Získáme letos víc medailí než naposledy? Překvapivé výsledky ankety na Facebooku

Čeští olympionici jsou již v akci a Sazka jako hrdý partner Českého olympijského týmu drží všem našim reprezentantům palce. Jak si myslíte, že to dopadne? Přivezou naši sportovci víc medailí než naposledy?

Našich fanoušků na Facebooku jsme se zeptali, zda si myslí, že letos získáme víc medailí než při posledních olympijských hrách, které se konaly v Pchjongčchangu v roce 2018, a při kterých jsme získali celkem 7 medailí.
 

Výsledky ankety

65 % si nemyslí, že získáme víc medailí než naposledy
35 % věří našim olympionikům a tipují, že získáme víc medailí než naposledy


Skeptičtí jsou naši fanoušci zejména proto, že letos vzhledem k celosvětové pandemii koronaviru čeká závodníky velký tlak ze strany izolace a dalších restrikcí. Olympiáda se zároveň pořádá bez zahraničních fanoušků, což na dobrém rozpoložení také nepřidá.

„Našim sportovcům přeji hlavně hodně sil. Ať přivezou nebo nepřivezou, olympiáda je pro všechny velká výzva a sen každého sportovce. Proto jim všem fandím a přeji hlavně zdraví a výkony bez zranění,“ napsala k anketě do komentářů na Facebooku paní Jana.
 

Elena: „Jsem optimistka.“

Přesto se najdou tací, kteří šance našich olympioniků nezahazují. „Jsem optimistka, medailí bude devět,“ tipuje paní Elena. Komu by však měly patřit, jsme se nedozvěděli. Paní Eva byla ve své odpovědi konkrétnější: „Myslím si, že ne. Tipuji, že Ledecká by mohla uspět ve snowboardu, ale na lyžích ne. Sáblíková nevím, o té už není moc slyšet. Biatlonisté by mohli něco vyhrát. Možná i ta mladá skeletonistka.“

Tím myslela Annu Fernstädtovou, která jezdí neohroženě ledovým korytem hlavou dolů víc než stokilometrovou rychlostí. Těsně před olympiádou ji málem zastavily zdravotní komplikace – diabetes 1. typu. Nečekaná diagnóza výrazně změnila Anniny plány na předolympijskou přípravu, do Číny ale nakonec odletěla.
 

Držíme palce

Jak to celé dopadne? Na to si musíme ještě chvilku počkat. Olympijské hry v Pekingu končí 20. února. Do té doby můžete našim sportovcům fandit. Výsledky jednotlivých soutěží a mnohé zajímavosti kolem olympijských her najdete na stránkách Fandi se Sazkou na tomto odkazu.
 

Přečtěte si také