PREVIEW - 9. kolo italské Serie A
Turín vs. Cagliari
V neděli se odehraje 9. kolo Italské Serie A, ve kterém se v 15:00 spolu střetnou Cagliari a Turín. V tomto utkání se střetne desátý s pátým týmem aktuální ligové tabulky, hosté mají náskok čtyři body. Minulé měření sil na Stadio Olimpico di Torino skončilo remízou 1:1. Turínu se v posledním ligovém kole proti Udinese nedařilo, když ztratil tři body. Hostující Cagliari naopak získalo maximum bodů se Spalem. Snajperem v týmu Turína je Andrea Belotti, který dal pět gólů, za Cagliari se třikrát prosadil Joao Pedro. Hráči Turína v této sezóně vyhráli dva ze čtyř domácích zápasů. Hostující hráči Cagliari na venkovních hřištích vyhráli dva ze tří zápasů. Cagliari není příliš obávaným soupeřem na venkovních hřištích, když průměrně vstřelilo hostitelům 1,7 branek na venkovní zápas, Turín má na domácím hřišti nižší brankový průměr 1,2 branky na zápas. Domácí Turín v tomto ročníku odehrál tři zápasy, ve kterých nevstřelil žádnou branku, hostující tým Cagliari odehrál pouze jeden zápas, ve kterém neskóroval. Domácí obrana nepatří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 1,4 branky na utkání, hosté jsou na tom lépe, jejich obrana připustila průměrně 0,9 branky na zápas. Mírným favoritem jsou v tomto zápase hostující hráči Cagliari, kteří mají v tabulce náskok 4 body, hosté v tomto utkání získají alespoň bod. 

Spal vs. Neapol
Italská Serie A má na programu 9. kolo, ve kterém v neděli v 15:00 hostí Spal tým Neapole. V tomto utkání se střetne osmnáctý se čtvrtým týmem aktuální ligové tabulky, hosté mají náskok deset bodů. Naposledy, když se hrálo na hřišti aktuálně domácího týmu Spalu, skončil zápas výhrou hostující Neapole 1:2. Spalu se v posledním ligovém kole proti Cagliari nedařilo, když ztratil tři body. Hostující Neapol naopak získala maximum bodů s Veronou. Nejvíc branek v dresu Spalu vsítil Andrea Petagna, v barvách Neapole dal nejvíc branek Dries Mertens. Hostující Neapol na hřištích soupeřů v aktuální ligové sezóně vyhrála dva zápasy, domácí Spal na svém stadionu v této sezóně vyhrál dva zápasy. Spal není na domácím hřišti příliš produktivní, když v průměru vstřelil 1,5 góly na zápas. Naopak Neapol je na zápasech venku postrachem, její brankový průměr je 2,8 branky na utkání. Spal z osmi zápasů v této sezóně ve čtyřech nevstřelil žádný gól, Neapol neskórovala ve dvou zápasech. Defenziva hostující Neapole není příliš pevná, průměrně obdržela 1,2 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou horší, když inkasovala průměrně 1,9 gólu na zápas. V tomto utkání se jeví jako zajímavý tip na výhru hostů, kteří jsou dle postavení v tabulce jasným favoritem. 

AS Řím vs. AC Milán
Italská Serie A má na programu 9. kolo, ve kterém v neděli v 18:00 hostí AS Řím tým Milána. Svěřenci domácího trenéra Paula Fonsecy jsou aktuálně na šestém místě ligové tabulky, hosté okupují dvanáctou pozici. Naposledy, když se hrálo na hřišti aktuálně domácího týmu Říma, skončil zápas nerozhodně 1:1. AS Řím v minulém ligovém kole hrál proti Sampdorii a ztratil remízou dva body a byla to již druhá dělba bodů v řadě. I klub z Milána remizoval s Lecce a ztratil dva body. Nejlepším střelcem Říma je Edin Džeko se čtyřmi brankami. V týmu hostů z Milána je nejlepším zakončovatelem Krzystof Piatek se třemi góly. Hráči Říma v této sezóně vyhráli jeden ze čtyř domácích zápasů. Hostující hráči Milána na venkovních hřištích vyhráli dva ze čtyř zápasů. AS Řím v této sezóně vstřelil na domácím hřišti průměrně 2 branky na zápas, AC Milán zaznamenal na venkovních hřištích průměrně pouze 1 zásah. Domácí AS Řím v tomto ročníku odehrál dva zápasy, ve kterých nevstřelil žádnou branku, hostující tým Milána také odehrál dva zápasy, ve kterých neskóroval. Defenziva hostujícího Milána není příliš pevná, průměrně obdržela 1,4 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou obdobné, když inkasovala průměrně 1,2 gólu na zápas. Domácí prožívají v posledních dvou zápasech sérii remíz. Domácí AS Řím má na svém stadionu průměr 2 vstřelené branky na utkání, hosté mají nižší průměr 1 branku na venkovní zápas, domácí v tomto zápase neprohrají. 

