PREVIEW - 18. kolo italské Serie A
Spal vs. Verona
V osmnáctém kole Italské Serie A se spolu v neděli na Stadio Paolo Mazza od 15:00 utkají Spal a Verona. V tomto utkání se střetne devatenáctý se třináctým týmem aktuální ligové tabulky, hosté mají náskok sedm bodů. V minulém kole hostující tým z Verony ztratil remízou dva body s Turínem. Naopak domácí Spal vyhrál s Turínem. Nejlepším střelcem Spalu je Andrea Petagna se šesti brankami. V týmu hostů z Verony je nejlepším zakončovatelem Samuel Di Carmine se třemi góly. Hráči Spalu v této sezóně vyhráli dva z osmi domácích zápasů. Hosté z Verony venku uhráli dvě výhry ze sedmi zápasů. Spal není na domácím hřišti příliš produktivní, když v průměru vstřelil 1 gól na zápas. Také Verona na venkovních hřištích není obávaným týmem, její brankový průměr je 1 branka na utkání. Spal ze sedmnácti zápasů v této sezóně v osmi nevstřelil žádný gól, Verona neskórovala ve čtyřech zápasech. Domácí obrana nepatří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 1,5 branky na utkání, hosté jsou na tom lépe, jejich obrana připustila průměrně 1,2 branky na zápas. Domácí Spal na domácím hřišti v této sezóně není žádným postrachem. Stejně tak ale hosté nevozí moc bodů z venkovních stadionů, zápas by mohl skončit remízou. 

AS Řím vs. Turín
Další, v pořadí již 18. kolo Italské Serie A nabídne střetnutí mezi Římem a Turínem, které se odehraje v neděli od 20:45 na Stadio Olimpico. Svěřenci domácího trenéra Paula Fonsecy jsou aktuálně na čtvrtém místě ligové tabulky, hosté okupují desátou pozici. AS Řím v minulém ligovém kole hrál proti Fiorentině a získal maximum bodů za výhru, poslední týdny jsou domácí ve formě, jde už o druhou výhru v řadě. Oproti tomu klub z Turína vyšel z posledního utkání proti Spalu naprázdno. Nejlepšími zakončovateli jsou za AS Řím Edin Džeko se sedmi góly a za Turín Andrea Belotti, který se trefil také sedmkrát. Hostující Turín na hřištích soupeřů v aktuální ligové sezóně vyhrál tři zápasy, domácí AS Řím na svém stadionu v této sezóně vyhrál pět zápasů. Turín není příliš obávaným soupeřem na venkovních hřištích, když průměrně vstřelil hostitelům 1,6 branek na venkovní zápas, AS Řím ovšem má na domácím hřišti vyšší brankový průměr 2,2 branky na zápas. Domácí AS Řím v tomto ročníku odehrál čtyři zápasy, ve kterých nevstřelil žádnou branku, hostující tým Turína odehrál šest zápasů, ve kterých neskóroval. Domácí obrana patří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 1 branku na utkání, hosté jsou na tom hůř, jejich obrana připustila průměrně 1,5 branky na zápas. Domácí tým Říma vyhrál v posledních dvou zápasech. Domácí na Stadio Olimpico v této sezóně průměrně vstřelili 2,2 branky, i v tomto utkání vstřelí alespoň jeden gól. 

Neapol vs. Inter Milán
V osmnáctém kole Italské Serie A se spolu v pondělí na Stadio San Paolo od 20:45 utkají Neapol a Inter Milán. V tomto utkání se střetne osmý s vedoucím týmem aktuální ligové tabulky, hosté mají náskok osmnáct bodů. Neapol v minulém ligovém kole hrála proti Sassuolu a získala maximum bodů za výhru. I klub z Interu získal s Janovem tři body. Nejlepšími zakončovateli jsou za Neapoli Arkadiusz Milik se šesti góly a za Inter Milán Romelu Lukaku, který se trefil dvanáctkrát. Hráči Neapole v této sezóně vyhráli tři z osmi domácích zápasů. Hosté z Interu venku uhráli sedm výher z osmi zápasů. Inter Milán je obávaným soupeřem na venkovních hřištích, když průměrně vstřelil hostitelům 2,4 branek na venkovní zápas, Neapol má na domácím hřišti nižší brankový průměr 1,2 branky na zápas. Domácí Neapol v tomto ročníku odehrála jen tři zápasy, ve kterých nevstřelila žádnou branku, hostující tým Interu odehrál pouze jeden zápas, ve kterém neskóroval. Defenziva hostujícího Interu je pevná, průměrně obdržela 0,8 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou obdobné, když inkasovala průměrně 1,3 gólu na zápas. Hosté mají na venkovních hřištích průměr 2,4 góly na zápas, i v tomto utkání vstřelí alespoň jednu branku. 

