PREVIEW - 26. kolo anglické Premier League
Wolverhampton vs. Leicester - 14.02.2020 21:00
Premier League má na programu 26. kolo, ve kterém v pátek ve 21:00 hostí Wolverhampton tým Leicesteru. V tomto utkání se střetne osmý s třetím týmem aktuální ligové tabulky, hosté mají náskok čtrnáct bodů. Poslední vzájemné utkání skončilo remízou 0:0. Wolverhampton v minulém ligovém kole hrál proti Manchesteru United a ztratil remízou dva body. I klub z Leicesteru remizoval s Chelsea a ztratil dva body. Nejvíc branek v dresu Wolverhamptonu vsítil Raul Alonso Jimenez, v barvách Leicesteru dal nejvíc branek Jamie Vardy. Hráči Wolverhamptonu v této sezóně vyhráli čtyři ze dvanácti domácích zápasů. Hosté z Leicesteru venku uhráli sedm výher ze dvanácti zápasů. V této ligové sezóně domácí Wolverhampton vstřelil na domácím hřišti průměrně 1,5 góly v jednom zápase. Hosté z Leicesteru na venkovních hřištích průměrně vstřelili 2,3 branky. Domácí Wolverhampton v tomto ročníku odehrál jen tři zápasy, ve kterých nevstřelil žádnou branku, hostující tým Leicesteru také odehrál pouze tři zápasy, ve kterých neskóroval. Defenziva hostujícího Leicesteru je pevná, průměrně obdržela 1,0 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou obdobné, když inkasovala průměrně 1,3 gólu na zápas. Hosté mají na venkovních hřištích průměr 2,3 góly na zápas, i v tomto utkání vstřelí alespoň jednu branku.

Southampton vs. Burnley - 15.02.2020 13:30
V šestadvacátém kole Premier League se spolu v sobotu v St Mary's Stadium od 13:30 utkají Southampton a Burnley. Oba týmy dělí v tabulce pouze dvě příčky, domácí jsou aktuálně na třináctém místě ligové tabulky, hosté drží jedenáctou příčku. Naposledy se tyto týmy střetly na hřišti hostů na Turf Moor a utkání skončilo výhrou aktuálních hostů z Burnley 3:0. V posledním ligovém kole southamptonští hráči prohráli s Liverpoolem, naopak hosté z Burnley remizovali s Arsenalem. Nejlepšími zakončovateli jsou za Southampton Danny Ings se čtrnácti góly a za Burnley Chris Wood, který se trefil desetkrát. Saints v této sezóně vyhráli tři ze dvanácti domácích zápasů. Hostující hráči Burnley na venkovních hřištích vyhráli tři ze dvanácti zápasů. Southampton není na domácím hřišti příliš produktivní, když v průměru vstřelil 1,1 góly na zápas. Také Burnley na venkovních hřištích není obávaným týmem, jeho brankový průměr je 1 branka na utkání. Southampton z pětadvaceti zápasů v této sezóně ve čtyřech nevstřelil žádný gól, Burnley neskórovalo v osmi zápasech. Defenziva hostujícího Burnley není příliš pevná, průměrně obdržela 1,5 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou obdobné, když inkasovala průměrně 1,8 gólu na zápas. Domácí Southampton na domácím hřišti v této sezóně není žádným postrachem. Stejně tak ale hosté nevozí moc bodů z venkovních stadionů, zápas by mohl skončit remízou.

Sheffield vs. Bournemouth - 09.02.2020 15:00
V neděli nás čeká 26. kolo Premier League a v něm se o body utkají Sheffield a Bournemouth. Domácí tým Sheffieldu je aktuálně se šestatřiceti body na šesté pozici v ligové tabulce, hosté jsou v tabulce o deset příček níž na šestnácté pozici, když získali šestadvacet bodů. Poslední vzájemné utkání skončilo remízou 1:1. Sheffield v minulém ligovém kole hrál proti Crystal Palace a získal maximum bodů za výhru. I klub z Bournemouthu získal s Aston Villou tři body, jde o druhou výhru v řadě. Nejlepším střelcem Sheffieldu je Lys Mousset s pěti brankami. V týmu hostů z Bournemouthu je nejlepším zakončovatelem Harry Wilson se sedmi góly. Hráči Sheffieldu v této sezóně vyhráli pět ze dvanácti domácích zápasů. Hostující hráči Bournemouthu na venkovních hřištích vyhráli tři ze dvanácti zápasů. Sheffield v této sezóně vstřelil na domácím hřišti průměrně 1,1 branky na zápas, Bournemouth zaznamenal na venkovních hřištích průměrně pouze 0,8 zásahu. Sheffield z pětadvaceti zápasů v této sezóně v sedmi nevstřelil žádný gól, Bournemouth neskóroval v deseti zápasech. Domácí obrana patří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 0,9 branky na utkání, hosté jsou na tom hůř, jejich obrana připustila průměrně 1,5 branky na zápas. Hosté mají v posledních utkáních sérii stejných výsledků, konkrétně dvou výher. V tomto utkání se jeví jako zajímavý tip na výhru domácích, kteří jsou dle postavení v tabulce jasným favoritem.

