PREVIEW - 9. kolo francouzské Ligue 1

Nantes vs. Nice
V sobotu se odehraje 9. kolo Francouzské Ligue 1, ve kterém se ve 20:00 spolu střetnou Nice a Nantes. V tomto utkání se střetne třetí se šestým týmem aktuální ligové tabulky, domácí mají v tabulce náskok pouhé tři body. Při posledním měření sil se oba týmy rozešly smírně po remíze 1:1. V minulém kole hostující tým z Nice ztratil remízou dva body s Lille. Naopak domácí Nantes vyhrál s Lyonem, poslední týdny jsou domácí ve formě, jde už o druhou výhru v řadě. Nejlepším střelcem Nantes je Kalifa Coulibaly se třemi brankami. V týmu hostů z Nice je nejlepším zakončovatelem Wylan Cyprien se třemi góly. Hráči Nantes v této sezóně vyhráli tři ze čtyř domácích zápasů. Hosté z Nice venku uhráli dvě výhry ze čtyř zápasů. Nantes není na domácím hřišti příliš produktivní, když v průměru vstřelilo 0,8 góly na zápas. Naopak Nice je na zápasech venku postrachem, jeho brankový průměr je 1,5 branky na utkání. Domácí Nantes v tomto ročníku odehrálo jen jeden zápas, ve kterém by nevstřelilo žádnou branku, hostující tým Nice neodehrál žádný zápas, ve kterém by se neprosadil alespoň jednou brankou. Defenziva hostujícího Nice není příliš pevná, průměrně obdržela 1,5 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou lepší, když inkasovala průměrně 0,6 gólu na zápas. Domácím se v posledních zápasech dařilo a brali plný počet bodů ve dvou po sobě jdoucích utkáních. Domácí mají na svém hřišti průměr 0,8 vstřelené góly na utkání, hosté mají vyšší průměr 1,5 branky na zápas venku, hosté z Nice v tomto zápase získají alespoň bod.

St. Etienne vs. Lyon
V devátém kole Francouzské Ligue 1 se spolu v neděli na Stade Geoffroy-Guichard od 21:00 utkají Saint Etienne a Lyon. V tomto utkání se střetne devatenáctý s jedenáctým týmem aktuální ligové tabulky, hosté mají náskok pouhý jeden bod. Naposledy, když se hrálo na hřišti aktuálně domácího týmu Saint Etienne, skončil zápas výhrou hostujícího Lyonu 1:2. Saint Etienne v minulém ligovém kole hrálo proti Nimes a získalo maximum bodů za výhru. Oproti tomu klub z Lyonu vyšel z posledního utkání proti Nantes naprázdno. Nejlepšími zakončovateli jsou za Saint Etienne Romain Hamouma se třemi góly a za Lyon Moussa Dembele, který se trefil šestkrát. Hostující Lyon na hřištích soupeřů v aktuální ligové sezóně vyhrál jeden zápas, domácí Saint Etienne na svém stadionu v této sezóně nevyhrálo žádný zápas. Saint Etienne není na domácím hřišti příliš produktivní, když v průměru vstřelilo 1 gól na zápas. Naopak Lyon je na zápasech venku postrachem, jeho brankový průměr je 1,8 branky na utkání. Saint Etienne z osmi zápasů v této sezóně ve třech nevstřelilo žádný gól, Lyon neskóroval také ve třech zápasech. Domácí obrana nepatří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 1,6 branky na utkání, hosté jsou na tom lépe, jejich obrana připustila průměrně 1 branku na zápas. Saint Etienne se na domácím hřišti nedaří a Lyon zase nevozí body z venkovních stadionů, dá se očekávat, že by se týmy mohly o body rozdělit.

