PREVIEW - 8. kolo španělské La Ligy

Valladolid vs. Atletico Madrid
Další, v pořadí již 8. kolo Španělské LaLigy nabídne střetnutí mezi Valladolidem a Atleticem, které se odehraje v neděli od 16:00 na Estadio José Zorrilla. Oba týmy dělí v tabulce sedm příček, domácí jsou aktuálně na desátém místě ligové tabulky, hosté drží třetí příčku. Při posledním vzájemném utkání se týmy rozešly po výhře hostů z Atletica 1:0. Valladolid v minulém ligovém kole hrál proti Espaňolu a získal maximum bodů za výhru. Oproti tomu klub z Atletica remizoval s Realem a ztratil dva body. Nejlepšími zakončovateli jsou za Valladolid Oscar Plano se třemi góly a za Atletico Machin Vitolo, který se trefil dvakrát. Hráči Valladolidu v této sezóně nevyhráli žádný ze dvou domácích zápasů. Hosté z Atletica venku uhráli dvě výhry ze tří zápasů. Atletico není příliš obávaným soupeřem na venkovních hřištích, když průměrně vstřelilo hostitelům 1 branku na venkovní zápas, Valladolid má na domácím hřišti stejný brankový průměr 1 branky na zápas. Domácí Valladolid v tomto ročníku odehrál dva zápasy, ve kterých by nevstřelil žádnou branku, hostující tým Atletica odehrál tři zápasy, ve kterých neskóroval. Domácí obrana patří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 1,1 branky na utkání, hosté jsou na tom lépe, jejich obrana připustila průměrně 0,6 branky na zápas. Domácí i hosté nejsou v koncovce nijak produktivní, zřejmě nepadnou víc než 3 branky.

Valencia FC vs. Alavés
Španělská LaLiga má na programu 8. kolo, ve kterém v sobotu v 18:30 hostí Valencie tým Alavés. Svěřenci domácího trenéra Marcelina jsou aktuálně na devátém místě ligové tabulky, hosté okupují čtrnáctou pozici. Minulé měření sil na Estadio Mestalla ovládli domácí hráči Valencie 3:1. V minulém kole hostující tým z Alavés získal maximum bodů s Malorkou. Stejně tak domácí Valencie vyhrála s Bilbaem. Nejlepšími zakončovateli jsou za Valencii Daniel Parejo se třemi góly a za Alavés Jose Joselu, který se trefil také třikrát. Hostující Alavés na hřištích soupeřů v aktuální ligové sezóně nevyhrál žádný zápas, domácí Valencie na svém stadionu v této sezóně vyhrála jeden zápas. Valencie v této sezóně vstřelila na domácím hřišti průměrně 1,8 branky na zápas, Alavés zaznamenal na venkovních hřištích průměrně pouze 0,3 zásahu. Valencie ze sedmi zápasů v této sezóně v jednom nevstřelila žádný gól, Alavés neskóroval ve čtyřech zápasech. Defenziva hostujícího Alavés je pevná, průměrně obdržela 1 branku na utkání, výkony domácí obrany jsou horší, když inkasovala průměrně 1,6 gólu na zápas. Valencii se na domácím hřišti nedaří a Alavés zase nevozí body z venkovních stadionů, dá se očekávat, že by se týmy mohly o body rozdělit.

San Sebastian Real vs. Getafe
V osmém kole Španělské LaLigy se spolu v neděli na Anoeta Stadium od 18:30 utkají San Sebastian a Getafe. V tomto utkání se střetne pátý se šestnáctým týmem aktuální ligové tabulky, domácí mají v tabulce náskok šest bodů. Naposledy se tyto týmy utkaly na stadionu San Sebastianu a zápas ovládli domácí ze San Sebastianu 2:1. San Sebastian v minulém ligovém kole hrál proti Seville a ztratil všechny body. I klub z Getafe vyšel z posledního utkání proti Barceloně naprázdno. Nejlepšími zakončovateli jsou za San Sebastian Mikel Oyarzabal se čtyřmi góly a za Getafe Jaime Mata, který se trefil třikrát. Hráči San Sebastianu v této sezóně vyhráli dva ze dvou domácích zápasů. Hostující hráči Getafe na venkovních hřištích ještě nevyhráli, i když na to měli už tři pokusy. V této ligové sezóně domácí San Sebastian vstřelil na domácím hřišti průměrně 2,5 góly v jednom zápase. Hosté z Getafe na venkovních hřištích průměrně vstřelili 1,3 branky. Domácí San Sebastian v tomto ročníku odehrál jen jeden zápas, ve kterém by nevstřelil žádnou branku, hostující tým Getafe odehrál dva zápasy, ve kterých neskóroval. Defenziva hostujícího Getafe není příliš pevná, průměrně obdržela 1,6 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou lepší, když inkasovala průměrně 1 gól na zápas. Podle postavení v tabulce jsou favoritem domácí, oba celky dělí 11 příček.

