PREVIEW - 24. kolo francouzské Ligue 1
Strasbourg vs. Reims - 09.02.2020 17:00
V neděli se odehraje 24. kolo Francouzské Ligue 1, ve kterém se v 17:00 spolu střetnou Reims a Strasbourg. Svěřenci domácího trenéra Thierry Laureya jsou aktuálně na devátém místě ligové tabulky, hosté okupují sedmou pozici. Naposledy se tyto týmy střetly na hřišti hostů na Stade Auguste-Delaune a utkání skončilo remízou 0:0. Strasbourgu se v posledním ligovém kole proti Toulouse dařilo a bral plný počet bodů. Hostující Reims naopak remizoval a přišel o dva body s Nice. Nejlepším střelcem Strasbourgu je Adrien Thomasson s osmi brankami. V týmu hostů z Reimsu je nejlepším zakončovatelem Boulaye Dia se šesti góly. Hráči Strasbourgu v této sezóně vyhráli šest z jedenácti domácích zápasů. Hosté z Reimsu venku uhráli pět výher z jedenácti zápasů. Reims není příliš obávaným soupeřem na venkovních hřištích, když průměrně vstřelil hostitelům 1,1 branek na venkovní zápas, Strasbourg ovšem má na domácím hřišti vyšší brankový průměr 1,7 branky na zápas. Strasbourg ze třiadvaceti zápasů v této sezóně v devíti nevstřelil žádný gól, Reims neskóroval také v devíti zápasech. Domácí obrana nepatří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 1,2 branky na utkání, hosté jsou na tom lépe, jejich obrana připustila průměrně 0,7 branky na zápas. 

Metz vs. Bordeaux - 08.02.2020 20:00
V sobotu se odehraje 24. kolo Francouzské Ligue 1, ve kterém se ve 20:00 spolu střetnou Bordeaux a Metz. Oba týmy dělí v tabulce čtyři příčky, domácí jsou aktuálně na šestnáctém místě ligové tabulky, hosté drží dvanáctou příčku. Poslední vzájemné utkání skončilo výhrou hostů z Bordeaux 2:0. Metz v minulém ligovém kole hrálo proti Montpelliere a ztratilo remízou dva body. I klub z Bordeaux remizoval s Brestem a ztratil dva body, byla to již druhá remíza v řadě. Nejlepším střelcem Metz je Habib Diallo s dvanácti brankami. V týmu hostů z Bordeaux je nejlepším zakončovatelem Jimmy Briand se šesti góly. Hráči Metz v této sezóně vyhráli čtyři z jedenácti domácích zápasů. Hostující hráči Bordeaux na venkovních hřištích vyhráli čtyři ze dvanácti zápasů. Bordeaux není příliš obávaným soupeřem na venkovních hřištích, když průměrně vstřelilo hostitelům 1,2 branek na venkovní zápas, Metz ovšem má na domácím hřišti vyšší brankový průměr 1,4 branky na zápas. Domácí Metz v tomto ročníku odehrálo sedm zápasů, ve kterých nevstřelilo žádnou branku, hostující tým Bordeaux odehrál šest zápasů, ve kterých neskóroval. Domácí obrana nepatří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 1,3 branky na utkání, hosté jsou na tom lépe, jejich obrana připustila průměrně 1,1 branky na zápas. Hosté mají v posledních utkáních sérii stejných výsledků, konkrétně dvou remíz. Hostující hráči Bordeaux mají v tabulce náskok 4 body a jsou tak mírným favoritem, hosté v tomto utkání získají alespoň bod. 

Olympik Marseille vs. Toulouse - 08.02.2020 17:30
V sobotu se odehraje 24. kolo Francouzské Ligue 1, ve kterém se v 17:30 spolu střetnou Toulouse a Olympik Marseille. V tomto utkání se střetne druhý s posledním týmem aktuální ligové tabulky, domácí mají v tabulce náskok třiatřicet bodů. Při posledním vzájemném utkání se týmy rozešly po výhře domácích z Olympiku 0:2. Olympik Marseille v minulém ligovém kole hrál proti Saint Etienne a získal maximum bodů za výhru. Oproti tomu klub z Toulouse vyšel z posledního utkání proti Strasbourgu naprázdno. Nejvíc branek v dresu Olympiku vsítil Darío Benedetto, v barvách Toulouse dal nejvíc branek Efthimios Koulouris. Hráči Olympiku v této sezóně vyhráli sedm z jedenácti domácích zápasů. Hostující hráči Toulouse na venkovních hřištích ještě nevyhráli, i když na to měli už dvanáct pokusů. Olympik Marseille je na domácím hřišti produktivní, když v průměru vstřelil 1,5 góly na zápas. Oproti tomu Toulouse není venku nijak produktivním týmem, jeho brankový průměr je 0,8 branky na utkání. Domácí Olympik Marseille v tomto ročníku odehrál šest zápasů, ve kterých nevstřelil žádnou branku, hostující tým Toulouse odehrál deset zápasů, ve kterých neskóroval. Domácí obrana patří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 0,9 branky na utkání, hosté jsou na tom hůř, jejich obrana připustila průměrně 2,1 branky na zápas. Favoritem jsou v tomto utkání podle rozdílu v postavení v tabulce domácí. 

