PREVIEW - 20. kolo španělské La Ligy
Villarreal vs. Espaňol - 19.01.2020 16:00
Španělská LaLiga má na programu 20. kolo, ve kterém v neděli v 16:00 hostí Villarreal tým Espaňolu Barcelona. Oba týmy dělí v tabulce jedenáct příček, domácí jsou aktuálně na devátém místě ligové tabulky, hosté jsou v tabulce poslední. Při posledním vzájemném utkání se týmy rozešly po výhře domácích z Villarrealu 0:1. Villarrealu se v posledním ligovém kole proti San Sebastianu dařilo a bral plný počet bodů, domácí jsou ve formě, jde již o třetí výhru v řadě za sebou. Hostující Espaňol Barcelona naopak remizoval a přišel o dva body s FC Barcelonou. Nejlepším střelcem Villarrealu je Gerard Moreno s osmi brankami. V týmu hostů z Espaňolu Barcelona je nejlepším zakončovatelem Bernardo Espinosa se dvěma góly. Hostující Espaňol Barcelona na hřištích soupeřů v aktuální ligové sezóně vyhrál dva zápasy, domácí Villarreal na svém stadionu v této sezóně vyhrál čtyři zápasy. Villarreal v této sezóně vstřelil na domácím hřišti průměrně 2,1 branky na zápas, Espaňol Barcelona zaznamenal na venkovních hřištích průměrně pouze 0,6 zásahu. Domácí Villarreal v tomto ročníku odehrál jen dva zápasy, ve kterých nevstřelil žádnou branku, hostující tým Espaňolu Barcelona odehrál devět zápasů, ve kterých neskóroval. Domácí obrana nepatří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 1,4 branky na utkání, hosté jsou na tom hůř, jejich obrana připustila průměrně 1,9 branky na zápas. Domácí mají formu a v posledních třech zápasech vyhráli. Podle postavení v tabulce jsou favoritem domácí, oba celky dělí 11 příček. 

Real vs. Sevilla - 18.01.2020 16:00
Další, v pořadí již 20. kolo Španělské LaLigy nabídne střetnutí mezi Realem Madrid a Sevillou, které se odehraje v sobotu od 16:00 na Estadio Santiago Bernabéu. Oba týmy dělí v tabulce pouze dvě příčky, domácí jsou aktuálně na druhém místě ligové tabulky, hosté drží čtvrtou příčku. Naposledy se tyto týmy střetly na hřišti hostů na Estadio Ramón Sánchez Pizjuán a utkání skončilo výhrou nynějšího domácího týmu z Realu Madrid 0:1. Real Madrid v minulém ligovém kole hrál proti Getafe a získal maximum bodů za výhru. Oproti tomu klub ze Sevilly remizoval s Athleticem Bilbao a ztratil dva body. Nejlepším střelcem Realu Madrid je Karim Benzema s dvanácti brankami. V týmu hostů ze Sevilly je nejlepším zakončovatelem Lucas Ocampos s pěti góly. Bílý Balet v této sezóně vyhrál šest z devíti domácích zápasů. Hosté ze Sevilly venku uhráli šest výher z deseti zápasů. Sevilla není příliš obávaným soupeřem na venkovních hřištích, když průměrně vstřelila hostitelům 1,3 branek na venkovní zápas, Real Madrid ovšem má na domácím hřišti vyšší brankový průměr 2,2 branky na zápas. Real Madrid z devatenácti zápasů v této sezóně v pěti nevstřelil žádný gól, Sevilla neskórovala ve dvou zápasech. Defenziva hostující Sevilly je pevná, průměrně obdržela 0,9 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou obdobné, když inkasovala průměrně 0,6 gólu na zápas. Domácí na Estadio Santiago Bernabéu v této sezóně průměrně vstřelili 2,2 branky, i v tomto utkání vstřelí alespoň jeden gól. 