Real Madrid vs. Granada
V sobotu nás čeká 8. kolo Španělské LaLigy a v něm se o body utkají Real a Granada. Domácí tým Realu je aktuálně s patnácti body na první pozici v ligové tabulce, hosté jsou v tabulce pouze o jednu příčku níž na druhé pozici, když získali čtrnáct bodů. V posledním ligovém kole madridští hráči remizovali s Atleticem, naopak hosté z Granady vyhráli s Leganes. Snajperem v týmu Realu je Karim Benzema, který dal pět gólů, za Granadu se třikrát prosadil Antonio Puertas. Hostující Granada na hřištích soupeřů v aktuální ligové sezóně vyhrála dva zápasy, domácí Bílý balet na svém stadionu v této sezóně vyhráli dva zápasy. Real je na domácím hřišti produktivní, když v průměru vstřelil 2 góly na zápas. Oproti tomu Granada není venku nijak produktivním týmem, její brankový průměr je 2,5 branky na utkání. Domácí Real v tomto ročníku odehrál jen jeden zápas, ve kterém by nevstřelil žádnou branku, hostující tým Granady také odehrál pouze jeden zápas, ve kterém neskóroval. Defenziva hostující Granady je pevná, průměrně obdržela 0,9 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou obdobné, když inkasovala průměrně 0,9 gólu na zápas. Jak Real, tak i Granada jsou v této sezóně střelecky produktivní, náš tip je, že oba týmy skórují.

Osasuna vs. Villarreal
V osmém kole Španělské LaLigy se spolu v sobotu na El Sadar Stadium od 21:00 utkají Osasuna a Villarreal. Domácí tým Osasuny je aktuálně s osmi body na třinácté pozici v ligové tabulce, hosté jsou v tabulce o pět příček výš na osmé pozici, když získali jedenáct bodů. V minulém kole hostující tým z Villarrealu získal maximum bodů s Betisem. Naopak domácí Osasuna remizovala s Levante. Nejvíc branek v dresu Osasuny vsítil Roberto Torres, v barvách Villarrealu dal nejvíc branek Gerard Moreno. Hráči Osasuny v této sezóně nevyhráli žádný ze tří domácích zápasů. Hosté z Villarrealu venku uhráli jednu výhru ze tří zápasů. Osasuna není na domácím hřišti příliš produktivní, když v průměru vstřelila 0,7 góly na zápas. Naopak Villarreal je na zápasech venku postrachem, jeho brankový průměr je 1,7 branky na utkání. Domácí Osasuna v tomto ročníku odehrála ovšem tři zápasy, ve kterých by nevstřelila žádnou branku, hostující tým Villarrealu neodehrál žádný zápas, ve kterém by se neprosadil alespoň jednou brankou. Defenziva hostujícího Villarrealu není příliš pevná, průměrně obdržela 1,6 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou lepší, když inkasovala průměrně 0,9 gólu na zápas. Domácí mají na svém hřišti průměr 0,7 vstřelené góly na utkání, hosté mají vyšší průměr 1,7 branky na zápas venku, hosté z Villarrealu v tomto zápase získají alespoň bod.

