PREVIEW - 23. kolo anglické Premier League
West Ham vs. Everton
Premier League má na programu 23. kolo, ve kterém v sobotu v 16:00 hostí West Ham tým Evertonu. Oba týmy dělí v tabulce pět příček, domácí jsou aktuálně na šestnáctém místě ligové tabulky, hosté drží jedenáctou příčku. Při posledním vzájemném utkání se týmy rozešly po výhře hostů z Evertonu 2:0. V posledním ligovém kole west hamští hráči prohráli se Sheffieldem, naopak hosté z Evertonu vyhráli s Brightonem. Snajperem v týmu West Hamu je Sébastian Haller, který dal šest gólů, za Everton se osmkrát prosadil de Andrade Richarlison. Hostující Toffees na hřištích soupeřů v aktuální ligové sezóně vyhráli jen dva zápasy, domácí Hammers na svém stadionu v této sezóně vyhráli jen tři zápasy. V této ligové sezóně domácí West Ham vstřelil na domácím hřišti průměrně 1,6 góly v jednom zápase. Hosté z Evertonu na venkovních hřištích průměrně vstřelili 1,1 branky. West Ham z jednadvaceti zápasů v této sezóně v šesti nevstřelil žádný gól, Everton neskóroval také v šesti zápasech. Domácí obrana nepatří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 1,6 branky na utkání, hosté jsou na tom podobně, jejich obrana připustila průměrně 1,5 branky na zápas. Hostující hráči Evertonu mají v tabulce náskok 6 bodů a jsou tak mírným favoritem, hosté v tomto utkání získají alespoň bod. 

Watford vs. Tottenham
V sobotu nás čeká 23. kolo Premier League a v něm se o body utkají Watford a Tottenham. Svěřenci domácího trenéra Nigela Pearsona jsou aktuálně na sedmnáctém místě ligové tabulky, hosté okupují osmou pozici. Při posledním vzájemném utkání se týmy rozešly po nerozhodném výsledku 1:1 dělbou bodů. V posledním ligovém kole hráči Watfordu vyhráli s Bournemouthem, domácí jsou ve formě, jde již o třetí výhru v řadě za sebou, naopak hosté z Tottenhamu prohráli s Liverpoolem, což byla druhá prohra v řadě za sebou. Snajperem v týmu Watfordu je Gerard Deulofeu, který dal čtyři góly, za Tottenham se jedenáctkrát prosadil Harry Kane. Hráči Watfordu v této sezóně vyhráli tři z jedenácti domácích zápasů. Hosté z Tottenhamu venku uhráli dvě výhry z jedenácti zápasů. Tottenham není příliš obávaným soupeřem na venkovních hřištích, když průměrně vstřelil hostitelům 1,4 branek na venkovní zápas, Watford má na domácím hřišti nižší brankový průměr 1 branky na zápas. Domácí Watford v tomto ročníku odehrál ovšem deset zápasů, ve kterých nevstřelil žádnou branku, hostující tým Tottenhamu odehrál pět zápasů, ve kterých neskóroval. Domácí obrana nepatří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 1,5 branky na utkání, hosté jsou na tom podobně, jejich obrana připustila průměrně 1,4 branky na zápas. Hostující Tottenham má nelichotivou sérii dvou porážek v řadě. Domácí mají formu a v posledních třech zápasech vyhráli. Watfordu se na domácím stadionu zatím příliš nedaří a hosté z Tottenhamu zase nevozí moc bodů z venkovních stadionů, je pravděpodobné, že se budou body dělit. 

