PREVIEW - 25. kolo anglické Premier League
West Ham vs. Brighton - 01.02.2020 16:00
West Ham přivítá v sobotu v 16:00 v rámci 25. kola Premier League na London Stadium Brighton. V tomto utkání se střetne sedmnáctý s patnáctým týmem aktuální ligové tabulky, hosté mají náskok pouhé dva body. Při posledním měření sil se oba týmy rozešly smírně po remíze 1:1. West Ham v minulém ligovém kole hrál proti Liverpoolu a ztratil všechny body, což bylo již druhé zaváhání v řadě. I klub z Brightonu vyšel z posledního utkání proti Bournemouthu naprázdno. Nejlepším střelcem West Hamu je Sébastian Haller se šesti brankami. V týmu hostů z Brightonu je nejlepším zakončovatelem Neal Maupay se sedmi góly. Hostující Brighton na hřištích soupeřů v aktuální ligové sezóně vyhrál jen dva zápasy, domácí Hammers na svém stadionu v této sezóně vyhráli jen tři zápasy. West Ham v této sezóně vstřelil na domácím hřišti průměrně 1,4 branky na zápas, Brighton zaznamenal na venkovních hřištích průměrně pouze 0,9 zásahu. West Ham ze čtyřiadvaceti zápasů v této sezóně v sedmi nevstřelil žádný gól, Brighton neskóroval také v sedmi zápasech. Domácí obrana nepatří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 1,7 branky na utkání, hosté jsou na tom lépe, jejich obrana připustila průměrně 1,4 branky na zápas. Domácí prožívají v posledních dvou zápasech sérii porážek. Domácí na svém stadionu nejsou příliš produktivní, ale to samé se dá říci o hostech, kteří zase nevozí moc bodů z venkovních utkání. Zápas by mohl skončit dělbou bodů.

Watford vs. Everton - 01.02.2020 16:00
Watford přivítá v sobotu v 16:00 v rámci 25. kola Premier League na Vicarage Road Everton. Oba týmy dělí v tabulce sedm příček, domácí jsou aktuálně na devatenáctém místě ligové tabulky, hosté drží dvanáctou příčku. Při posledním měření sil skončilo utkání výhrou hostujícího Evertonu 1:0. V posledním ligovém kole hráči Watfordu prohráli s Aston Villou, naopak hosté z Evertonu remizovali s Newcastlem, byla to již druhá remíza v řadě. Snajperem v týmu Watfordu je Troy Deeney, který dal pět gólů, za Everton se desetkrát prosadil Dominic Calvert-Lewin. Hráči Watfordu v této sezóně vyhráli tři ze dvanácti domácích zápasů. Hostující hráči Evertonu na venkovních hřištích vyhráli dva ze dvanácti zápasů. Everton není příliš obávaným soupeřem na venkovních hřištích, když průměrně vstřelil hostitelům 1,1 branek na venkovní zápas, Watford má na domácím hřišti nižší brankový průměr 0,9 branky na zápas. Watford ze čtyřiadvaceti zápasů v této sezóně v jedenácti nevstřelil žádný gól, Everton naopak neskóroval jen v šesti zápasech. Domácí obrana nepatří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 1,5 branky na utkání, hosté jsou na tom podobně, jejich obrana připustila průměrně 1,5 branky na zápas. Hosté mají v posledních utkáních sérii stejných výsledků, konkrétně dvou remíz. Domácí Watford na domácím hřišti v této sezóně není žádným postrachem. Stejně tak ale hosté nevozí moc bodů z venkovních stadionů, zápas by mohl skončit remízou.

Tottenham vs. Manchester City - 02.02.2020 17:30
V neděli se odehraje 25. kolo Premier League, ve kterém se v 17:30 spolu střetnou Manchester City a Tottenham. Svěřenci domácího trenéra Josého Mourinha jsou aktuálně na šestém místě ligové tabulky, hosté okupují druhou pozici. Naposledy se tyto týmy střetly na hřišti hostů na Etihad Stadium a utkání skončilo remízou 2:2. Tottenhamu se v posledním ligovém kole proti Norwichi dařilo a bral plný počet bodů. Hostující Manchester City také získali maximum bodů se Sheffieldem. Nejlepším střelcem Tottenhamu je Harry Kane s jedenácti brankami. V týmu hostů z Manchesteru City je nejlepším zakončovatelem Sergio Leonel Agüero se šestnácti góly. Hostující Citizens na hřištích soupeřů v aktuální ligové sezóně vyhráli osm zápasů, domácí Spurs na svém stadionu v této sezóně vyhráli sedm zápasů. Tottenham v této sezóně vstřelil na domácím hřišti průměrně 1,9 branky na zápas, Manchester City zaznamenali na venkovních hřištích průměrně 2,8 zásahu. Domácí Tottenham v tomto ročníku odehrál šest zápasů, ve kterých nevstřelil žádnou branku, hostující tým Manchesteru City odehrál pouze jeden zápas, ve kterém neskóroval. Domácí obrana nepatří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 1,3 branky na utkání, hosté jsou na tom lépe, jejich obrana připustila průměrně 1,1 branky na zápas. Hosté z Manchesteru City na venkovních hřištích mají průměr 2,8 branky na utkání, i v tomto zápase vstřelí alespoň jednu branku.