Norwich vs. Liverpool - 15.02.2020 18:30
Premier League má na programu 26. kolo, ve kterém v sobotu v 18:30 hostí Norwich tým Liverpoolu. Oba týmy dělí v tabulce devatenáct příček, domácí jsou v tabulce poslední, hosté ligové tabulce vévodí. Poslední vzájemné utkání skončilo výhrou hostů z Liverpoolu 4:1. V posledním ligovém kole hráči Norwiche remizovali s Newcastlem, naopak hosté z Liverpoolu vyhráli se Southamptonem a jde již o šestnáctou výhru v dlouhé řadě za sebou. Nejlepším střelcem Norwiche je Teemu Pukki s jedenácti brankami. V týmu hostů z Liverpoolu je nejlepším zakončovatelem Mohamed Salah se čtrnácti góly. Hráči Norwiche v této sezóně vyhráli tři ze dvanácti domácích zápasů. Hosté z Liverpoolu venku uhráli jedenáct výher ze dvanácti zápasů. Norwich v této sezóně vstřelil na domácím hřišti průměrně 1,5 branky na zápas, Liverpool zaznamenal na venkovních hřištích průměrně 2,1 zásahu. Norwich z pětadvaceti zápasů v této sezóně v devíti nevstřelil žádný gól, Liverpool naopak neodehrál zápas, kde by nevstřelil alespoň jeden gól. Domácí obrana nepatří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 1,9 branky na utkání, hosté jsou na tom lépe, jejich obrana připustila průměrně 0,6 branky na zápas. Hosté mají vítěznou sérii v posledních šestnácti zápasech. Favoritem jsou v tomto utkání podle rozdílu v postavení v tabulce hosté.

Manchester City vs. West Ham - 09.02.2020 17:30
Další, v pořadí již 26. kolo Premier League nabídne střetnutí mezi Manchesterem City a West Hamem, které se odehraje v neděli od 17:30 na Etihad Stadium. V tomto utkání se střetne druhý s osmnáctým týmem aktuální ligové tabulky, domácí mají v tabulce náskok sedmadvacet bodů. Při posledním vzájemném utkání se týmy rozešly po výhře domácích z Manchesteru City 0:5. Manchester City v minulém ligovém kole hráli proti Tottenhamu a ztratili všechny body. Oproti tomu klub z West Hamu remizoval s Brightonem a ztratil dva body. Nejvíc branek v dresu Manchesteru City vsítil Sergio Leonel Agüero, v barvách West Hamu dal nejvíc branek Sébastian Haller. Citizens v této sezóně vyhráli osm ze dvanácti domácích zápasů. Hosté z West Hamu venku uhráli tři výhry ze dvanácti zápasů. West Ham není příliš obávaným soupeřem na venkovních hřištích, když průměrně vstřelil hostitelům 0,8 branek na venkovní zápas, Manchester City ovšem mají na domácím hřišti vyšší brankový průměr 2,6 branky na zápas. Domácí Manchester City v tomto ročníku odehráli jen dva zápasy, ve kterých nevstřelili žádnou branku, hostující tým West Hamu odehrál sedm zápasů, ve kterých neskóroval. Domácí obrana patří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 1,2 branky na utkání, hosté jsou na tom hůř, jejich obrana připustila průměrně 1,7 branky na zápas. Podle postavení v tabulce jsou favoritem domácí, oba celky dělí 16 příček.

