Jak hubnou Lady Gaga nebo Gwyneth Paltrow? 4 diety, na které spoléhají celebrity

Máme nový rok a předsevzetí, že shodíme nějaké to kilo navíc. Vsaďte si Sportku a sežeňte si osobního trenéra i dietologa, což zní jako plán. Do té doby, než to vyjde, se můžete inspirovat dietami slavných.

Dieta pěti faktorů

Kdo ji drží: Rihanna, Eva Mendes, Lady Gaga, Katy Perry nebo Megan Fox

Začneme dietou, která by vám nemusela příliš přísně zasáhnout do života. Budete muset jíst pětkrát denně a dokonce máte dovoleno jednou týdně sníst i něco vyloženě nezdravého. Zní to udržitelně, což by měl být váš cíl.
 

Přečtěte si také: Musel jsem si dát panáka, říká výherce skoro 24 milionů ze Sportky


S dietou pěti faktorů přišel jmenovec našeho slavného hokejisty Harley Pasternak, který tvrdí, že strava by měla obsahovat jen pět komponentů. Mezi ně patří bílkoviny, komplexní karbohydráty, vláknina, tuk a tekutiny. Každé jídlo by mělo obsahovat těchto pět ingrediencí:
 
  • Bílkoviny: např. maso, mléčné výrobky, vejce, luštěniny, ořechy, semínka a obiloviny.
  • Komplexní karbohydráty: např. celozrnné pečivo, těstoviny, fazole, špenát, brokolice, hlávkový salát.
  • Vláknina např.: luštěniny, len, oves, žito, ječmen, banány, jablka, bobulovité ovoce, kořenová zelenina, brambory, brokolice, květák, cuketa, celer, slupky rajčat atd..
  • Přidáte ždibec olivového oleje nebo trochu másla a tekutiny, čímž si odbudete další dva chybějící faktory.

Dieta Weight Watchers

Kdo ji drží: Jennifer Hudson, Jessica Simpson, Jenny McCarth, Oprah Winfrey

Za hranicemi je tato dieta hitem, u nás ji zatím stále objevujeme. Její základ tvoří webovky nebo mobilní aplikace, kam se přihlásíte a podle věku, váhy, pohlaví a cílové hmotnosti dostanete na každý den přidělený určitý počet bodů. Každé jídlo, které zkonzumujete, má na druhé straně také určitý počet bodů.

Jde vlastně o takové chytřejší počítání kalorií, které vás v jídle nutí dělat zdravější volby. A když té čokoládové koblize prostě neodoláte a do večera vám žádné body nezbudou? Zeleniny, ovoce, kuřete bez kůže, ryb, vajec, nízkotučných bílých jogurtů a luštěnin můžete sníst, kolik chcete.

Přístup do aplikace stojí čtyři dolary týdně, objednávat ale můžete i celá jídla nebo doplňky stravy.
 

Keto dieta

Kdo ji drží: Halle Berry, Gwyneth Paltrow, Kim Kardashian

Posouváme se k dietám pro otrlejší povahy. Tahle dieta sice slibuje rychlý úbytek kilogramů, ale dlouho by se rozhodně držet neměla. Celá její logika spočívá v tom, že budete jíst 75 % tuků, 20 % bílkovin a 5 % karbohydrátů. Tělo pak dostane šok, tzv. ketózu a začne spalovat tuky místo cukrů.

Pokud máte nervy vyhnout se všemu sladkému, veškerým přílohám včetně rýže a těstovin, bez ovoce a vynecháte alkohol… Tak směle do toho.
 

Krabičková dieta

Krabičky celebrit si v Česku objednat bohužel nemůžete, protože by vám asi těžko doručili čerstvé potraviny z Beverly Hills nebo Londýna. V tuzemsku je ale nabídka hotových jídel velice pestrá a podle svého místa bydliště jistě na internetu vyberete to pravé ořechové jen pro vás.

Skvělé je, že nemusíte vařit, nic chystat a nakonec ani mýt nádobí. Jídlo dostanete každý den čerstvé a budete mít přesně spočítané přidělené kalorie. Nevýhodou ovšem je, že vás jeden takový den s vyváženými jídly vyjde kolem 300 korun. Což je kolem 6 000 Kč měsíčně, pokud počítáme jen všední dny, a 9 000 Kč, pokud se rozhodnete jíst zdravě bez práce a nákupů i o víkendech. Tady by se ta výhra už docela hodila, co říkáte?

Ve Sportce na vás zrovna teď čeká celkem tučná suma v řádu pár desítek milionů, takže až Superjackpot vyhrajete, bude pro vás i all-inclusive krabičková dieta jen pár drobných. Klikněte si pro svůj tiket na tento odkaz.

Přečtěte si také