Newcastle vs. Norwich - 01.02.2020 16:00
V sobotu nás čeká 25. kolo Premier League a v něm se o body utkají Newcastle a Norwich. V tomto utkání se střetne čtrnáctý s posledním týmem aktuální ligové tabulky, domácí mají v tabulce náskok třináct bodů. Naposledy se tyto týmy střetly na hřišti hostů na Carrow Road a utkání skončilo výhrou aktuálních hostů z Norwiche 3:1. V posledním ligovém kole hráči Newcastlu remizovali s Evertonem, naopak hosté z Norwiche prohráli s Tottenhamem. Nejvíc branek v dresu Newcastlu vsítil Jonjo Shelvey, v barvách Norwiche dal nejvíc branek Teemu Pukki. Magpies v této sezóně vyhráli pět ze dvanácti domácích zápasů. Hostující hráči Norwiche na venkovních hřištích vyhráli jeden ze dvanácti zápasů. Norwich není příliš obávaným soupeřem na venkovních hřištích, když průměrně vstřelil hostitelům 0,5 branek na venkovní zápas, Newcastle ovšem má na domácím hřišti vyšší brankový průměr 1 branky na zápas. Domácí Newcastle v tomto ročníku odehrál sedm zápasů, ve kterých nevstřelil žádnou branku, hostující tým Norwiche odehrál osm zápasů, ve kterých neskóroval. Domácí obrana nepatří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 1,5 branky na utkání, hosté jsou na tom hůř, jejich obrana připustila průměrně 2,0 branky na zápas. Domácí i hosté nejsou v koncovce nijak produktivní, zřejmě nepadnou víc než 3 branky.

Manchester United vs. Wolverhampton - 01.02.2020 18:30
V sobotu nás čeká 25. kolo Premier League a v něm se o body utkají Manchester United a Wolverhampton. V tomto utkání se střetne pátý se sedmým týmem aktuální ligové tabulky, oba týmy mají shodný počet bodů. Při posledním vzájemném utkání se týmy rozešly po nerozhodném výsledku 1:1 dělbou bodů. Manchester United v minulém ligovém kole hráli proti Burnley a ztratili všechny body, což bylo již druhé zaváhání v řadě. I klub z Wolverhamptonu vyšel z posledního utkání proti Liverpoolu naprázdno. Nejlepším střelcem Manchesteru United je Marcus Rashford se čtrnácti brankami. V týmu hostů z Wolverhamptonu je nejlepším zakončovatelem Raul Alonso Jimenez s jedenácti góly. Red Devils v této sezóně vyhráli šest ze dvanácti domácích zápasů. Hostující hráči Wolverhamptonu na venkovních hřištích vyhráli čtyři ze dvanácti zápasů. Manchester United jsou na domácím hřišti produktivní, když v průměru vstřelili 2 góly na zápas. Oproti tomu Wolverhampton není venku nijak produktivním týmem, jeho brankový průměr je 1,4 branky na utkání. Domácí Manchester United v tomto ročníku odehráli sedm zápasů, ve kterých nevstřelili žádnou branku, hostující tým Wolverhamptonu odehrál pouze dva zápasy, ve kterých neskóroval. Defenziva hostujícího Wolverhamptonu není příliš pevná, průměrně obdržela 1,3 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou obdobné, když inkasovala průměrně 1,2 gólu na zápas. Domácím se aktuálně nedaří, nashromáždili dvě prohry v řadě. Domácí na svém stadiónu v této sezóně průměrně vstřelili 2 branky, i v tomto utkání vstřelí alespoň jeden gól.