Everton vs. Crystal Palace - 08.02.2020 13:30
Everton přivítá v sobotu ve 13:30 v rámci 26. kola Premier League v Goodison Parku Crystal Palace. Domácí tým Evertonu je aktuálně s třiatřiceti body na deváté pozici v ligové tabulce, hosté jsou v tabulce o pět příček níž na čtrnácté pozici, když získali třicet bodů. Poslední vzájemné utkání skončilo remízou 0:0. Evertonu se v posledním ligovém kole proti Watfordu dařilo a bral plný počet bodů. Hostující Crystal Palace naopak ztratilo všechny body se Sheffieldem a byla to již druhá prohra v řadě. Nejlepšími zakončovateli jsou za Everton Dominic Calvert-Lewin s deseti góly a za Crystal Palace Jordan Ayew, který se trefil šestkrát. Hostující Eagles na hřištích soupeřů v aktuální ligové sezóně vyhráli jen tři zápasy, domácí Toffees na svém stadionu v této sezóně vyhráli šest zápasů. Everton v této sezóně vstřelil na domácím hřišti průměrně 1,2 branky na zápas, Crystal Palace zaznamenalo na venkovních hřištích průměrně pouze 1 zásah. Domácí Everton v tomto ročníku odehrál šest zápasů, ve kterých nevstřelil žádnou branku, hostující tým Crystal Palace odehrál deset zápasů, ve kterých neskóroval. Defenziva hostujícího Crystal Palace je pevná, průměrně obdržela 1,2 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou obdobné, když inkasovala průměrně 1,5 gólu na zápas. Hosté mají sérii porážek v posledních dvou zápasech.

Chelsea vs. Manchester United - 17.02.2020 21:00
Chelsea přivítá v pondělí ve 21:00 v rámci 26. kola Premier League na Stamford Bridge Manchester United. Domácí tým Chelsea je aktuálně s jednačtyřiceti body na čtvrté pozici v ligové tabulce, hosté jsou v tabulce pouze o tři příčky níž na sedmé pozici, když získali pětatřicet bodů. Naposledy se tyto týmy střetly na hřišti hostů na Old Traffordu a utkání skončilo výhrou aktuálních hostů z Manchesteru United 4:0. V minulém kole hostující tým z Manchesteru United ztratil remízou dva body s Wolverhamptonem. Stejně tak domácí Chelsea remizovala s Leicesterem a byla to již druhá dělba bodů v řadě. Snajperem v týmu Chelsea je Tammy Abraham, který dal třináct gólů, za Manchester United se čtrnáctkrát prosadil Marcus Rashford. Blues v této sezóně vyhráli pět ze dvanácti domácích zápasů. Hostující hráči Manchesteru United na venkovních hřištích vyhráli tři ze dvanácti zápasů. Chelsea v této sezóně vstřelila na domácím hřišti průměrně 1,3 branky na zápas, Manchester United zaznamenali na venkovních hřištích průměrně pouze 1 zásah. Chelsea z pětadvaceti zápasů v této sezóně v pěti nevstřelila žádný gól, Manchester United neskórovali v osmi zápasech. Domácí obrana nepatří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 1,4 branky na utkání, hosté jsou na tom lépe, jejich obrana připustila průměrně 1,2 branky na zápas. Domácí tým Chelsea remizoval v posledních dvou zápasech. Mírným favoritem jsou v tomto zápase domácí hráči Chelsea, kteří mají v tabulce náskok 6 bodů, domácí v tomto utkání neprohrají.

Brighton vs. Watford - 08.02.2020 18:30
Další, v pořadí již 26. kolo Premier League nabídne střetnutí mezi Brightonem a Watfordem, které se odehraje v sobotu od 18:30 na Falmer Stadium. V tomto utkání se střetne patnáctý s devatenáctým týmem aktuální ligové tabulky, domácí mají v tabulce náskok pouhé tři body. Při posledním měření sil skončilo utkání výhrou domácího týmu Brightonu 0:3. Brighton v minulém ligovém kole hrál proti West Hamu a ztratil remízou dva body. Oproti tomu klub z Watfordu vyšel z posledního utkání proti Evertonu naprázdno, což byla druhá prohra v řadě za sebou. Nejvíc branek v dresu Brightonu vsítil Neal Maupay, v barvách Watfordu dal nejvíc branek Troy Deeney. Hráči Brightonu v této sezóně vyhráli čtyři ze dvanácti domácích zápasů. Hostující hráči Watfordu na venkovních hřištích vyhráli dva ze dvanácti zápasů. Watford není příliš obávaným soupeřem na venkovních hřištích, když průměrně vstřelil hostitelům 0,8 branek na venkovní zápas, Brighton ovšem má na domácím hřišti vyšší brankový průměr 1,3 branky na zápas. Domácí Brighton v tomto ročníku odehrál sedm zápasů, ve kterých nevstřelil žádnou branku, hostující tým Watfordu odehrál jedenáct zápasů, ve kterých neskóroval. Domácí obrana nepatří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 1,5 branky na utkání, hosté jsou na tom podobně, jejich obrana připustila průměrně 1,6 branky na zápas. Hosté mají sérii porážek v posledních dvou zápasech.