Brest vs. Metz
Další, v pořadí již 9. kolo Francouzské Ligue 1 nabídne střetnutí mezi Brestem a Metz, které se odehraje v sobotu od 20:00 na Stade Francis-Le Blé. Domácí tým Brestu je aktuálně s osmi body na osmnácté pozici v ligové tabulce, hosté jsou v tabulce pouze o jednu příčku výš na sedmnácté pozici, když získali osm bodů. Brest v minulém ligovém kole hrál proti Monacu a ztratil všechny body. Oproti tomu klub z Metz remizoval s Toulouse a ztratil dva body. Nejlepším střelcem Brestu je Mathias Autret se dvěma brankami. V týmu hostů z Metz je nejlepším zakončovatelem Habib Diallo se šesti góly. Hostující Metz na hřištích soupeřů v aktuální ligové sezóně vyhrálo jeden zápas, domácí Brest na svém stadionu v této sezóně vyhrál jeden zápas. Metz není příliš obávaným soupeřem na venkovních hřištích, když průměrně vstřelilo hostitelům 0,5 branek na venkovní zápas, Brest ovšem má na domácím hřišti vyšší brankový průměr 1 branky na zápas. Domácí Brest v tomto ročníku odehrál dva zápasy, ve kterých by nevstřelil žádnou branku, hostující tým Metz odehrál tři zápasy, ve kterých neskóroval. Defenziva hostujícího Metz není příliš pevná, průměrně obdržela 1,5 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou obdobné, když inkasovala průměrně 1,6 gólu na zápas. Domácí na svém stadionu nejsou přiliš produktivní, ale to samé se dá říci o hostech, kteří zase nevozí moc bodů z venkovních utkání. Zápas by mohl skončit dělbou bodů.

Toulouse vs. Bordeaux
Francouzská Ligue 1 má na programu 9. kolo, ve kterém v sobotu ve 20:00 hostí Toulouse tým Bordeaux. V tomto utkání se střetne čtrnáctý se sedmým týmem aktuální ligové tabulky, hosté mají náskok pouhé tři body. Naposledy se tyto týmy střetly na hřišti hostů na Nouveau Stade de Bordeaux a utkání skončilo výhrou aktuálních hostů z Bordeaux 2:1. Toulouse v minulém ligovém kole hrálo proti Metz a ztratilo remízou dva body. Oproti tomu klub z Bordeaux vyšel z posledního utkání proti Paris SG naprázdno. Nejvíc branek v dresu Toulouse vsítil Efthimios Koulouris, v barvách Bordeaux dal nejvíc branek Jimmy Briand. Hostující Bordeaux na hřištích soupeřů v aktuální ligové sezóně vyhrál dva zápasy, domácí Toulouse na svém stadionu v této sezóně vyhrálo dva zápasy. Toulouse v této sezóně vstřelilo na domácím hřišti průměrně jen 1 branku na zápas, Bordeaux zaznamenal na venkovních hřištích průměrně 1,8 zásahu. Domácí Toulouse v tomto ročníku odehrálo tři zápasy, ve kterých by nevstřelilo žádnou branku, hostující tým Bordeaux odehrál pouze jeden zápas, ve kterém neskóroval. Domácí obrana nepatří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 1,5 branky na utkání, hosté jsou na tom podobně, jejich obrana připustila průměrně 1,1 branky na zápas. Domácí mají na svém hřišti průměr 1 vstřelený gól na utkání, hosté mají vyšší průměr 1,8 branky na zápas venku, hosté z Bordeaux v tomto zápase získají alespoň bod.

Paris SG vs. Angers
Další, v pořadí již 9. kolo Francouzské Ligue 1 nabídne střetnutí mezi PSG a Angers, které se odehraje v sobotu od 17:30 na Parc des Princes. V tomto utkání se střetne vedoucí tým s druhým týmem aktuální ligové tabulky, domácí mají v tabulce náskok pouhé dva body. Při posledním vzájemném utkání se týmy rozešly po výhře domácích z Paris SG 1:2. V posledním ligovém kole pařížští hráči vyhráli s Bordeaux, naopak hosté z Angers remizovali s Amiens. Nejlepšími zakončovateli jsou za Paris SG Eric Maxim Choupo-Moting se třemi góly a za Angers Rachid Alioui, který se trefil čtyřikrát. Hostující Angers na hřištích soupeřů v aktuální ligové sezóně vyhráli jeden zápas, domácí PSG na svém stadionu v této sezóně vyhrálo tři zápasy. Paris SG je na domácím hřišti produktivní, když v průměru vstřelilo 2 góly na zápas. Oproti tomu Angers nejsou venku nijak produktivním týmem, jejich brankový průměr je 1 branka na utkání. Domácí Paris SG v tomto ročníku odehrálo jen jeden zápas, ve kterém by nevstřelilo žádnou branku, hostující tým Angers také odehrál pouze jeden zápas, ve kterém neskóroval. Domácí obrana patří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 0,5 branky na utkání, hosté jsou na tom hůř, jejich obrana připustila průměrně 1,4 branky na zápas. Domácí Paris SG má na domácím hřišti průměr 2 vstřelené góly na zápas, hosté mají horší průměr 1 branku na venkovní zápas, Paris SG v tomto utkání neprohraje.