Lecce vs. Juventus
Italská Serie A má na programu 9. kolo, ve kterém v sobotu v 15:00 hostí Lecce tým Juventusu. Svěřenci domácího trenéra Fabia Liveraniho jsou aktuálně na šestnáctém místě ligové tabulky, hosté okupují první pozici. V minulém kole hostující turínští hráči získali maximum bodů s Bolognou, hosté jsou rozjetí, jde již o pátou výhru v řadě za sebou. Naopak domácí Lecce remizovalo s Milánem. Nejlepšími zakončovateli jsou za Lecce Marco Mancosu se čtyřmi góly a za Juventus Cristiano Ronaldo, který se trefil také čtyřikrát. Hráči Lecce v této sezóně nevyhráli žádný ze tří domácích zápasů. Hosté z Juventusu venku uhráli tři výhry ze čtyř zápasů. V této ligové sezóně domácí Lecce vstřelilo na domácím hřišti průměrně 0,3 góly v jednom zápase. Hosté z Juventusu na venkovních hřištích průměrně vstřelili 1,2 branky. Domácí Lecce v tomto ročníku odehrálo tři zápasy, ve kterých nevstřelilo žádnou branku, hostující tým Juventusu odehrál pouze jeden zápas, ve kterém neskóroval. Defenziva hostujícího Juventusu je pevná, průměrně obdržela 0,9 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou horší, když inkasovala průměrně 2,1 gólu na zápas. Hosté mají v posledních utkáních sérii stejných výsledků, konkrétně pěti výher. V tomto utkání se jeví jako zajímavý tip na výhru hostů, kteří jsou dle postavení v tabulce jasným favoritem. 

Inter Milán vs. Parma
V sobotu nás čeká 9. kolo Italské Serie A a v něm se o body utkají Inter Milán a Parma. Oba týmy dělí v tabulce šest příček, domácí jsou aktuálně na druhém místě ligové tabulky, hosté drží osmou příčku. Poslední vzájemné utkání skončilo výhrou domácího Interu 0:1. V posledním ligovém kole milánští hráči vyhráli se Sassuolem, stejně tak hosté z Parmy vyhráli s Janovem. Snajperem v týmu Interu je Romelu Lukaku, který dal pět gólů, za Parmu se čtyřikrát prosadil Andreas Cornelius. Hostující Parma na hřištích soupeřů v aktuální ligové sezóně vyhrála jeden zápas, domácí Inter Milán na svém stadionu v této sezóně vyhrál tři zápasy. Inter Milán v této sezóně vstřelil na domácím hřišti průměrně 1,8 branky na zápas, Parma zaznamenala na venkovních hřištích průměrně pouze 1 zásah. Domácí Inter Milán v tomto ročníku neodehrál žádný zápas, ve kterém by nevstřelil žádnou branku, hostující tým Parmy odehrál tři zápasy, ve kterých neskóroval. Domácí obrana patří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 0,9 branky na utkání, hosté jsou na tom hůř, jejich obrana připustila průměrně 1,4 branky na zápas. Domácí Inter Milán má na svém stadionu průměr 1,8 vstřelené branky na utkání, hosté mají nižší průměr 1 branku na venkovní zápas, domácí v tomto zápase neprohrají. 