Osasuna vs. Valladolid - 18.01.2020 18:30
Další, v pořadí již 20. kolo Španělské LaLigy nabídne střetnutí mezi Osasunou a Valladolidem, které se odehraje v sobotu od 18:30 na El Sadar Stadium. V tomto utkání se střetne dvanáctý se čtrnáctým týmem aktuální ligové tabulky, domácí mají v tabulce náskok pouhé tři body. Při posledním vzájemném utkání se týmy rozešly po nerozhodném výsledku 1:1 dělbou bodů. V minulém kole hostující tým z Valladolidu ztratil remízou dva body s Leganés, což je již druhá remíza v řadě. Stejně tak domácí Osasuna remizovala se Celtou. Nejvíc branek v dresu Osasuny vsítil Ezequiel Avila, v barvách Valladolidu dal nejvíc branek Sergi Guardiola. Hráči Osasuny v této sezóně vyhráli tři z devíti domácích zápasů. Hosté z Valladolidu venku uhráli dvě výhry z deseti zápasů. Osasuna je na domácím hřišti produktivní, když v průměru vstřelila 1,8 góly na zápas. Oproti tomu Valladolid není venku nijak produktivním týmem, jeho brankový průměr je 0,7 branky na utkání. Osasuna z devatenácti zápasů v této sezóně v šesti nevstřelila žádný gól, Valladolid neskóroval v osmi zápasech. Domácí obrana nepatří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 1,3 branky na utkání, hosté jsou na tom podobně, jejich obrana připustila průměrně 1,2 branky na zápas. Hosté mají v posledních utkáních sérii stejných výsledků, konkrétně dvou remíz. Domácí Osasuna má na svém stadionu průměr 1,8 vstřelené branky na utkání, hosté mají nižší průměr 0,7 branky na venkovní zápas, domácí v tomto zápase neprohrají. 

Mallorca vs. Valencie - 19.01.2020 12:00
V neděli nás čeká 20. kolo Španělské LaLigy a v něm se o body utkají Mallorca a Valencie. V tomto utkání se střetne osmnáctý se šestým týmem aktuální ligové tabulky, hosté mají náskok šestnáct bodů. Naposledy se tyto týmy střetly na hřišti hostů na Estadio Mestalla a utkání skončilo výhrou aktuálních hostů z Valencie 2:0. Malorce se v posledním ligovém kole proti Granadě nedařilo, když ztratila tři body, jde již o jejich druhou prohru v řadě. Hostující Valencie naopak získala maximum bodů s Eibarem. Nejlepším střelcem Malorky je Ante Budimir se šesti brankami. V týmu hostů z Valencie je nejlepším zakončovatelem Maximiliano Gomez se sedmi góly. Hráči Malorky v této sezóně vyhráli čtyři z deseti domácích zápasů. Hosté z Valencie venku uhráli tři výhry z devíti zápasů. Mallorca není na domácím hřišti příliš produktivní, když v průměru vstřelila 1,1 góly na zápas. Také Valencie na venkovních hřištích není obávaným týmem, její brankový průměr je 1,4 branky na utkání. Domácí Mallorca v tomto ročníku odehrála ovšem devět zápasů, ve kterých nevstřelila žádnou branku, hostující tým Valencie odehrál pouze jeden zápas, ve kterém neskóroval. Domácí obrana nepatří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 1,7 branky na utkání, hosté jsou na tom lépe, jejich obrana připustila průměrně 1,3 branky na zápas. Domácí prožívají v posledních dvou zápasech sérii porážek. V tomto utkání se jeví jako zajímavý tip na výhru hostů, kteří jsou dle postavení v tabulce jasným favoritem. 

Levante vs. Alavés - 18.01.2020 13:00
Další, v pořadí již 20. kolo Španělské LaLigy nabídne střetnutí mezi Levante a Alavés, které se odehraje v sobotu od 13:00 na Estadi Ciutat de València. Svěřenci domácího trenéra Paca Lópeze jsou aktuálně na jedenáctém místě ligové tabulky, hosté okupují patnáctou pozici. Při posledním vzájemném utkání se týmy rozešly po výhře hostů z Alavés 1:0. Levante v minulém ligovém kole hrálo proti Atleticu Madrid a ztratilo všechny body. Oproti tomu klub z Alavés remizoval s Betisem a ztratil dva body. Nejvíc branek v dresu Levante vsítil Marti Roger, v barvách Alavés dal nejvíc branek Perez M. Lucas. Hráči Levante v této sezóně vyhráli pět z devíti domácích zápasů. Hosté z Alavés venku uhráli jednu výhru z devíti zápasů. Levante je na domácím hřišti produktivní, když v průměru vstřelilo 1,7 góly na zápas. Oproti tomu Alavés není venku nijak produktivním týmem, jeho brankový průměr je 0,9 branky na utkání. Levante z devatenácti zápasů v této sezóně v pěti nevstřelilo žádný gól, Alavés neskóroval také v pěti zápasech. Domácí obrana nepatří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 1,5 branky na utkání, hosté jsou na tom podobně, jejich obrana připustila průměrně 1,5 branky na zápas. Domácí Levante má na domácím hřišti průměr 1,7 vstřelené góly na zápas, hosté mají horší průměr 0,9 branky na venkovní zápas, Levante v tomto utkání neprohraje. 