Lille vs. Nimes
Lille přivítá v neděli v 15:00 v rámci 9. kola Francouzské Ligue 1 na Stade Pierre-Mauroy Nimes. Oba týmy dělí v tabulce jedenáct příček, domácí jsou aktuálně na čtvrtém místě ligové tabulky, hosté drží patnáctou příčku. Naposledy, když se hrálo na hřišti aktuálně domácího týmu Lille, skončil zápas výhrou domácího Lille 5:0. Lille v minulém ligovém kole hrálo proti Nice a ztratilo remízou dva body. Oproti tomu klub z Nimes vyšel z posledního utkání proti Saint Etienne naprázdno, což byla druhá prohra v řadě za sebou. Snajperem v týmu Lille je Victor Osimhen, který dal šest gólů, za Nimes se dvakrát prosadil Romain Philippoteaux. Hráči Lille v této sezóně vyhráli čtyři ze čtyř domácích zápasů. Hostující hráči Nimes na venkovních hřištích ještě nevyhráli, i když na to měli už čtyři pokusy. V této ligové sezóně domácí Lille vstřelilo na domácím hřišti průměrně 2,2 góly v jednom zápase. Hosté z Nimes na venkovních hřištích průměrně vstřelili 0,5 branky. Domácí Lille v tomto ročníku odehrálo dva zápasy, ve kterých by nevstřelilo žádnou branku, hostující tým Nimes odehrál čtyři zápasy, ve kterých neskóroval. Domácí obrana patří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 0,9 branky na utkání, hosté jsou na tom podobně, jejich obrana připustila průměrně 1,1 branky na zápas. Hosté mají v posledních utkáních sérii stejných výsledků, konkrétně dvou proher. Podle postavení v tabulce jsou favoritem domácí, oba celky dělí 11 příček.

Montpellier vs. Monaco
V devátém kole Francouzské Ligue 1 se spolu v sobotu na Stade de la Mosson od 20:00 utkají Montpelliere a Monaco. Svěřenci domácího trenéra Xaviera Garbajosy jsou aktuálně na desátém místě ligové tabulky, hosté okupují dvanáctou pozici. Poslední utkání na hřišti aktuálně domácího týmu Montpelliere, skončilo remízou 2:2. V posledním ligovém kole hráči Montpelliere prohráli se Strasbourgem, naopak hosté z Monaca vyhráli s Brestem, jde o druhou výhru v řadě. Nejvíc branek v dresu Montpelliere vsítil Andy Delort, v barvách Monaca dal nejvíc branek Wissam Ben Yedder. Hostující Monaco na hřištích soupeřů v aktuální ligové sezóně nevyhrálo žádný zápas, domácí Montpelliere na svém stadionu v této sezóně vyhrálo tři zápasy. Montpelliere v této sezóně vstřelilo na domácím hřišti průměrně jen 1 branku na zápas, Monaco zaznamenalo na venkovních hřištích průměrně pouze 0,7 zásahu. Montpelliere z osmi zápasů v této sezóně ve třech nevstřelilo žádný gól, Monaco neskórovalo také ve třech zápasech. Defenziva hostujícího Monaca není příliš pevná, průměrně obdržela 2 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou lepší, když inkasovala průměrně 0,8 gólu na zápas. Hosté mají vítěznou sérii v posledních dvou zápasech. Oběma týmům se v koncovce příliš nedaří, dá se předpokládat, že nepadnou víc než 3 branky.