Mallorca vs. Espaňol Barcelona 
V neděli nás čeká 8. kolo Španělské LaLigy a v něm se o body utkají Mallorca a Espaňol. V tomto utkání se střetne devatenáctý s osmnáctým týmem aktuální ligové tabulky, hosté mají náskok pouhý jeden bod. V minulém kole hostující barcelonští hráči ztratili všechny body s Valladolidem. Stejně tak domácí Mallorca prohrála s Alavés, domácí jsou bez formy a jde už o třetí prohru za sebou. Nejvíc branek v dresu Malorky vsítil Ante Budimir, v barvách Espaňolu dal nejvíc branek Esteban Granero. Hráči Malorky v této sezóně vyhráli jeden ze čtyř domácích zápasů. Hosté z Espaňolu venku uhráli jednu výhru ze tří zápasů. V této ligové sezóně domácí Mallorca vstřelila na domácím hřišti průměrně 0,5 góly v jednom zápase. Hosté z Espaňolu na venkovních hřištích průměrně vstřelili 1 branku. Domácí Mallorca v tomto ročníku odehrála ovšem pět zápasů, ve kterých by nevstřelila žádnou branku, hostující tým Espaňolu odehrál čtyři zápasy, ve kterých neskóroval. Domácí obrana nepatří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 1,7 branky na utkání, hosté jsou na tom podobně, jejich obrana připustila průměrně 1,7 branky na zápas. Domácí tým Malorky prohrál v posledních třech zápasech. Produktivita obou týmů není příliš vysoká, pravděpodobně nepadnou více než 3 branky.
8253619 - Leganes vs. Levante - 05.10.2019 13:00
Španělská LaLiga má na programu 8. kolo, ve kterém v sobotu ve 13:00 hostí Leganes tým Levante. Svěřenci domácího trenéra Mauricia Pellegrina jsou aktuálně na dvacátém místě ligové tabulky, hosté okupují dvanáctou pozici. Naposledy se tyto týmy utkaly na stadionu Leganes a zápas ovládli domácí z Leganes 1:0. Leganes se v posledním ligovém kole proti Granadě nedařilo, když ztratilo tři body. Hostující Levante naopak remizovalo a přišlo o dva body s Osasunou. Nejvíc branek v dresu Leganes vsítil Óscar Rodríguez, v barvách Levante dal nejvíc branek Marti Roger. Hráči Leganes v této sezóně nevyhráli žádný ze čtyř domácích zápasů. Hostující hráči Levante na venkovních hřištích ještě nevyhráli, i když na to měli už tři pokusy. V této ligové sezóně domácí Leganes vstřelili na domácím hřišti průměrně 0,2 góly v jednom zápase. Hosté z Levante na venkovních hřištích průměrně vstřelili 1 branku. Leganes ze sedmi zápasů v této sezóně ve čtyřech nevstřelili žádný gól, Levante neskórovalo ve dvou zápasech. Domácí obrana nepatří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 1,4 branky na utkání, hosté jsou na tom podobně, jejich obrana připustila průměrně 1,3 branky na zápas. Leganes se na domácím stadionu zatím příliš nedaří a hosté z Levante zase nevozí moc bodů z venkovních stadionů, je pravděpodobné, že se budou body dělit.

Celta Vigo vs. Bilbao
V neděli se odehraje 8. kolo Španělské LaLigy, ve kterém se ve 14:00 spolu střetnou Bilbao a Celta. V tomto utkání se střetne sedmnáctý se sedmým týmem aktuální ligové tabulky, hosté mají náskok šest bodů. Při posledním vzájemném utkání se týmy rozešly po výhře hostů z Bilbaa 3:1. V posledním ligovém kole hráči Celty prohráli s Eibar, stejně jako hosté z Bilbaa prohráli s Valencií. Nejlepším střelcem Celty je Iker Losada s jednou brankou. V týmu hostů z Bilbaa je nejlepším zakončovatelem Raúl García se čtyřmi góly. Hráči Celty v této sezóně vyhráli jeden ze čtyř domácích zápasů. Hosté z Bilbaa venku ještě nedokázali vyhrát, i když na to měli už tři zápasy. Bilbao není příliš obávaným soupeřem na venkovních hřištích, když průměrně vstřelilo hostitelům 0,7 branek na venkovní zápas, Celta ovšem má na domácím hřišti vyšší brankový průměr 0,8 branky na zápas. Celta ze sedmi zápasů v této sezóně ve třech nevstřelila žádný gól, Bilbao neskórovalo ve dvou zápasech. Defenziva hostujícího Bilbaa je pevná, průměrně obdržela 0,4 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou horší, když inkasovala průměrně 1,3 gólu na zápas. Favoritem jsou v tomto utkání podle rozdílu v postavení v tabulce hosté.