Aston Villa vs. Tottenham - 16.02.2020 15:00
Aston Villa přivítá v neděli v 15:00 v rámci 26. kola Premier League na Villa Parku Tottenham. Oba týmy dělí v tabulce dvanáct příček, domácí jsou aktuálně na sedmnáctém místě ligové tabulky, hosté drží pátou příčku. Při posledním vzájemném utkání se týmy rozešly po výhře hostů z Tottenhamu 3:1. V minulém kole hostující tottenhamští hráči získali maximum bodů s Manchesterem City, v posledních dvou zápasech za sebou hosté brali plný počet bodů. Naopak domácí Aston Villa prohrála s Bournemouthem. Nejlepším střelcem Aston Villy je Jack Grealish se sedmi brankami. V týmu hostů z Tottenhamu je nejlepším zakončovatelem Harry Kane s jedenácti góly. Hostující Spurs na hřištích soupeřů v aktuální ligové sezóně vyhráli jen dva zápasy, domácí Aston Villa na svém stadionu v této sezóně vyhrála pět zápasů. Aston Villa není na domácím hřišti příliš produktivní, když v průměru vstřelila 1,3 góly na zápas. Také Tottenham na venkovních hřištích není obávaným týmem, jeho brankový průměr je 1,2 branky na utkání. Domácí Aston Villa v tomto ročníku odehrála jen pět zápasů, ve kterých nevstřelila žádnou branku, hostující tým Tottenhamu odehrál šest zápasů, ve kterých neskóroval. Defenziva hostujícího Tottenhamu není příliš pevná, průměrně obdržela 1,3 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou horší, když inkasovala průměrně 1,9 gólu na zápas. Hosté mají v posledních utkáních sérii stejných výsledků, konkrétně dvou výher. Situace v tabulce napovídá, že roli favorita budou plnit hosté z Tottenhamu.

Arsenal vs. Newcastle - 16.02.2020 17:30
V šestadvacátém kole Premier League se spolu v neděli na Emirates Stadium od 17:30 utkají Arsenal a Newcastle. Svěřenci domácího trenéra Fredrika Ljungberga jsou aktuálně na desátém místě ligové tabulky, hosté okupují dvanáctou pozici. Naposledy se tyto týmy střetly na hřišti hostů v St. James‘ Parku a utkání skončilo výhrou nynějšího domácího týmu z Arsenalu 0:1. V posledním ligovém kole arsenalští hráči remizovali s Burnley, stejným výsledkem skončila pro domácí i předchozí čtyři utkání, stejně tak hosté z Newcastlu remizovali a byla to již druhá remíza v řadě. Snajperem v týmu Arsenalu je Pierre-Emeric Aubameyang, který dal čtrnáct gólů, za Newcastle se pětkrát prosadil Jonjo Shelvey. Gunners v této sezóně vyhráli čtyři ze dvanácti domácích zápasů. Hosté z Newcastlu venku uhráli tři výhry ze dvanácti zápasů. V této ligové sezóně domácí Arsenal vstřelil na domácím hřišti průměrně 1,5 góly v jednom zápase. Hosté z Newcastlu na venkovních hřištích průměrně vstřelili 1 branku. Domácí Arsenal v tomto ročníku odehrál jen pět zápasů, ve kterých nevstřelil žádnou branku, hostující tým Newcastlu odehrál osm zápasů, ve kterých neskóroval. Domácí obrana nepatří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 1,4 branky na utkání, hosté jsou na tom podobně, jejich obrana připustila průměrně 1,4 branky na zápas. Domácí prožívají v posledních čtyřech zápasech sérii remíz. Také hosté mají v posledních utkáních sérii stejných výsledků, konkrétně dvou remíz. Domácí Arsenal má na svém stadionu průměr 1,5 vstřelené branky na utkání, hosté mají nižší průměr 1 branku na venkovní zápas, domácí v tomto zápase neprohrají.
 

Přečtěte si také