Leganes vs. Getafe - 17.01.2020 21:00
V pátek nás čeká 20. kolo Španělské LaLigy a v něm se o body utkají Leganés a Getafe. Oba týmy dělí v tabulce dvanáct příček, domácí jsou aktuálně na devatenáctém místě ligové tabulky, hosté drží sedmou příčku. Poslední vzájemné utkání skončilo výhrou hostů z Getafe 2:0. V posledním ligovém kole hráči Leganés remizovali s Valladolidem, naopak hosté z Getafe prohráli s Realem Madrid, což byla druhá prohra v řadě za sebou. Nejvíc branek v dresu Leganés vsítil Martin Braithwaite, v barvách Getafe dal nejvíc branek Angel Rodriguez. Hráči Leganés v této sezóně vyhráli tři z deseti domácích zápasů. Hostující hráči Getafe na venkovních hřištích vyhráli tři z devíti zápasů. Getafe není příliš obávaným soupeřem na venkovních hřištích, když průměrně vstřelilo hostitelům 1 branku na venkovní zápas, Leganés mají na domácím hřišti stejný brankový průměr 1 branky na zápas. Domácí Leganés v tomto ročníku odehráli sedm zápasů, ve kterých nevstřelili žádnou branku, hostující tým Getafe odehrál šest zápasů, ve kterých neskóroval. Domácí obrana nepatří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 1,6 branky na utkání, hosté jsou na tom lépe, jejich obrana připustila průměrně 1,1 branky na zápas. Hosté neprožívají úspěšné období, když prohráli poslední dva zápasy v řadě. Favoritem jsou v tomto utkání podle rozdílu v postavení v tabulce hosté. 

Eibar vs. Atletico Madrid - 18.01.2020 21:00
Španělská LaLiga má na programu 20. kolo, ve kterém v sobotu ve 21:00 hostí Eibar tým Atletica Madrid. Oba týmy dělí v tabulce třináct příček, domácí jsou aktuálně na šestnáctém místě ligové tabulky, hosté drží třetí příčku. Při posledním vzájemném utkání se týmy rozešly po výhře hostů z Atletica Madrid 3:2. Eibaru se v posledním ligovém kole proti Valencii nedařilo, když ztratil tři body. Hostující Atletico Madrid naopak získalo maximum bodů s Levante, hosté jsou rozjetí, jde již o třetí výhru v řadě za sebou. Nejlepšími zakončovateli jsou za Eibar Fabian Orellana se čtyřmi góly a za Atletico Madrid Álvaro Morata, který se trefil sedmkrát. Hráči Eibaru v této sezóně vyhráli čtyři z devíti domácích zápasů. Hostující hráči Atletica Madrid na venkovních hřištích vyhráli tři z devíti zápasů. Eibar v této sezóně vstřelil na domácím hřišti průměrně 1,2 branky na zápas, Atletico Madrid zaznamenalo na venkovních hřištích průměrně pouze 0,9 zásahu. Domácí Eibar v tomto ročníku odehrál ovšem devět zápasů, ve kterých nevstřelil žádnou branku, hostující tým Atletica Madrid odehrál šest zápasů, ve kterých neskóroval. Defenziva hostujícího Atletica Madrid je pevná, průměrně obdržela 0,6 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou horší, když inkasovala průměrně 1,5 gólu na zápas. Hosté aktuálně mají formu, když vyhráli poslední tři zápasy v řadě. Podle postavení v tabulce jsou favoritem hosté, oba celky dělí 13 příček. 