Nice vs. Nimes - 08.02.2020 20:00
Francouzská Ligue 1 má na programu 24. kolo, ve kterém v sobotu ve 20:00 hostí Nice tým Nimes. Svěřenci domácího trenéra Patricka Vieiry jsou aktuálně na osmém místě ligové tabulky, hosté okupují osmnáctou pozici. Při posledním měření sil skončilo utkání výhrou domácího týmu Nice 1:2. V posledním ligovém kole hráči Nice remizovali s Reimsem, naopak hosté z Nimes vyhráli s Dijonem, jde o druhou výhru v řadě. Snajperem v týmu Nice je Kasper Dolberg, který dal osm gólů, za Nimes se čtyřikrát prosadil Renaud Ripart. Hráči Nice v této sezóně vyhráli sedm ze dvanácti domácích zápasů. Hosté z Nimes venku ještě nedokázali vyhrát, i když na to měli už jedenáct zápasů. V této ligové sezóně domácí Nice vstřelilo na domácím hřišti průměrně 1,9 góly v jednom zápase. Hosté z Nimes na venkovních hřištích průměrně vstřelili 0,6 branky. Domácí Nice v tomto ročníku odehrálo jen tři zápasy, ve kterých nevstřelilo žádnou branku, hostující tým Nimes odehrál deset zápasů, ve kterých neskóroval. Defenziva hostujícího Nimes není příliš pevná, průměrně obdržela 1,6 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou obdobné, když inkasovala průměrně 1,3 gólu na zápas. Hosté aktuálně mají formu, když vyhráli poslední dva zápasy v řadě. Podle postavení v tabulce jsou favoritem domácí, oba celky dělí 10 příček. 

Amiens vs. Monaco - 08.02.2020 20:00
Francouzská Ligue 1 má na programu 24. kolo, ve kterém v sobotu ve 20:00 hostí Amiens tým Monaca. Svěřenci domácího trenéra Luky Elsnera jsou aktuálně na devatenáctém místě ligové tabulky, hosté okupují desátou pozici. Při posledním vzájemném utkání se týmy rozešly po výhře hostů z Monaca 3:0. Amiens se v posledním ligovém kole proti Lyonu ne úplně dařilo, když ztratili remízou dva body, jde již o druhou remízu v řadě. Hostující Monaco naopak získalo maximum bodů s Angers. Nejlepším střelcem Amiens je Sehrou Guirassy s pěti brankami. V týmu hostů z Monaca je nejlepším zakončovatelem Wissam Ben Yedder s patnácti góly. Hostující Monaco na hřištích soupeřů v aktuální ligové sezóně vyhrálo jen dva zápasy, domácí Amiens na svém stadionu v této sezóně vyhráli jen tři zápasy. Amiens v této sezóně vstřelili na domácím hřišti průměrně 1,1 branky na zápas, Monaco zaznamenalo na venkovních hřištích průměrně pouze 1 zásah. Domácí Amiens v tomto ročníku odehráli pět zápasů, ve kterých nevstřelili žádnou branku, hostující tým Monaca také odehrál pět zápasů, ve kterých neskóroval. Domácí obrana nepatří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 1,8 branky na utkání, hosté jsou na tom podobně, jejich obrana připustila průměrně 1,7 branky na zápas. Domácí tým Amiens remizoval v posledních dvou zápasech. Amiens se na domácím hřišti nedaří a Monaco zase nevozí body z venkovních stadionů, dá se očekávat, že by se týmy mohly o body rozdělit. 