Southampton vs. Wolverhampton
V sobotu se odehraje 23. kolo Premier League, ve kterém se v 16:00 spolu střetnou Wolverhampton a Southampton. Domácí tým Southamptonu je aktuálně s osmadvaceti body na dvanácté pozici v ligové tabulce, hosté jsou v tabulce o pět příček výš na sedmé pozici, když získali jednatřicet bodů. Poslední vzájemné utkání skončilo remízou 1:1. Southamptonu se v posledním ligovém kole proti Leicesteru dařilo a bral plný počet bodů, poslední zápasy se domácím daří, jde už o druhou výhru v řadě. Hostující Wolverhampton naopak remizoval a přišel o dva body s Newcastlem. Snajperem v týmu Southamptonu je Danny Ings, který dal čtrnáct gólů, za Wolverhampton se osmkrát prosadil Raul Alonso Jimenez. Saints v této sezóně vyhráli tři z jedenácti domácích zápasů. Hostující hráči Wolverhamptonu na venkovních hřištích vyhráli tři z jedenácti zápasů. Southampton v této sezóně vstřelil na domácím hřišti průměrně jen 1 branku na zápas, Wolverhampton zaznamenal na venkovních hřištích průměrně 1,3 zásahu. Domácí Southampton v tomto ročníku odehrál jen tři zápasy, ve kterých nevstřelil žádnou branku, hostující tým Wolverhamptonu odehrál pouze dva zápasy, ve kterých neskóroval. Domácí obrana nepatří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 1,8 branky na utkání, hosté jsou na tom lépe, jejich obrana připustila průměrně 1,3 branky na zápas. Domácí tým Southamptonu vyhrál v posledních dvou zápasech. Southamptonu se na domácím hřišti nedaří a Wolverhampton zase nevozí body z venkovních stadionů, dá se očekávat, že by se týmy mohly o body rozdělit. 

Norwich vs. Bournemouth
Ve třiadvacátém kole Premier League se spolu v sobotu na Carrow Road od 16:00 utkají Norwich a Bournemouth. Oba týmy dělí v tabulce pouze jedna příčka, domácí jsou v tabulce poslední, hosté drží devatenáctou příčku. Při posledním měření sil se oba týmy rozešly smírně po remíze 0:0. V minulém kole hostující tým z Bournemouthu ztratil všechny body s Watfordem, hosté v posledních kolech ztrácejí jak na běžícím páse, jde již v pořadí o třetí prohru v řadě. Stejně tak domácí Norwich prohrál s Manchesterem United. Nejlepšími zakončovateli jsou za Norwiche Teemu Pukki s devíti góly a za Bournemouth Harry Wilson, který se trefil šestkrát. Hráči Norwiche v této sezóně vyhráli dva z jedenácti domácích zápasů. Hosté z Bournemouthu venku uhráli tři výhry z jedenácti zápasů. Norwich je na domácím hřišti produktivní, když v průměru vstřelil 1,5 góly na zápas. Oproti tomu Bournemouth není venku nijak produktivním týmem, jeho brankový průměr je 0,9 branky na utkání. Domácí Norwich v tomto ročníku odehrál osm zápasů, ve kterých nevstřelil žádnou branku, hostující tým Bournemouthu odehrál devět zápasů, ve kterých neskóroval. Defenziva hostujícího Bournemouthu není příliš pevná, průměrně obdržela 1,6 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou obdobné, když inkasovala průměrně 2,0 gólu na zápas. Hostující Bournemouth má nelichotivou sérii tří porážek v řadě. Norwichi se na domácím hřišti nedaří a Bournemouth zase nevozí body z venkovních stadionů, dá se očekávat, že by se týmy mohly o body rozdělit. 

Newcastle vs. Chelsea
Další, v pořadí již 23. kolo Premier League nabídne střetnutí mezi Newcastlem a Chelsea, které se odehraje v sobotu od 18:30 v St. James‘ Parku. V tomto utkání se střetne třináctý se čtvrtým týmem aktuální ligové tabulky, hosté mají náskok třináct bodů. Při posledním měření sil skončilo utkání výhrou hostující Chelsea 1:0. Newcastle v minulém ligovém kole hrál proti Wolverhamptonu a ztratil remízou dva body. Oproti tomu klub z Chelsea získal s Burnley tři body. Nejlepšími zakončovateli jsou za Newcastle Jonjo Shelvey s pěti góly a za Chelsea Tammy Abraham, který se trefil třináctkrát. Hostující Blues na hřištích soupeřů v aktuální ligové sezóně vyhráli sedm zápasů, domácí Magpies na svém stadionu v této sezóně vyhráli čtyři zápasy. Newcastle není na domácím hřišti příliš produktivní, když v průměru vstřelil 1 gól na zápas. Naopak Chelsea je na zápasech venku postrachem, její brankový průměr je 2,3 branky na utkání. Domácí Newcastle v tomto ročníku odehrál sedm zápasů, ve kterých nevstřelil žádnou branku, hostující tým Chelsea odehrál pouze čtyři zápasy, ve kterých neskóroval. Domácí obrana nepatří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 1,5 branky na utkání, hosté jsou na tom lépe, jejich obrana připustila průměrně 1,3 branky na zápas. Domácí mají na svém hřišti průměr 1 vstřelený gól na utkání, hosté mají vyšší průměr 2,3 branky na zápas venku, hosté z Chelsea v tomto zápase získají alespoň bod. 

