelí alespoň jeden gól. 

Lyon vs. Metz
Další, v pořadí již 11. kolo Francouzské Ligue 1 nabídne střetnutí mezi Lyonem a Metz, které se odehraje v sobotu od 20:00 na Parc Olympique Lyonnais. Svěřenci domácího trenéra Sylvinha jsou aktuálně na sedmnáctém místě ligové tabulky, hosté okupují šestnáctou pozici. Lyonu se v posledním ligovém kole proti Dijonu ne úplně dařilo, když ztratil remízou dva body. Hostující Metz naopak získalo maximum bodů s Nantes. Nejlepšími zakončovateli jsou za Lyon Moussa Dembele se šesti góly a za Metz Habib Diallo, který se trefil sedmkrát. Hráči Lyonu v této sezóně vyhráli jeden z pěti domácích zápasů. Hostující hráči Metz na venkovních hřištích vyhráli jeden z pěti zápasů. Metz není příliš obávaným soupeřem na venkovních hřištích, když průměrně vstřelilo hostitelům 0,4 branek na venkovní zápas, Lyon ovšem má na domácím hřišti vyšší brankový průměr 1,4 branky na zápas. Lyon z deseti zápasů v této sezóně v pěti nevstřelil žádný gól, Metz neskórovalo ve čtyřech zápasech. Defenziva hostujícího Metz není příliš pevná, průměrně obdržela 1,4 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou obdobné, když inkasovala průměrně 0,9 gólu na zápas. Lyonu se na domácím hřišti nedaří a Metz zase nevozí body z venkovních stadionů, dá se očekávat, že by se týmy mohly o body rozdělit. 

Brest vs. Dijon
Další, v pořadí již 11. kolo Francouzské Ligue 1 nabídne střetnutí mezi Brestem a Dijonem, které se odehraje v sobotu od 20:00 na Stade Francis-Le Blé. Oba týmy dělí v tabulce deset příček, domácí jsou aktuálně na devátém místě ligové tabulky, hosté drží devatenáctou příčku. V minulém kole hostující tým z Dijonu ztratil remízou dva body s Lyonem. Naopak domácí Brest vyhrál s Angers, poslední týdny jsou domácí ve formě, jde už o druhou výhru v řadě. Nejlepším střelcem Brestu je Mathias Autret se dvěma brankami. V týmu hostů z Dijonu je nejlepším zakončovatelem Julio Tavares se třemi góly. Hostující Dijon na hřištích soupeřů v aktuální ligové sezóně vyhrál jeden zápas, domácí Brest na svém stadionu v této sezóně vyhrál dva zápasy. Brest v této sezóně vstřelil na domácím hřišti průměrně 1,2 branky na zápas, Dijon zaznamenal na venkovních hřištích průměrně pouze 0,6 zásahu. Domácí Brest v tomto ročníku odehrál jen dva zápasy, ve kterých nevstřelil žádnou branku, hostující tým Dijonu odehrál šest zápasů, ve kterých neskóroval. Defenziva hostujícího Dijonu je pevná, průměrně obdržela 1 branku na utkání, výkony domácí obrany jsou obdobné, když inkasovala průměrně 1,3 gólu na zápas. Domácí prožívají v posledních dvou zápasech vítěznou sérii. Podle postavení v tabulce jsou favoritem domácí, oba celky dělí 10 příček. 

Saint Etienne vs. Amiens
Francouzská Ligue 1 má na programu 11. kolo, ve kterém v neděli v 17:00 hostí Saint Etienne tým Amiens. V tomto utkání se střetne desátý se třináctým týmem aktuální ligové tabulky, domácí mají v tabulce náskok pouhé dva body. Poslední vzájemné utkání skončilo remízou 2:2. Saint Etienne se v posledním ligovém kole proti Bordeaux dařilo a bralo plný počet bodů, domácí jsou ve formě, jde již o třetí výhru v řadě za sebou. Hostující Amiens naopak remizovali a přišli o dva body s Nimes. Snajperem v týmu Saint Etienne je Romain Hamouma, který dal tři góly, za Amiens se třikrát prosadil Sehrou Guirassy. Hostující Amiens na hřištích soupeřů v aktuální ligové sezóně vyhráli jeden zápas, domácí Saint Etienne na svém stadionu v této sezóně vyhrálo jeden zápas. Saint Etienne není na domácím hřišti příliš produktivní, když v průměru vstřelilo 1 gól na zápas. Také Amiens na venkovních hřištích není obávaným týmem, jeho brankový průměr je 1 branka na utkání. Saint Etienne z deseti zápasů v této sezóně ve třech nevstřelilo žádný gól, Amiens neskórovali v jednom zápase. Defenziva hostujícího Amiens není příliš pevná, průměrně obdržela 1,5 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou obdobné, když inkasovala průměrně 1,3 gólu na zápas. Domácí prožívají v posledních třech zápasech vítěznou sérii. Saint Etienne se na domácím hřišti nedaří a Amiens zase nevozí body z venkovních stadionů, dá se očekávat, že by se týmy mohly o body rozdělit. 