Verona vs. Sassuolo
Další, v pořadí již 9. kolo Italské Serie A nabídne střetnutí mezi Veronou a Sassuolem, které se odehraje v pátek od 20:45 na Stadio Marc'Antonio Bentegodi. V tomto utkání se střetne čtrnáctý se sedmnáctým týmem aktuální ligové tabulky, domácí mají v tabulce náskok pouhé tři body. Verona v minulém ligovém kole hrála proti Neapoli a ztratila všechny body. I klub ze Sassuola vyšel z posledního utkání proti Interu naprázdno, v posledních kolech jdou od jedné prohry ke druhé, jde již v pořadí o třetí v řadě. Nejčastěji skórujícím hráčem v týmu Verony je Miguel Luis Veloso, který dal dva góly, za Sassuolo se šestkrát prosadil Domenico Berardi. Hostující Sassuolo na hřištích soupeřů v aktuální ligové sezóně nevyhrálo žádný zápas, domácí Verona na svém stadionu v této sezóně vyhrála jeden zápas. V této ligové sezóně domácí Verona vstřelila na domácím hřišti průměrně 0,8 góly v jednom zápase. Hosté ze Sassuola na venkovních hřištích průměrně vstřelili 1 branku. Verona z osmi zápasů v této sezóně ve třech nevstřelila žádný gól, Sassuolo neskórovalo v jednom zápase. Defenziva hostujícího Sassuola není příliš pevná, průměrně obdržela 2,3 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou lepší, když inkasovala průměrně 0,9 gólu na zápas. Hosté neprožívají úspěšné období, když prohráli poslední tři zápasy v řadě. Domácí Verona na domácím hřišti v této sezóně není žádným postrachem. Stejně tak ale hosté nevozí moc bodů z venkovních stadionů, zápas by mohl skončit remízou. 

Janov vs. Brescia
V devátém kole Italské Serie A se spolu v sobotu na Stadio Luigi Ferraris od 20:45 utkají Janov a Brescia. Oba týmy dělí v tabulce čtyři příčky, domácí jsou aktuálně na devatenáctém místě ligové tabulky, hosté drží patnáctou příčku. Janov v minulém ligovém kole hrál proti Parmě a ztratil všechny body, domácí jsou bez formy a jde už o třetí prohru za sebou. Oproti tomu klub z Brescii remizoval s Fiorentinou a ztratil dva body. Nejvíc branek v dresu Janova vsítil Cristian Kouame, v barvách Brescii dal nejvíc branek Alfredo Donnarumma. Hráči Janova v této sezóně vyhráli jeden ze čtyř domácích zápasů. Hostující hráči Brescii na venkovních hřištích vyhráli dva ze čtyř zápasů. Janov není na domácím hřišti příliš produktivní, když v průměru vstřelil 1 gól na zápas. Také Brescia na venkovních hřištích není obávaným týmem, její brankový průměr je 0,8 branky na utkání. Domácí Janov v tomto ročníku odehrál dva zápasy, ve kterých nevstřelil žádnou branku, hostující tým Brescii také odehrál dva zápasy, ve kterých neskóroval. Domácí obrana nepatří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 2,5 branky na utkání, hosté jsou na tom lépe, jejich obrana připustila průměrně 1,3 branky na zápas. Domácím se nedaří a v posledních třech zápasech padli. Produktivita obou týmů není příliš vysoká, pravděpodobně nepadnou více než 3 branky. 

Fiorentina vs. Lazio Řím
Italská Serie A má na programu 9. kolo, ve kterém v neděli ve 20:45 hostí Fiorentina tým Lazia. Domácí tým Fiorentiny je aktuálně s dvanácti body na deváté pozici v ligové tabulce, hosté jsou v tabulce pouze o dvě příčky výš na sedmé pozici, když získali dvanáct bodů. Naposledy se tyto týmy utkaly na stadionu Fiorentiny a zápas skončil nerozhodně 1:1. V posledním ligovém kole hráči Fiorentiny remizovali s Brescií, stejně tak hosté z Lazia remizovali a byla to již druhá remíza v řadě. Snajperem v týmu Fiorentiny je Erick Pulgar, který dal tři góly, za Lazio se devětkrát prosadil Ciro Immobile. Hráči Fiorentiny v této sezóně vyhráli dva ze čtyř domácích zápasů. Hostující hráči Lazia na venkovních hřištích vyhráli jeden ze čtyř zápasů. V této ligové sezóně domácí Fiorentina vstřelila na domácím hřišti průměrně 1,5 góly v jednom zápase. Hosté z Lazia na venkovních hřištích průměrně vstřelili také 1,5 branky. Fiorentina z osmi zápasů v této sezóně ve dvou nevstřelila žádný gól, Lazio Řím neskórovalo v jednom zápase. Domácí obrana nepatří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 1,2 branky na utkání, hosté jsou na tom podobně, jejich obrana připustila průměrně 1,1 branky na zápas. Hostující Lazio Řím v posledních dvou zápasech v řadě remizovalo. 