Amiens vs. Marseille Ol.
V pátek se odehraje 9. kolo Francouzské Ligue 1, ve kterém se ve 20:45 spolu střetnou Olympik Marseille a Amiens. Svěřenci domácího trenéra Luky Elsnera jsou aktuálně na šestnáctém místě ligové tabulky, hosté okupují pátou pozici. Poslední vzájemné utkání skončilo výhrou hostů z Olympiku 2:0. V minulém kole hostující tým z Olympiku ztratil remízou dva body s Rennes, dělba bodů je pro hosty už tradiční, remízou skončila poslední tři utkání. Stejně tak domácí Amiens remizoval s Angers. Nejvíc branek v dresu Amiens vsítil Sehrou Guirassy, v barvách Olympiku dal nejvíc branek Darío Benedetto. Hráči Amiens v této sezóně vyhráli jeden ze čtyř domácích zápasů. Hosté z Olympiku venku uhráli dvě výhry ze čtyř zápasů. V této ligové sezóně domácí Amiens vstřelil na domácím hřišti průměrně 1,2 góly v jednom zápase. Hosté z Olympiku na venkovních hřištích průměrně vstřelili 1,5 branky. Domácí Amiens v tomto ročníku odehrál jen jeden zápas, ve kterém by nevstřelil žádnou branku, hostující tým Olympiku odehrál tři zápasy, ve kterých neskóroval. Domácí obrana nepatří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 1,6 branky na utkání, hosté jsou na tom lépe, jejich obrana připustila průměrně 1 branku na zápas. Hosté mají v posledních utkáních sérii stejných výsledků, konkrétně třech remíz. Situace v tabulce napovídá, že roli favorita budou plnit hosté z Olympiku.

Dijon vs. Strasbourg
V devátém kole Francouzské Ligue 1 se spolu v sobotu na Stade Gaston Gérard od 20:00 utkají Dijon a Strasbourg. V tomto utkání se střetne poslední se třináctým týmem aktuální ligové tabulky, hosté mají náskok čtyři body. Minulé měření sil na Stade Gaston Gérard ovládli domácí hráči Dijonu 2:1. V minulém kole hostující tým ze Strasbourgu získal maximum bodů s Montpelliere. Stejně tak domácí Dijon vyhrál s Reimsem. Nejlepšími zakončovateli jsou za Dijon Julio Tavares se třemi góly a za Strasbourg Adrien Thomasson, který se trefil dvakrát. Hostující Strasbourg na hřištích soupeřů v aktuální ligové sezóně nevyhrál žádný zápas, domácí Dijon na svém stadionu v této sezóně nevyhrál žádný zápas. V této ligové sezóně domácí Dijon vstřelil na domácím hřišti průměrně 0,2 góly v jednom zápase. Hosté ze Strasbourgu na venkovních hřištích ještě nevstřelili ani branku. Domácí Dijon v tomto ročníku odehrál ovšem pět zápasů, ve kterých by nevstřelil žádnou branku, hostující tým Strasbourgu odehrál čtyři zápasy, ve kterých neskóroval. Domácí obrana nepatří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 1,2 branky na utkání, hosté jsou na tom podobně, jejich obrana připustila průměrně 1,1 branky na zápas. Dijonu se na domácím stadionu zatím příliš nedaří a hosté ze Strasbourgu zase nevozí moc bodů z venkovních stadionů, je pravděpodobné, že se budou body dělit.

Rennes vs. Reims
Rennes přivítá v neděli v 17:00 v rámci 9. kola Francouzské Ligue 1 v Roazhon Parku Reims. Domácí tým Rennes je aktuálně s dvanácti body na osmé pozici v ligové tabulce, hosté jsou v tabulce pouze o jednu příčku níž na deváté pozici, když získali jedenáct bodů. Při posledním vzájemném utkání se týmy rozešly po výhře hostů z Reimsu 2:0. Rennes se v posledním ligovém kole proti Olympiku ne úplně dařilo, když ztratilo remízou dva body. Hostující Reims naopak ztratil všechny body s Dijonem. Snajperem v týmu Rennes je M'Baye Niang, který dal tři góly, za Reims se dvakrát prosadil Boulaye Dia. Hostující Reims na hřištích soupeřů v aktuální ligové sezóně vyhrál dva zápasy, domácí Rennes na svém stadionu v této sezóně vyhrálo jeden zápas. Rennes je na domácím hřišti produktivní, když v průměru vstřelilo 1,3 góly na zápas. Oproti tomu Reims není venku nijak produktivním týmem, jeho brankový průměr je 1 branka na utkání. Domácí Rennes v tomto ročníku odehrálo dva zápasy, ve kterých by nevstřelilo žádnou branku, hostující tým Reimsu odehrál čtyři zápasy, ve kterých neskóroval. Defenziva hostujícího Reimsu je pevná, průměrně obdržela 0,5 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou obdobné, když inkasovala průměrně 0,8 gólu na zápas.

Přečtěte si také