Liverpool vs. Southampton - 01.02.2020 16:00
V pětadvacátém kole Premier League se spolu v sobotu na Anfield Road od 16:00 utkají Liverpool a Southampton. Oba týmy dělí v tabulce osm příček, domácí vévodí ligové tabulce, hosté drží devátou příčku. Při posledním měření sil skončilo utkání výhrou domácího týmu Liverpoolu 1:2. Liverpoolu se v posledním ligovém kole proti West Hamu dařilo a bral plný počet bodů, domácí jsou ve formě, jde již o patnáctou výhru v řadě za sebou. Hostující Southampton také získal maximum bodů s Crystal Palace. Snajperem v týmu Liverpoolu je Mohamed Salah, který dal dvanáct gólů, za Southampton se čtrnáctkrát prosadil Danny Ings. Reds v této sezóně vyhráli dvanáct ze dvanácti domácích zápasů. Hostující hráči Southamptonu na venkovních hřištích vyhráli šest ze dvanácti zápasů. Liverpool v této sezóně vstřelil na domácím hřišti průměrně 2,6 branky na zápas, Southampton zaznamenal na venkovních hřištích průměrně 1,5 zásahu. Domácí Liverpool v tomto ročníku neodehrál žádný zápas, ve kterém by nevstřelil žádnou branku, hostující tým Southamptonu odehrál pouze tři zápasy, ve kterých neskóroval. Defenziva hostujícího Southamptonu není příliš pevná, průměrně obdržela 1,8 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou lepší, když inkasovala průměrně 0,6 gólu na zápas. Domácí tým Liverpoolu vyhrál v posledních patnácti zápasech. Hosté v této sezóně inkasovali průměrně 1,8 branky na utkání, proti tomu domácí jsou na svém hřišti produktivní, dá se předpokládat, že hosté neudrží vzadu nulu.

Leicester vs. Chelsea - 01.02.2020 13:30
V sobotu nás čeká 25. kolo Premier League a v něm se o body utkají Leicester a Chelsea. Domácí tým Leicesteru je aktuálně s osmačtyřiceti body na třetí pozici v ligové tabulce, hosté jsou v tabulce pouze o jednu příčku níž na čtvrté pozici, když získali čtyřicet bodů. Při posledním měření sil se oba týmy rozešly smírně po remíze 1:1. Leicester v minulém ligovém kole hrál proti West Hamu a získal maximum bodů za výhru. Oproti tomu klub z Chelsea remizoval s Arsenalem a ztratil dva body. Nejlepším střelcem Leicesteru je Jamie Vardy se sedmnácti brankami. V týmu hostů z Chelsea je nejlepším zakončovatelem Tammy Abraham se třinácti góly. Hostující Blues na hřištích soupeřů v aktuální ligové sezóně vyhráli sedm zápasů, domácí Foxes na svém stadionu v této sezóně vyhráli osm zápasů. V této ligové sezóně domácí Leicester vstřelil na domácím hřišti průměrně 2 góly v jednom zápase. Hosté z Chelsea na venkovních hřištích průměrně vstřelili 2,1 branky. Domácí Leicester v tomto ročníku odehrál jen tři zápasy, ve kterých nevstřelil žádnou branku, hostující tým Chelsea odehrál pět zápasů, ve kterých neskóroval. Defenziva hostující Chelsea není příliš pevná, průměrně obdržela 1,3 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou obdobné, když inkasovala průměrně 1 gól na zápas. Oba týmy jsou střelecky při chuti, dá se očekávat, že oba vstřelí branku.

Crystal Palace vs. Sheffield - 01.02.2020 16:00
V sobotu se odehraje 25. kolo Premier League, ve kterém se v 16:00 spolu střetnou Sheffield a Crystal Palace. Svěřenci domácího trenéra Roe Hodgsona jsou aktuálně na jedenáctém místě ligové tabulky, hosté okupují osmou pozici. Při posledním vzájemném utkání se týmy rozešly po výhře hostů ze Sheffieldu 1:0. V posledním ligovém kole hráči Crystal Palace prohráli se Southamptonem, stejně tak hosté ze Sheffieldu prohráli s Manchesterem City. Nejlepším střelcem Crystal Palace je Jordan Ayew se šesti brankami. V týmu hostů ze Sheffieldu je nejlepším zakončovatelem Lys Mousset s pěti góly. Hostující Sheffield na hřištích soupeřů v aktuální ligové sezóně vyhrál jen tři zápasy, domácí Eagles na svém stadionu v této sezóně vyhráli čtyři zápasy. Sheffield není příliš obávaným soupeřem na venkovních hřištích, když průměrně vstřelil hostitelům 1 branku na venkovní zápas, Crystal Palace má na domácím hřišti nižší brankový průměr 0,8 branky na zápas. Crystal Palace ze čtyřiadvaceti zápasů v této sezóně v devíti nevstřelilo žádný gól, Sheffield neskóroval v sedmi zápasech. Defenziva hostujícího Sheffieldu je pevná, průměrně obdržela 1,0 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou obdobné, když inkasovala průměrně 1,2 gólu na zápas. Oba týmy nejsou příliš produktivní, je pravděpodobné, že v zápase nepadne víc než 3 branky.