Bologna vs. Sampdorie
V devátém kole Italské Serie A se spolu v neděli na Stadio Renato Dall'Ara od 12:30 utkají Bologna a Sampdorie. V tomto utkání se střetne třináctý s posledním týmem aktuální ligové tabulky, domácí mají v tabulce náskok pět bodů. Naposledy se tyto týmy utkaly na stadionu Bologny a zápas ovládli domácí z Bologny 3:0. Bologna v minulém ligovém kole hrála proti Juventusu a ztratila všechny body. Oproti tomu klub ze Sampdorie remizoval s Římem a ztratil dva body. Nejlepším střelcem Bologny je Nicola Sansone se dvěma brankami. V týmu hostů ze Sampdorie je nejlepším zakončovatelem Fabio Quagliarella s jedním gólem. Hráči Bologny v této sezóně vyhráli jeden ze tří domácích zápasů. Hostující hráči Sampdorie na venkovních hřištích ještě nevyhráli, i když na to měli už čtyři pokusy. V této ligové sezóně domácí Bologna vstřelila na domácím hřišti průměrně 1,3 góly v jednom zápase. Hosté ze Sampdorie na venkovních hřištích průměrně vstřelili 0,5 branky. Domácí Bologna v tomto ročníku odehrála dva zápasy, ve kterých nevstřelila žádnou branku, hostující tým Sampdorie odehrál čtyři zápasy, ve kterých neskóroval. Domácí obrana nepatří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 1,4 branky na utkání, hosté jsou na tom hůř, jejich obrana připustila průměrně 2 branky na zápas. Mírným favoritem jsou v tomto zápase domácí hráči Bologny, kteří mají v tabulce náskok 5 bodů, domácí v tomto utkání neprohrají. 

Bergamo vs. Udinese
V devátém kole Italské Serie A se spolu v neděli na Stadio Atleti Azzurri d'Italia od 15:00 utkají Bergamo a Udinese. Oba týmy dělí v tabulce osm příček, domácí jsou aktuálně na třetím místě ligové tabulky, hosté drží jedenáctou příčku. Minulé měření sil na Stadio Atleti Azzurri d'Italia ovládli domácí hráči Bergama 2:0. Bergamo v minulém ligovém kole hrálo proti Laziu a ztratilo remízou dva body. Oproti tomu klub z Udinese získal s Turínem tři body. Nejlepším střelcem Bergama je Duvan Zapata se šesti brankami. V týmu hostů z Udinese je nejlepším zakončovatelem Stefano Okaka Chuka se dvěma góly. Hráči Bergama v této sezóně vyhráli jeden ze tří domácích zápasů. Hostující hráči Udinese na venkovních hřištích ještě nevyhráli, i když na to měli už tři pokusy. Bergamo je na domácím hřišti produktivní, když v průměru vstřelilo 2,3 góly na zápas. Oproti tomu Udinese není venku nijak produktivním týmem, respektive venku ještě neskórovalo. Domácí Bergamo v tomto ročníku neodehrálo žádný zápas, ve kterém by nevstřelilo žádnou branku, hostující tým Udinese odehrál čtyři zápasy, ve kterých neskóroval. Domácí obrana nepatří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 1,6 branky na utkání, hosté jsou na tom lépe, jejich obrana připustila průměrně 0,8 branky na zápas. Domácí Bergamo má na svém stadionu průměr 2,3 vstřelené branky na utkání, hosté ještě na venkovních hřištích neskórovali, domácí v tomto zápase neprohrají.
 

Přečtěte si také