AC Milán vs. Sampdorie
V pondělí nás čeká 18. kolo Italské Serie A a v něm se o body utkají AC Milán a Sampdorie. Oba týmy dělí v tabulce šest příček, domácí jsou aktuálně na jedenáctém místě ligové tabulky, hosté drží sedmnáctou příčku. V posledním ligovém kole milánští hráči prohráli s Bergamem, stejně tak hosté ze Sampdorie prohráli s Juventusem. Nejvíc branek v dresu Milána vsítil Krzystof Piatek, v barvách Sampdorie dal nejvíc branek Manolo Gabbiadini. Rossoneri v této sezóně vyhráli dva z osmi domácích zápasů. Hosté ze Sampdorie venku uhráli dvě výhry z osmi zápasů. Sampdorie není příliš obávaným soupeřem na venkovních hřištích, když průměrně vstřelila hostitelům 1 branku na venkovní zápas, AC Milán má na domácím hřišti nižší brankový průměr 0,9 branky na zápas. Domácí AC Milán v tomto ročníku odehrál pět zápasů, ve kterých nevstřelil žádnou branku, hostující tým Sampdorie odehrál šest zápasů, ve kterých neskóroval. Defenziva hostující Sampdorie není příliš pevná, průměrně obdržela 1,6 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou obdobné, když inkasovala průměrně 1,4 gólu na zápas. Domácí AC Milán na domácím hřišti v této sezóně není žádným postrachem. Stejně tak ale hosté nevozí moc bodů z venkovních stadionů, zápas by mohl skončit remízou. 

Lecce vs. Udinese
V osmnáctém kole Italské Serie A se spolu v pondělí na Stadiu Via del Mare od 18:00 utkají Lecce a Udinese. Domácí tým Lecce je aktuálně s patnácti body na šestnácté pozici v ligové tabulce, hosté jsou v tabulce pouze o dvě příčky výš na čtrnácté pozici, když získali osmnáct bodů. V posledním ligovém kole hráči Lecce prohráli s Bolognou, jde již o jejich druhou prohru v řadě, naopak hosté z Udinese vyhráli s Cagliari. Nejlepšími zakončovateli jsou za Lecce Marco Mancosu s pěti góly a za Udinese Kevin Lasagna, který se trefil třikrát. Hráči Lecce v této sezóně nevyhráli žádný z osmi domácích zápasů. Hostující hráči Udinese na venkovních hřištích vyhráli jeden z osmi zápasů. V této ligové sezóně domácí Lecce vstřelilo na domácím hřišti průměrně 1,2 góly v jednom zápase. Hosté z Udinese na venkovních hřištích průměrně vstřelili 0,8 branky. Lecce ze sedmnácti zápasů v této sezóně ve čtyřech nevstřelilo žádný gól, Udinese neskórovalo v sedmi zápasech. Domácí obrana nepatří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 2,1 branky na utkání, hosté jsou na tom lépe, jejich obrana připustila průměrně 1,6 branky na zápas. Domácím se nedaří a v posledních dvou zápasech padli. Domácí Lecce na domácím hřišti v této sezóně není žádným postrachem. Stejně tak ale hosté nevozí moc bodů z venkovních stadionů, zápas by mohl skončit remízou. 

