Špatný výběr čísel i ztracený tiket. 7 chyb, které vás (možná) připravují o výhru v loterii

Zapomenete si vsadit, ztratíte tiket anebo si sázenku nezkontrolujete. A nezaškrtáváte doplňkovky. Způsobů, jak zvýšit svoji šanci na výhru, je celá řada, mnoho lidí je ale pořád nevyužívá. Pokud se ale těmto sedmi chybám vyhnete, svoji šanci, že už to brzy vyjde, mnohonásobně zvýšíte.

1. Vybíráte jen čísla podle narozenin

Výběr správných čísel je klíč, to vám řekne spousta těch, co už vyhráli. Jen na data narození svých blízkých byste se ale omezovat neměli.
 

Přečtěte si také: Chcete vyhrát miliony? 5 tipů, které se vyplatily těm, co už vyhráli


Třeba v takové Sportce se losuje hned ze 49 čísel, což znamená, že všechna, která jsou vyšší než 31, na sázence nikdy mít nebudete. Nepřesvědčili jsme vás? Pak vězte, že nejčastěji losovaným číslem ve stejné hře je 47.
 

2. Nemáte vlastní čísla

Ze statistik plyne, že je úplně stejná pravděpodobnost, že se v miliony promění jak tiket s vlastními čísly, tak i těmi náhodnými. Pokud si ale za výhrou opravdu chcete jít, doporučujeme sázet čísla vlastní.

Stojí za tím poměrně jednoduchá logika. Stejná kombinace čísel padla za celou historii Sportky jen jednou. A to znamená, že pokud budete vlastní čísla sázet zas a znovu, šance, že z osudí právě tato čísla vypadnou, roste s každým dalším slosováním, kdy se tak nestalo.
 

3. Nehrajete doplňkovky

Ať už sázíte jeden sloupec nebo plný tiket, na doplňkovku nikdy nezapomeňte. Šance, že v ní vyhrajete, je totiž mnohem větší, než že trefíte jackpot.

Když se vám navíc povede uhodnout všechna tažená čísla, bude to právě doplňkovka, která udělá z normální výhry skutečný balík. Díky doplňkovkám si navíc můžete zahrát o spoustu zajímavých cen - třeba auta, luxusní byty nebo krásné zájezdy.
 

4. Sázíte jen na Sportku

Ano, jde o naši loterní královnu, na výběr je ale celá řada dalších her. Vůbec nejzajímavější výhry nabízí Eurojackpot, kde můžete trefit i víc než 2 miliardy korun. Ve Šťastných 10 se hraje o až 100 milionů korun, a to hned dvakrát denně.

Jestli ale i přes radu výši sázíte rádi na data, máme jednu ideální hru i pro vás. Tou je loterie Šťastné datum, kde se hraje až o 1 000 000 Kč. Losuje se každý den, vyhráváte už s pouhým jedním uhodnutým číslem a vsadit si ji můžete online na tomto odkazu.
 

5. Nekontrolujete tikety

I když Sazka loni vyplatila každý den přes 140 tisíc výher, je pořád dost sázejících, kteří se o peníze nepřihlásili. A to občas i v případě, že vyhráli skutečně královské částky. Stojí za tím většinou skutečnost, že si hráči svůj tiket zapomenou zkontrolovat.

Klasikou je odnést sázenku na prodejnu s terminálem Sazky. Zjistit, jestli se z vás nestal loterní milionář, ale můžete i za pár sekund z pohodlí svého gauče. Umožňuje to mobilní aplikace Sazky, kterou si zdarma stáhnete jak pro Android, tak i pro iOS.
 

Stáhněte si mobilní aplikaci Sazky

6. Ztratíte tiket

O své sázenky se hráči bojí celkem často, starost o svůj tiket ale nebudete muset mít v případě, že si vsadíte online nebo přes výše zmíněnou aplikaci. Zabere to jenom pár chvil, nikam kvůli tomu nebudete muset chodit, a když vyhrajete, budete navíc moct říkat, že se z vás stali milionáři přímo z pohodlí vašeho gauče.
 

7. Zapomenete si vsadit

Když se zeptáte těch, ze kterých se díky hrám Sazky stali loterní milionáři, opravdu hodně z nich vám řekne, že vyhráli i proto, že už hezkou řádku let nevynechali žádné slosování. A že na svém zvyku nehodlají nic měnit ani potom, co už miliony vyhráli.

Jenže co dělat, když se slosování blíží a vaše trafika je zavřená? Dobrou volbou je vsadit si přes internet, kde jsou skoro všechny hry včetně Sportky, Eurojackpotu nebo Šťastných 10. Anebo si rovnou předplaťte víc slosování, to umožňují také všechny loterie.

Přečtěte si také