Rennes vs. Toulouse
V neděli se odehraje 11. kolo Francouzské Ligue 1, ve kterém se v 15:00 spolu střetnou Toulouse a Rennes. V tomto utkání se střetne dvanáctý s patnáctým týmem aktuální ligové tabulky, oba týmy mají shodný počet bodů. Poslední vzájemné utkání skončilo remízou 2:2. V posledním ligovém kole hráči Rennes prohráli s Monacem, jde již o jejich druhou prohru v řadě, naopak hosté z Toulouse vyhráli s Lille. Nejvíc branek v dresu Rennes vsítil M'Baye Niang, v barvách Toulouse dal nejvíc branek Efthimios Koulouris. Hráči Rennes v této sezóně vyhráli jeden ze čtyř domácích zápasů. Hostující hráči Toulouse na venkovních hřištích ještě nevyhráli, i když na to měli už pět pokusů. V této ligové sezóně domácí Rennes vstřelilo na domácím hřišti průměrně 1 gól v jednom zápase. Hosté z Toulouse na venkovních hřištích průměrně vstřelili také 1 branku. Domácí Rennes v tomto ročníku odehrálo tři zápasy, ve kterých nevstřelilo žádnou branku, hostující tým Toulouse také odehrál tři zápasy, ve kterých neskóroval. Defenziva hostujícího Toulouse není příliš pevná, průměrně obdržela 1,6 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou lepší, když inkasovala průměrně 1 gól na zápas. Domácí prožívají v posledních dvou zápasech sérii porážek. Rennes se na domácím hřišti nedaří a Toulouse zase nevozí body z venkovních stadionů, dá se očekávat, že by se týmy mohly o body rozdělit. 

Strasbourg vs. Nice
Francouzská Ligue 1 má na programu 11. kolo, ve kterém v sobotu ve 20:00 hostí Strasbourg tým Nice. Svěřenci domácího trenéra Thierry Laureya jsou aktuálně na dvacátém místě ligové tabulky, hosté okupují jedenáctou pozici. Naposledy se tyto týmy střetly na hřišti hostů na Allianz Riviera a utkání skončilo výhrou aktuálních hostů z Nice 1:0. V posledním ligovém kole hráči Strasbourgu prohráli s Olympikem, jde již o jejich druhou prohru v řadě, stejně tak hosté z Nice prohráli, což byla druhá prohra v řadě za sebou. Nejčastěji skórujícím hráčem v týmu Strasbourgu je Adrien Thomasson, který dal dva góly, za Nice se třikrát prosadil Wylan Cyprien. Hráči Strasbourgu v této sezóně vyhráli dva z pěti domácích zápasů. Hostující hráči Nice na venkovních hřištích vyhráli dva z pěti zápasů. Strasbourg v této sezóně vstřelil na domácím hřišti průměrně 1,2 branky na zápas, Nice zaznamenalo na venkovních hřištích průměrně také 1,2 zásahu. Domácí Strasbourg v tomto ročníku odehrál ovšem šest zápasů, ve kterých nevstřelil žádnou branku, hostující tým Nice odehrál pouze jeden zápas, ve kterém neskóroval. Domácí obrana patří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 1,2 branky na utkání, hosté jsou na tom hůř, jejich obrana připustila průměrně 1,7 branky na zápas. Hostující Nice má nelichotivou sérii dvou porážek v řadě. Domácím se nedaří a v posledních dvou zápasech padli. Mírným favoritem jsou v tomto zápase hostující hráči Nice, kteří mají v tabulce náskok 4 body, hosté v tomto utkání získají alespoň bod.
 

Přečtěte si také