Manchester City vs. Crystal Palace
Ve třiadvacátém kole Premier League se spolu v sobotu na Etihad Stadium od 16:00 utkají Manchester City a Crystal Palace. Oba týmy dělí v tabulce sedm příček, domácí jsou aktuálně na druhém místě ligové tabulky, hosté drží devátou příčku. Při posledním měření sil skončilo utkání výhrou domácího týmu Manchesteru City 0:2. V posledním ligovém kole hráči Manchesteru City vyhráli s Aston Villou, domácí jsou ve formě, jde již o třetí výhru v řadě za sebou, naopak hosté z Crystal Palace remizovali s Arsenalem, hosté jsou v posledních kolech remízovými králi, když stejně skončila poslední tři utkání. Nejlepšími zakončovateli jsou za Manchester City Sergio Leonel Agüero se třinácti góly a za Crystal Palace Jordan Ayew, který se trefil šestkrát. Hostující Eagles na hřištích soupeřů v aktuální ligové sezóně vyhráli jen tři zápasy, domácí Citizens na svém stadionu v této sezóně vyhráli osm zápasů. Manchester City v této sezóně vstřelili na domácím hřišti průměrně 2,6 branky na zápas, Crystal Palace zaznamenalo na venkovních hřištích průměrně pouze 0,9 zásahu. Manchester City z dvaadvaceti zápasů v této sezóně v jednom nevstřelili žádný gól, Crystal Palace dokonce neskórovalo v osmi zápasech. Defenziva hostujícího Crystal Palace je pevná, průměrně obdržela 1,1 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou obdobné, když inkasovala průměrně 1,1 gólu na zápas. Domácí tým Manchesteru City vyhrál v posledních třech zápasech. Hosté mají sérii remíz v posledních třech zápasech. Domácí Manchester City mají na domácím hřišti průměr 2,6 vstřelené góly na zápas, hosté mají horší průměr 0,9 branky na venkovní zápas, Manchester City v tomto utkání neprohrají. 

Liverpool vs. Manchester United
Další, v pořadí již 23. kolo Premier League nabídne střetnutí mezi Liverpoolem a Manchesterem United, které se odehraje v neděli od 17:30 na Anfield Road. Svěřenci domácího trenéra Jurgena Kloppa jsou v čele ligové tabulky, hosté okupují pátou pozici. Při posledním měření sil se oba týmy rozešly smírně po remíze 1:1. Liverpool v minulém ligovém kole hrál proti Tottenhamu a získal maximum bodů za výhru, domácí se vezou na vítězné vlně, jde již o dvanáctou výhru v řadě za sebou. I klub z Manchesteru United získal s Norwichem tři body. Nejlepším střelcem Liverpoolu je Sadio Mané s jedenácti brankami. V týmu hostů z Manchesteru United je nejlepším zakončovatelem Marcus Rashford se čtrnácti góly. Reds v této sezóně vyhráli jedenáct z jedenácti domácích zápasů. Hosté z Manchesteru United venku uhráli tři výhry z jedenácti zápasů. Liverpool je na domácím hřišti produktivní, když v průměru vstřelil 2,6 góly na zápas. Oproti tomu Manchester United nejsou venku nijak produktivním týmem, jejich brankový průměr je 1,1 branky na utkání. Liverpool z jednadvaceti zápasů v této sezóně ze žádného nevyšel střelecky naprázdno, Manchester United dokonce neskórovali v pěti zápasech. Defenziva hostujících Manchesteru United je pevná, průměrně obdržela 1,1 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou obdobné, když inkasovala průměrně 0,7 gólu na zápas. Domácí prožívají v posledních dvanácti zápasech vítěznou sérii. Domácí na svém stadiónu v této sezóně průměrně vstřelili 2,6 branky, i v tomto utkání vstřelí alespoň jeden gól. 