Betis Sevilla vs. Eibar
Další, v pořadí již 8. kolo Španělské LaLigy nabídne střetnutí mezi Betisem a Eibar, které se odehraje v pátek od 21:00 na Estadio Benito. Domácí tým Betisu je aktuálně s osmi body na patnácté pozici v ligové tabulce, hosté jsou v tabulce o čtyři příčky výš na jedenácté pozici, když získali osm bodů. Naposledy se tyto týmy střetly na hřišti hostů na Ipurua Futbol Zelaia a utkání skončilo výhrou aktuálních hostů z Eibar 1:0. V posledním ligovém kole sevilští hráči prohráli s Villarrealem, naopak hosté z Eibar vyhráli se Celtou, jde o druhou výhru v řadě. Snajperem v týmu Betisu je Loren Moron, který dal pět gólů, za Eibar se dvakrát prosadil Fabian Orellana. Hráči Betisu v této sezóně vyhráli dva ze čtyř domácích zápasů. Hostující hráči Eibar na venkovních hřištích ještě nevyhráli, i když na to měli už čtyři pokusy. Betis v této sezóně vstřelil na domácím hřišti průměrně 1,8 branky na zápas, Eibar zaznamenal na venkovních hřištích průměrně pouze 0,8 zásahu. Betis ze sedmi zápasů v této sezóně v jednom nevstřelil žádný gól, Eibar neskóroval ve dvou zápasech. Defenziva hostujícího Eibar není příliš pevná, průměrně obdržela 1,3 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou horší, když inkasovala průměrně 2,1 gólu na zápas. Hosté aktuálně mají formu, když vyhráli poslední dva zápasy v řadě. Domácí Betis má na domácím hřišti průměr 1,8 vstřelené góly na zápas, hosté mají horší průměr 0,8 branky na venkovní zápas, Betis v tomto utkání neprohraje.

Barcelona FC vs. Sevilla
V neděli se odehraje 8. kolo Španělské LaLigy, ve kterém se ve 21:00 spolu střetnou Sevilla a Barcelona. Oba týmy dělí v tabulce pouze dvě příčky, domácí jsou aktuálně na čtvrtém místě ligové tabulky, hosté drží šestou příčku. Při posledním vzájemném utkání se týmy rozešly po výhře domácích z Barcelony 2:4. Barceloně se v posledním ligovém kole proti Getafe dařilo a brala plný počet bodů, poslední zápasy se domácím daří, jde už o druhou výhru v řadě. Hostující Sevilla také získala maximum bodů se San Sebastianem. Snajperem v týmu Barcelony je Antoine Griezmann, který dal tři góly, za Sevillu se dvakrát prosadil Nolito. Barça v této sezóně vyhrála tři ze tří domácích zápasů. Hosté ze Sevilly venku uhráli tři výhry ze čtyř zápasů. Barcelona je na domácím hřišti produktivní, když v průměru vstřelila 4 góly na zápas. Oproti tomu Sevilla není venku nijak produktivním týmem, její brankový průměr je 1,5 branky na utkání. Barcelona ze sedmi zápasů v této sezóně ve dvou nevstřelila žádný gól, Sevilla neskórovala v jednom zápase. Defenziva hostující Sevilly je pevná, průměrně obdržela 1 branku na utkání, výkony domácí obrany jsou obdobné, když inkasovala průměrně 1,4 gólu na zápas. Domácím se v posledních zápasech dařilo a brali plný počet bodů ve dvou po sobě jdoucích utkáních. Domácí Barcelona je na svém stadionu v této sezóně produktivní, dá se očekávat, že opět vstřelí alespoň jeden gól.

Přečtěte si také