Angers vs. Lille - 07.02.2020 20:45
V pátek nás čeká 24. kolo Francouzské Ligue 1 a v něm se o body utkají Angers a Lille. Oba týmy dělí v tabulce devět příček, domácí jsou aktuálně na třináctém místě ligové tabulky, hosté drží čtvrtou příčku. Poslední vzájemné utkání skončilo výhrou hostů z Lille 2:1. V minulém kole hostující tým z Lille získal maximum bodů s Rennes, v posledních dvou zápasech za sebou hosté brali plný počet bodů. Naopak domácí Angers prohrál s Monacem, což bylo již druhé zaváhání v řadě. Nejvíc branek v dresu Angers vsítil Rachid Alioui, v barvách Lille dal nejvíc branek Victor Osimhen. Hráči Angers v této sezóně vyhráli šest ze dvanácti domácích zápasů. Hosté z Lille venku uhráli dvě výhry z jedenácti zápasů. Angers v této sezóně vstřelili na domácím hřišti průměrně 1,4 branky na zápas, Lille zaznamenalo na venkovních hřištích průměrně pouze 0,7 zásahu. Angers ze třiadvaceti zápasů v této sezóně v devíti nevstřelili žádný gól, Lille neskórovalo v šesti zápasech. Defenziva hostujícího Lille je pevná, průměrně obdržela 1,1 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou obdobné, když inkasovala průměrně 1,3 gólu na zápas. Domácí prožívají v posledních dvou zápasech sérii porážek. Také hosté mají v posledních utkáních sérii stejných výsledků, konkrétně dvou výher. Mírným favoritem jsou v tomto zápase hostující hráči Lille, kteří mají v tabulce náskok 7 bodů, hosté v tomto utkání získají alespoň bod. 

Dijon vs. Nantes - 08.02.2020 20:00
Další, v pořadí již 24. kolo Francouzské Ligue 1 nabídne střetnutí mezi Dijonem a Nantes, které se odehraje v sobotu od 20:00 na Stade Gaston Gérard. Oba týmy dělí v tabulce šest příček, domácí jsou aktuálně na sedmnáctém místě ligové tabulky, hosté drží jedenáctou příčku. Při posledním měření sil skončilo utkání výhrou hostujícího Nantes 1:0. V minulém kole hostující tým z Nantes ztratil všechny body s PSG, hosté v posledních kolech ztrácejí jak na běžícím páse, jde již v pořadí o třetí prohru v řadě. Stejně tak domácí Dijon prohrál s Nimes. Snajperem v týmu Dijonu je Mama Samba Balde, který dal pět gólů, za Nantes se pětkrát prosadil Ludovic Blas. Hráči Dijonu v této sezóně vyhráli pět z jedenácti domácích zápasů. Hosté z Nantes venku uhráli čtyři výhry z jedenácti zápasů. Dijon v této sezóně vstřelil na domácím hřišti průměrně 1,3 branky na zápas, Nantes zaznamenalo na venkovních hřištích průměrně pouze 1 zásah. Domácí Dijon v tomto ročníku odehrál ovšem jedenáct zápasů, ve kterých nevstřelil žádnou branku, hostující tým Nantes odehrál šest zápasů, ve kterých neskóroval. Domácí obrana patří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 1,1 branky na utkání, hosté jsou na tom podobně, jejich obrana připustila průměrně 1,0 branky na zápas. Hostující Nantes má nelichotivou sérii tří porážek v řadě. Mírným favoritem jsou v tomto zápase hostující hráči Nantes, kteří mají v tabulce náskok 8 bodů, hosté v tomto utkání získají alespoň bod. 

Montpelliere vs. Saint Etienne - 09.02.2020 15:00
V neděli nás čeká 24. kolo Francouzské Ligue 1 a v něm se o body utkají Montpelliere a Saint Etienne. Svěřenci domácího trenéra Xaviera Garbajosy jsou aktuálně na pátém místě ligové tabulky, hosté okupují patnáctou pozici. Naposledy se tyto týmy střetly na hřišti hostů na Stade Geoffroy-Guichard a utkání skončilo remízou 0:0. V posledním ligovém kole hráči Montpelliere remizovali s Metz, naopak hosté ze Saint Etienne prohráli s Olympikem, což byla druhá prohra v řadě za sebou. Nejvíc branek v dresu Montpelliere vsítil Andy Delort, v barvách Saint Etienne dal nejvíc branek Denis Bouanga. Hráči Montpelliere v této sezóně vyhráli osm ze dvanácti domácích zápasů. Hosté ze Saint Etienne venku uhráli čtyři výhry z jedenácti zápasů. Montpelliere je na domácím hřišti produktivní, když v průměru vstřelilo 1,8 góly na zápas. Oproti tomu Saint Etienne není venku nijak produktivním týmem, jeho brankový průměr je 1,1 branky na utkání. Montpelliere ze třiadvaceti zápasů v této sezóně v sedmi nevstřelilo žádný gól, Saint Etienne neskórovalo také v sedmi zápasech. Defenziva hostujícího Saint Etienne není příliš pevná, průměrně obdržela 1,6 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou obdobné, když inkasovala průměrně 1,2 gólu na zápas. Hosté mají v posledních utkáních sérii stejných výsledků, konkrétně dvou proher. Favoritem jsou v tomto utkání podle rozdílu v postavení v tabulce domácí. 