Burnley vs. Leicester
V neděli nás čeká 23. kolo Premier League a v něm se o body utkají Burnley a Leicester. V tomto utkání se střetne patnáctý s třetím týmem aktuální ligové tabulky, hosté mají náskok jednadvacet bodů. Naposledy se tyto týmy střetly na hřišti hostů na King Power Stadium a utkání skončilo výhrou aktuálních hostů z Leicesteru 2:1. Burnley v minulém ligovém kole hrálo proti Chelsea a ztratilo všechny body, domácí jsou bez formy a jde už o čtvrtou prohru za sebou. I klub z Leicesteru vyšel z posledního utkání proti Southamptonu naprázdno. Nejvíc branek v dresu Burnley vsítil Chris Wood, v barvách Leicesteru dal nejvíc branek Jamie Vardy. Hráči Burnley v této sezóně vyhráli pět z jedenácti domácích zápasů. Hostující hráči Leicesteru na venkovních hřištích vyhráli sedm z jedenácti zápasů. Burnley není na domácím hřišti příliš produktivní, když v průměru vstřelilo 1,3 góly na zápas. Naopak Leicester je na zápasech venku postrachem, jeho brankový průměr je 2,5 branky na utkání. Burnley z dvaadvaceti zápasů v této sezóně v sedmi nevstřelilo žádný gól, Leicester neskóroval ve třech zápasech. Domácí obrana nepatří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 1,7 branky na utkání, hosté jsou na tom lépe, jejich obrana připustila průměrně 1,0 branky na zápas. Domácím se aktuálně nedaří, nashromáždili už čtyři prohry v řadě. Situace v tabulce napovídá, že roli favorita budou plnit hosté z Leicesteru. 

Brighton vs. Aston Villa
Ve třiadvacátém kole Premier League se spolu v sobotu na Falmer Stadium od 16:00 utkají Brighton a Aston Villa. V tomto utkání se střetne čtrnáctý s osmnáctým týmem aktuální ligové tabulky, domácí mají v tabulce náskok pouhé tři body. Poslední vzájemné utkání skončilo výhrou hostů z Aston Villy 2:1. Brightonu se v posledním ligovém kole proti Evertonu nedařilo, když ztratil tři body. Hostující Aston Villa také ztratila všechny body s Manchesterem City. Snajperem v týmu Brightonu je Neal Maupay, který dal sedm gólů, za Aston Villu se šestkrát prosadil Jack Grealish. Hráči Brightonu v této sezóně vyhráli čtyři z jedenácti domácích zápasů. Hosté z Aston Villy venku uhráli dvě výhry z jedenácti zápasů. Brighton v této sezóně vstřelil na domácím hřišti průměrně 1,4 branky na zápas, Aston Villa zaznamenala na venkovních hřištích průměrně 1,3 zásahu. Brighton z dvaadvaceti zápasů v této sezóně v sedmi nevstřelil žádný gól, Aston Villa neskórovala v pěti zápasech. Domácí obrana nepatří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 1,4 branky na utkání, hosté jsou na tom hůř, jejich obrana připustila průměrně 2,0 branky na zápas. 

Arsenal vs. Sheffield
Arsenal přivítá v sobotu v 16:00 v rámci 23. kola Premier League na Emirates Stadium Sheffield. Oba týmy dělí v tabulce čtyři příčky, domácí jsou aktuálně na desátém místě ligové tabulky, hosté drží šestou příčku. Při posledním vzájemném utkání se týmy rozešly po výhře hostů ze Sheffieldu 1:0. V minulém kole hostující tým ze Sheffieldu získal maximum bodů s West Hamem. Naopak domácí Arsenal remizoval s Crystal Palace. Nejlepšími zakončovateli jsou za Arsenal Pierre-Emeric Aubameyang se čtrnácti góly a za Sheffield Lys Mousset, který se trefil pětkrát. Hostující Sheffield na hřištích soupeřů v aktuální ligové sezóně vyhrál jen tři zápasy, domácí Gunners na svém stadionu v této sezóně vyhráli čtyři zápasy. V této ligové sezóně domácí Arsenal vstřelil na domácím hřišti průměrně 1,5 góly v jednom zápase. Hosté ze Sheffieldu na venkovních hřištích průměrně vstřelili 1 branku. Arsenal z dvaadvaceti zápasů v této sezóně ve čtyřech nevstřelil žádný gól, Sheffield neskóroval v šesti zápasech. Defenziva hostujícího Sheffieldu je pevná, průměrně obdržela 1,0 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou obdobné, když inkasovala průměrně 1,4 gólu na zápas. Domácí Arsenal má na domácím hřišti průměr 1,5 vstřelené góly na zápas, hosté mají horší průměr 1 branku na venkovní zápas, Arsenal v tomto utkání neprohraje.
 

Přečtěte si také