SAZKA reportér: YouTuber Jirka si za výhru koupí činžák na Žižkově

Jirku Vrzáčka z Prahy bavila práce rukama a různé vychytávky pro chlapy v podobě nářadí vždycky. Proto si před sedmi lety splnil životní sen a založil nejprve internetové stránky Hustej vercajk, které se postupně přesunuly také na YouTube. Před lety začínal s pár přečteními jednoho článku, dneska jeho videa sledují stovky tisíc Čechů a Slováků.

Přečtěte si také: Nejlepší dárek k narozeninám? Muž dostal los s výhrou skoro 23 milionů


„Nějakou dobu jsem se nedíval, ale mým nejúspěšnějším videem jsou asi Vychytávky ve sváření, ty mají k půl milionu shlédnutí,” říká sympaťák Jirka. A podotýká, že nejpopulárnější jsou recenze nářadí, které není příliš drahé. „Něco takového mě ale zkoušet moc nebaví, vždycky mě spíš zajímala technika pro řemeslníky, zkrátka profesionály.”
 


Hustej vercajk je splněným snem

Ohledně nápadu na web a YouTube o nářadí se Jirka inspiroval v Americe. „Serverů pro kutily u nás pár je, co se ale týče poloprofesionální nebo profesionální techniky, nic takového jsem v rámci českého internetu nenašel, tak jsem téhle díry na trhu využil,” vzpomíná Jirka na rok 2012. „Je to vlastně takový splněný sen. Testovat nářadí i různé pracovní postupy mě bavilo vždycky a teď se o své zkušenosti můžu podělit s dalšími stovkami tisíc lidí.”

Pokud Jirka, kterého jeho fanoušci znají pod přezdívkou Maruna, zrovna nenatáčí videa na Hustej Vercajk nebo se nevěnuje dostavbě rodinného domu, vedle své běžné práce v kanceláři tráví většinu času se svojí rodinou. „Mám tři děti, což je sám o sobě velký životní i časový záhul,” usmívá se YuTuber. „Kromě toho také pořád hraji softball a mým dalším velkým koníčkem je moje motorka.”
 

Sportku hraje s kamarády

Když se Jirky zeptáme na losy a loterie, říká, že hraje obojí. „Sportku mám spojenou s výlety na motorce. S kamarády jezdíme každý rok na týdenní eurotrip a máme takový zvyk, že se pokaždé zastavíme na poslední benzínce v Česku, kde si kupujeme plný tiket Sportky s náhodným tipem,” říká úspěšný bloger a YouTuber. „Tiket si potom schováme a celý týden na něj nemyslíme. Zkontrolujeme ho až po návratu domů, a pak si vždycky píšeme, kdo z nás vyhrál miliony,” směje se Jirka.
 

Podívejte se na YouTube Hustej Vercajk


Ještě víc než číselné hry má ale rád stírací losy. „Šťastnou ruku na losy mám už odmalička. Když jsem s tetou chodil na Matějskou, ostatní děti sháněly céčka, ale já tetu vždycky táhl ke stánku s losy, které jsem jí vybíral. A teta na losy také dost často vyhrávala,” vzpomíná muž z Prahy.
 

V losech sází na Mega rentiéra

inp_600x400.jpg

Láska k losům mu zůstala i v dospělosti a jak přiznává, nejradši má ty z rodiny Rentiér. „Losy asi nejvíc kupuji na poště a nejčastěji sahám po Mega rentiérovi. Důvod je jednoduchý - ta myšlenka, která za ním stojí, mi přijde úplně skvělá,” přiznává Jirka. „Už odmalička jsem říkal, že budu jednou rentiér, a to je přesně to, co Mega rentiér nabízí. Hned na ruku získáte velmi slušnou hotovost, a pak ještě štědrou rentu na pět let, takže můžete dělat skutečně to, co vás baví.”

Hlavní výhra s Mega rentiérem konkrétně slibuje výplatu 5 milionů korun okamžitě a k tomu dalších 100 tisíc korun měsíčně na dobu následujících pěti let. Jak by s celkem 11 miliony korun naložil právě Jirka, kdyby pod fólií tři symboly písmene R jednoho dne objevil?
 

Díky výhře se z něj stane skutečný rentiér

„To je úplně jednoduché, prostě by se ze mě ten rentiér skutečně stal,” směje se recenzent nářadí. „Mým snem je koupit si činžák na Žižkově, kde bych měl nájemníky. Kdyby se na domě něco pokazilo, sám bych to opravil, ale jinak bych si užíval života,” zasní se Jirka Vrzáček. „Na to by peníze z Mega rentiéra nestačily, ale třeba to už letos vyjde ve Sportce,” loučí se s námi usměvavý mladý muž.

Po životě, ve kterém si můžeme dělat jen to, co nás baví, touží asi každý z nás. Pokud to máte stejně, můžete na to jít podobně jako Jirka, zvlášť, když už jsou teď losy Rentiér i Sportka dostupné také na internetu. Pro šanci vyhrát s eLosy klikněte na tento odkaz, tiket Sportky zase získáte na pár kliknutí tady.

Přečtěte si také