Burnley vs. Arsenal - 02.02.2020 15:00
Burnley přivítá v neděli v 15:00 v rámci 25. kola Premier League na Turf Moor Arsenal. Oba týmy dělí v tabulce pouze tři příčky, domácí jsou aktuálně na třináctém místě ligové tabulky, hosté drží desátou příčku. Poslední vzájemné utkání skončilo výhrou hostů z Arsenalu 2:1. Burnley se v posledním ligovém kole proti Manchesteru United dařilo a bralo plný počet bodů, poslední zápasy se domácím daří, jde už o druhou výhru v řadě. Hostující Arsenal naopak remizoval a přišel o dva body s Chelsea, dělba bodů je pro hosty už tradiční, remízou skončila poslední tři utkání. Snajperem v týmu Burnley je Chris Wood, který dal deset gólů, za Arsenal se čtrnáctkrát prosadil Pierre-Emeric Aubameyang. Hráči Burnley v této sezóně vyhráli šest ze dvanácti domácích zápasů. Hostující hráči Arsenalu na venkovních hřištích vyhráli dva ze dvanácti zápasů. V této ligové sezóně domácí Burnley vstřelilo na domácím hřišti průměrně 1,3 góly v jednom zápase. Hosté z Arsenalu na venkovních hřištích průměrně vstřelili 1,2 branky. Burnley ze čtyřiadvaceti zápasů v této sezóně v sedmi nevstřelilo žádný gól, Arsenal neskóroval ve čtyřech zápasech. Domácí obrana nepatří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 1,6 branky na utkání, hosté jsou na tom lépe, jejich obrana připustila průměrně 1,4 branky na zápas. Domácí prožívají v posledních dvou zápasech vítěznou sérii. Také hosté mají v posledních utkáních sérii stejných výsledků, konkrétně třech remíz.

Bournemouth vs. Aston Villa - 01.02.2020 16:00
V sobotu nás čeká 25. kolo Premier League a v něm se o body utkají Bournemouth a Aston Villa. Domácí tým Bournemouthu je aktuálně se třiadvaceti body na osmnácté pozici v ligové tabulce, hosté jsou v tabulce pouze o dvě příčky výš na šestnácté pozici, když získali pětadvacet bodů. Naposledy se tyto týmy střetly na hřišti hostů na Villa Parku a utkání skončilo výhrou nynějšího domácího týmu z Bournemouthu 1:2. Bournemouth v minulém ligovém kole hrál proti Brightonu a získal maximum bodů za výhru. I klub z Aston Villy získal s Watfordem tři body. Nejvíc branek v dresu Bournemouthu vsítil Harry Wilson, v barvách Aston Villy dal nejvíc branek Jack Grealish. Hráči Bournemouthu v této sezóně vyhráli tři ze dvanácti domácích zápasů. Hosté z Aston Villy venku uhráli dvě výhry ze dvanácti zápasů. V této ligové sezóně domácí Bournemouth vstřelil na domácím hřišti průměrně 1,1 góly v jednom zápase. Hosté z Aston Villy na venkovních hřištích průměrně vstřelili 1,2 branky. Domácí Bournemouth v tomto ročníku odehrál ovšem deset zápasů, ve kterých nevstřelil žádnou branku, hostující tým Aston Villy odehrál pět zápasů, ve kterých neskóroval. Domácí obrana nepatří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 1,5 branky na utkání, hosté jsou na tom hůř, jejich obrana připustila průměrně 1,9 branky na zápas. Bournemouthu se na domácím stadionu zatím příliš nedaří a hosté z Aston Villy zase nevozí moc bodů z venkovních stadionů, je pravděpodobné, že se budou body dělit.
 

Přečtěte si také