Juventus vs. Cagliari
Italská Serie A má na programu 18. kolo, ve kterém v pondělí v 15:00 hostí Juventus tým Cagliari. Oba týmy dělí v tabulce čtyři příčky, domácí jsou aktuálně na druhém místě ligové tabulky, hosté drží šestou příčku. Juventusu se v posledním ligovém kole proti Sampdorii dařilo a bral plný počet bodů, poslední zápasy se domácím daří, jde už o druhou výhru v řadě. Hostující Cagliari naopak ztratilo všechny body s Udinese a byla to již druhá prohra v řadě. Nejlepším střelcem Juventusu je Cristiano Ronaldo s deseti brankami. V týmu hostů z Cagliari je nejlepším zakončovatelem Joao Pedro s jedenácti góly. Stará Dáma v této sezóně vyhrála sedm z osmi domácích zápasů. Hostující hráči Cagliari na venkovních hřištích vyhráli tři z osmi zápasů. Juventus v této sezóně vstřelil na domácím hřišti průměrně 2,2 branky na zápas, Cagliari zaznamenalo na venkovních hřištích průměrně 1,6 zásahu. Juventus ze sedmnácti zápasů v této sezóně v jednom nevstřelil žádný gól, Cagliari neskórovalo také v jednom zápase. Defenziva hostujícího Cagliari není příliš pevná, průměrně obdržela 1,4 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou obdobné, když inkasovala průměrně 1 gól na zápas. Domácí prožívají v posledních dvou zápasech vítěznou sérii. Také hosté mají v posledních utkáních sérii stejných výsledků, konkrétně dvou proher. Domácí na Juventus Stadium v této sezóně průměrně vstřelili 2,2 branky, i v tomto utkání vstřelí alespoň jeden gól. 

Janov vs. Sassuolo
Janov přivítá v neděli v 18:00 v rámci 18. kola Italské Serie A na Stadio Luigi Ferraris Sassuolo. Svěřenci domácího trenéra Thiaga Motty jsou aktuálně na dvacátém místě ligové tabulky, hosté okupují dvanáctou pozici. V minulém kole hostující tým ze Sassuola ztratil všechny body s Neapolí. Stejně tak domácí Janov prohrál s Interem, což bylo již druhé zaváhání v řadě. Snajperem v týmu Janova je Cristian Kouame, který dal pět gólů, za Sassuolo se osmkrát prosadil Domenico Berardi. Hráči Janova v této sezóně vyhráli dva z osmi domácích zápasů. Hosté ze Sassuola venku uhráli dvě výhry z osmi zápasů. Sassuolo není příliš obávaným soupeřem na venkovních hřištích, když průměrně vstřelilo hostitelům 1,2 branek na venkovní zápas, Janov má na domácím hřišti nižší brankový průměr 1 branky na zápas. Janov ze sedmnácti zápasů v této sezóně v šesti nevstřelil žádný gól, Sassuolo neskórovalo ve dvou zápasech. Domácí obrana nepatří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 2,1 branky na utkání, hosté jsou na tom lépe, jejich obrana připustila průměrně 1,7 branky na zápas. Domácím se nedaří a v posledních dvou zápasech padli. Janovu se na domácím stadionu zatím příliš nedaří a hosté ze Sassuola zase nevozí moc bodů z venkovních stadionů, je pravděpodobné, že se budou body dělit. 