Paris SG vs. Lyon - 09.02.2020 21:00
Paris SG přivítá v neděli ve 21:00 v rámci 24. kola Francouzské Ligue 1 na Parc des Princes Lyon. Svěřenci domácího trenéra Thomase Tuchela jsou v čele ligové tabulky, hosté okupují šestou pozici. Při posledním vzájemném utkání se týmy rozešly po výhře domácích z Paris SG 0:1. Paris SG v minulém ligovém kole hrálo proti Nantes a získalo maximum bodů za výhru, domácí se vezou na vítězné vlně, jde již o čtvrtou výhru v řadě za sebou. Oproti tomu klub z Lyonu remizoval s Amiens a ztratil dva body. Nejvíc branek v dresu Paris SG vsítil Kylian Mbappe-Lottin, v barvách Lyonu dal nejvíc branek Moussa Dembele. PSG v této sezóně vyhrálo devět z jedenácti domácích zápasů. Hostující hráči Lyonu na venkovních hřištích vyhráli pět ze dvanácti zápasů. V této ligové sezóně domácí Paris SG vstřelilo na domácím hřišti průměrně 2,9 góly v jednom zápase. Hosté z Lyonu na venkovních hřištích průměrně vstřelili 1,8 branky. Paris SG ze třiadvaceti zápasů v této sezóně v jednom nevstřelilo žádný gól, Lyon dokonce neskóroval v osmi zápasech. Defenziva hostujícího Lyonu je pevná, průměrně obdržela 0,9 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou obdobné, když inkasovala průměrně 0,7 gólu na zápas. Domácím se v posledních zápasech dařilo a brali plný počet bodů ve čtyřech po sobě jdoucích utkáních. Domácí na Parc des Princes v této sezóně průměrně vstřelili 2,9 branky, i v tomto utkání vstřelí alespoň jeden gól. 

Rennes vs. Brest - 08.02.2020 20:00
Další, v pořadí již 24. kolo Francouzské Ligue 1 nabídne střetnutí mezi Rennes a Brestem, které se odehraje v sobotu od 20:00 v Roazhon Parku. Domácí tým Rennes je aktuálně se čtyřiceti body na třetí pozici v ligové tabulce, hosté jsou v tabulce o jedenáct příček níž na čtrnácté pozici, když získali devětadvacet bodů. Naposledy se tyto týmy střetly na hřišti hostů na Stade Francis-Le Blé a utkání skončilo remízou 0:0. Rennes v minulém ligovém kole hrálo proti Lille a ztratilo všechny body. Oproti tomu klub z Brestu remizoval s Bordeaux a ztratil dva body. Nejlepším střelcem Rennes je M'Baye Niang s osmi brankami. V týmu hostů z Brestu je nejlepším zakončovatelem Irvin Cardona s pěti góly. Hráči Rennes v této sezóně vyhráli sedm z jedenácti domácích zápasů. Hosté z Brestu venku uhráli dvě výhry z jedenácti zápasů. Brest není příliš obávaným soupeřem na venkovních hřištích, když průměrně vstřelil hostitelům 1 branku na venkovní zápas, Rennes ovšem má na domácím hřišti vyšší brankový průměr 1,6 branky na zápas. Domácí Rennes v tomto ročníku odehrálo pět zápasů, ve kterých nevstřelilo žádnou branku, hostující tým Brestu odehrál sedm zápasů, ve kterých neskóroval. Domácí obrana patří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 1,0 branky na utkání, hosté jsou na tom hůř, jejich obrana připustila průměrně 1,3 branky na zápas. Situace v tabulce napovídá, že roli favorita bude plnit domácí Rennes.
 

Přečtěte si také