Betis vs. San Sebastian - 19.01.2020 14:00
V neděli nás čeká 20. kolo Španělské LaLigy a v něm se o body utkají Betis a San Sebastian. Oba týmy dělí v tabulce osm příček, domácí jsou aktuálně na třináctém místě ligové tabulky, hosté drží pátou příčku. Při posledním vzájemném utkání se týmy rozešly po výhře hostů ze San Sebastianu 3:1. V posledním ligovém kole sevilští hráči remizovali s Alavés, naopak hosté ze San Sebastianu prohráli s Villarrealem. Nejvíc branek v dresu Betisu vsítil Loren Moron, v barvách San Sebastianu dal nejvíc branek Willian Jose. Hráči Betisu v této sezóně vyhráli pět z deseti domácích zápasů. Hostující hráči San Sebastianu na venkovních hřištích vyhráli pět z deseti zápasů. Betis v této sezóně vstřelil na domácím hřišti průměrně 1,7 branky na zápas, San Sebastian zaznamenal na venkovních hřištích průměrně 1,5 zásahu. Betis z devatenácti zápasů v této sezóně ve třech nevstřelil žádný gól, San Sebastian neskóroval ve dvou zápasech. Domácí obrana nepatří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 1,7 branky na utkání, hosté jsou na tom lépe, jejich obrana připustila průměrně 1,3 branky na zápas. Mírným favoritem jsou v tomto zápase hostující hráči San Sebastianu, kteří mají v tabulce náskok 7 bodů, hosté v tomto utkání získají alespoň bod. 

Barcelona vs. Granada - 19.01.2020 21:00
V neděli se odehraje 20. kolo Španělské LaLigy, ve kterém se ve 21:00 spolu střetnou Granada a FC Barcelona. V tomto utkání se střetne vedoucí tým s desátým týmem aktuální ligové tabulky, domácí mají v tabulce náskok třináct bodů. Naposledy se tyto týmy střetly na hřišti hostů na Estadio Nuevo Los Cármenes a utkání skončilo výhrou aktuálních hostů z Granady 2:0. V posledním ligovém kole hráči FC Barcelony remizovali s Espaňolem Barcelona, naopak hosté z Granady vyhráli s Malorkou. Snajperem v týmu FC Barcelony je Lionel Andres Messi, který dal třináct gólů, za Granadu se čtyřikrát prosadil Antonio Puertas. Hostující Granada na hřištích soupeřů v aktuální ligové sezóně vyhrála dva zápasy, domácí Barça na svém stadionu v této sezóně vyhrála osm zápasů. V této ligové sezóně domácí FC Barcelona vstřelila na domácím hřišti průměrně 3,8 góly v jednom zápase. Hosté z Granady na venkovních hřištích průměrně vstřelili 1,4 branky. Domácí FC Barcelona v tomto ročníku odehrála jen tři zápasy, ve kterých nevstřelila žádnou branku, hostující tým Granady odehrál čtyři zápasy, ve kterých neskóroval. Domácí obrana nepatří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 1,2 branky na utkání, hosté jsou na tom podobně, jejich obrana připustila průměrně 1,3 branky na zápas. Domácí FC Barceloně se na domácím hřišti v této sezóně střelecky daří, zřejmě opět alespoň jednou skóruje. 

Bilbao vs. Celta - 19.01.2020 18:30
V neděli se odehraje 20. kolo Španělské LaLigy, ve kterém se v 18:30 spolu střetnou Celta a Athletic Bilbao. Domácí tým Athletica Bilbao je aktuálně s devětadvaceti body na osmé pozici v ligové tabulce, hosté jsou v tabulce o devět příček níž na sedmnácté pozici, když získali patnáct bodů. Poslední vzájemné utkání skončilo výhrou hostů ze Celty 1:0. Athleticu Bilbao se v posledním ligovém kole proti Seville ne úplně dařilo, když ztratilo remízou dva body, stejným výsledkem skončila pro domácí i předchozí tři utkání. Hostující Celta také remizovala a přišla o dva body s Osasunou. Nejlepšími zakončovateli jsou za Athletic Bilbao Raúl García s pěti góly a za Celtu Iago Aspas, který se trefil sedmkrát. Hráči Athletica Bilbao v této sezóně vyhráli šest z devíti domácích zápasů. Hosté ze Celty venku uhráli jednu výhru z devíti zápasů. Athletic Bilbao není na domácím hřišti příliš produktivní, když v průměru vstřelilo 1,4 góly na zápas. Také Celta na venkovních hřištích není obávaným týmem, její brankový průměr je 1 branka na utkání. Athletic Bilbao z devatenácti zápasů v této sezóně v sedmi nevstřelilo žádný gól, Celta neskórovala také v sedmi zápasech. Defenziva hostující Celty není příliš pevná, průměrně obdržela 1,5 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou lepší, když inkasovala průměrně 0,7 gólu na zápas. Domácím by se dalo se třemi nerozhodnými výsledky přezdívat remízoví králové. Mírným favoritem jsou v tomto zápase domácí hráči Athletica Bilbao, kteří mají v tabulce náskok 14 bodů, domácí v tomto utkání neprohrají.
 

Přečtěte si také