Zaplatíte statisíce. Tohle je 6 nejdražších koktejlů světa

Řekněme, že si chcete užít opravdu skvělou party a na peníze nekoukáte. Co si dát, a hlavně – kde? Nejlepší bary světa a rekordmanské žebříčky se spojily a vytvořily toto ultimátně luxusní koktejlové menu. 

High Roller Martini

Pro tento koktejl musíte do Las Vegas, kde za něj dáte 1 000 dolarů (19 500 Kč). Chutná po likéru Grand Marnier a pomerančovém džusu. A také po luxusu, je v něm totiž utopen prsten s malými diamanty. Tak pozor, ať ho nespolknete.
 

Mai Tai

Další zastávka přesouvá mejdan do Evropy: je to Dublin a hotelový bar The Merchant. Za celých 1 400 dolarů (27 300 Kč) vás čeká další drink. Abyste si ho ale mohli objednat, musíte se zároveň stát VIP hosty tohoto hotelu. Šperk v něm sice neplave – ale míchá se ze vzácného jamajského rumu, kterého se dochovalo už jen zhruba 6 lahví na celém světě.  Orchidej je jen bonus.
 

Diamond Coctail

Z Dublinu to není úplně daleko do Londýna (předpokládáme, že při ceně těchto koktejlů máte k dispozici minimálně soukromý vrtulník). A tak je ideální zastavit se v londýnském hotelu Sheraton.
 

Přečtěte si také: Nejlepší dárek k narozeninám? Muž dostal los s výhrou skoro 23 milionů


Tady se míchá drink ze suchého šampaňského Charles Heidsieck Vintage 2001, koňaku Remy Martin Louis XIII, který je znalci označován jako král všech dostupných koňaků, kostky cukru a jako bonus vám do skleničky barman vhodí podle vzorníku vybraný diamant nebo rubín. Celá tahle legrace vás vyjde v přepočtu na 85 tisíc korun.
 

Sapphire Martini

Na následující koktejl by se mohly těšit hlavně dámy. Jeho hlavní ingrediencí jsou totiž nádherné safírové náušnice. K těm v Casinu Foxwoods ve východoamerickém  Connecticutu přidají Bombay Sapphire gin, vodku, a modrý cukr. Za 3 000 dolarů (zhruba 59 000 korun) je sklenička vaše. Respektive její obsah. Tu samotnou sklenici byste asi měli vrátit.
 

Platinum Passion

Teď se přesuneme do města, které nikdy nespí. Bar The Duval v New Yorku nabízí tento drink jako svoji TOP nabídku pro náročné. Cena 1 500 dolarů (přes 29 000 Kč) ho řadí spíš mezi levnější  koktejly v seznamu, ale to ještě nevíte, co přijde dál. Hlavní složkou je  L’Esprit de Courvoisier, což je jeden z nejstarších a nejvzácnějších koňaků. Chuť doplňuje med a šampaňské Ruinart.
 

Martini On The Rocks

A jsme na konci, je řada na šláftruňk. Bezkonkurenčně nejdražší koktejl světa si můžete dát taktéž v New Yorku, konkrétně v Blue Bar Algonquin Hotelu. A cena? Začíná na 10 000 dolarech, tedy bezmála dvě stě tisících korunách českých. Dobré je, že si ho nemůžete objednat jen tak z hecu po pár skleničkách, a pak se pokusit zdrhnout bez placení. Musí se objednat 24 hodin předem, což je výhoda -  mezitím si můžete vybrat diamant, který v něm chcete vykoupat.

Cena se pochopitelně odvíjí od toho, jaký diamant si vyberete. Jinak samotné pití vám namíchají z Grey Goose vodky, vyráběné a lahvované ve francouzském Cognacu, suchého vermutu a zelené olivy, to celé na ledu. Tak, jak to pil i proslulý agent 007.

Zlákali jsme vás na luxusní pití v nejvyhlášenějších metropolích světa? Jestli zítra trefíte Superjackpot Sportky, budete si moct dovolit ochutnat je všechny. S českou loterní královnou si teď můžete zahrát o víc než 160 milionů. Klikněte si pro svůj tiket na tento odkaz.

Přečtěte si také