Brescia vs. Lazio Řím
V neděli se odehraje 18. kolo Italské Serie A, ve kterém se ve 12:30 spolu střetnou Lazio Řím a Brescia. Svěřenci domácího trenéra Eugenia Coriniho jsou aktuálně na osmnáctém místě ligové tabulky, hosté okupují třetí pozici. Brescia v minulém ligovém kole hrála proti Parmě a ztratila remízou dva body. Oproti tomu klub z Lazia získal s Cagliari tři body a jde již o osmou výhru v dlouhé řadě za sebou. Nejlepšími zakončovateli jsou za Brescii Alfredo Donnarumma se čtyřmi góly a za Lazio Ciro Immobile, který se trefil sedmnáctkrát. Hráči Brescii v této sezóně vyhráli jeden z osmi domácích zápasů. Hostující hráči Lazia na venkovních hřištích vyhráli pět z osmi zápasů. Lazio Řím není příliš obávaným soupeřem na venkovních hřištích, když průměrně vstřelilo hostitelům 1,8 branek na venkovní zápas, Brescia má na domácím hřišti nižší brankový průměr 1 branky na zápas. Domácí Brescia v tomto ročníku odehrála šest zápasů, ve kterých nevstřelila žádnou branku, hostující tým Lazia odehrál pouze jeden zápas, ve kterém neskóroval. Domácí obrana nepatří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 1,7 branky na utkání, hosté jsou na tom lépe, jejich obrana připustila průměrně 1 branku na zápas. Hosté mají vítěznou sérii v posledních osmi zápasech. Podle postavení v tabulce jsou favoritem hosté, oba celky dělí 15 příček. 

Bologna vs. Fiorentina
V pondělí nás čeká 18. kolo Italské Serie A a v něm se o body utkají Bologna a Fiorentina. Domácí tým Bologny je aktuálně s dvaadvaceti body na deváté pozici v ligové tabulce, hosté jsou v tabulce o šest příček níž na patnácté pozici, když získali sedmnáct bodů. V minulém kole hostující tým z Fiorentiny ztratil všechny body s Římem. Naopak domácí Bologna vyhrála s Lecce, poslední týdny jsou domácí ve formě, jde už o druhou výhru v řadě. Snajperem v týmu Bologny je Rodrigo Palacio, který dal pět gólů, za Fiorentinu se třikrát prosadil Nikola Milenkovic. Hráči Bologny v této sezóně vyhráli tři z osmi domácích zápasů. Hosté z Fiorentiny venku uhráli dvě výhry z osmi zápasů. Bologna v této sezóně vstřelila na domácím hřišti průměrně 1,6 branky na zápas, Fiorentina zaznamenala na venkovních hřištích průměrně 1,4 zásahu. Domácí Bologna v tomto ročníku odehrála jen dva zápasy, ve kterých nevstřelila žádnou branku, hostující tým Fiorentiny odehrál čtyři zápasy, ve kterých neskóroval. Defenziva hostující Fiorentiny není příliš pevná, průměrně obdržela 1,6 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou obdobné, když inkasovala průměrně 1,7 gólu na zápas. Domácí mají formu a v posledních dvou zápasech vyhráli. Mírným favoritem jsou v tomto zápase domácí hráči Bologny, kteří mají v tabulce náskok 5 bodů, domácí v tomto utkání neprohrají. 

Bergamo vs. Parma
Bergamo přivítá v pondělí v 15:00 v rámci 18. kola Italské Serie A na Stadio Atleti Azzurri d'Italia Parmu. Oba týmy dělí v tabulce pouze dvě příčky, domácí jsou aktuálně na pátém místě ligové tabulky, hosté drží sedmou příčku. Bergamu se v posledním ligovém kole proti Milánu dařilo a bralo plný počet bodů. Hostující Parma naopak remizovala a přišla o dva body s Brescií. Snajperem v týmu Bergama je Luis Fruto Muriel, který dal deset gólů, za Parmu se pětkrát prosadil Andreas Cornelius. Hráči Bergama v této sezóně vyhráli čtyři z osmi domácích zápasů. Hosté z Parmy venku uhráli tři výhry z osmi zápasů. Bergamo je na domácím hřišti produktivní, když v průměru vstřelilo 2,9 góly na zápas. Oproti tomu Parma není venku nijak produktivním týmem, její brankový průměr je 1,4 branky na utkání. Bergamo ze sedmnácti zápasů v této sezóně ve dvou nevstřelilo žádný gól, Parma neskórovala v pěti zápasech. Domácí obrana nepatří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 1,5 branky na utkání, hosté jsou na tom lépe, jejich obrana připustila průměrně 1,2 branky na zápas. Domácí na svém stadiónu v této sezóně průměrně vstřelili 2,9 branky, i v tomto utkání vstřelí alespoň jeden gól.

 

Přečtěte si také