Za pár kaček miliony. Kde a s jakými čísly se ve Šťastných 10 vyhrává nejvíce?

Šťastných 10 patří spolu se Sportkou k jedněm z nejoblíbenějších loterií u nás. Každá z nich se přitom hraje trochu jinak a zaujmout může odlišné hráče. Šťastných 10 se poprvé losovala v roce 1994 a najít v ní můžete celkem 93 možností na získání výhry.

Přečtěte si také: Kačky ze Šťastných 10 přinesly seniorce 2 miliony. Díky výhře se přestěhuje do svého


Přestože její výhry nejsou tak astronomické jako třeba v Eurojackpotu, má hra Šťastných 10 celou řadu fanoušků. A není se co divit. Maskotem jsou roztomilé kačenky, které sázejícím mohou přinést desítky milionů. Sázka přitom začíná už na desetikoruně a šanci vyhrát máte každý den hned dvakrát, a to v poledne a večer.
 

Výhry dvakrát denně

A kromě hlavní hry vám kačky přinášejí i tři doplňkové. První je Královská hra a princip je snadný – pokud se první vylosované číslo, které se jmenuje Královské číslo, shoduje s některým z vámi vybraných, získáváte více peněz. Cena sázky na Královskou hru odpovídá ceně sázky do základní hry. Když tedy vsadíte za 10 korun, bude váš celkový vklad 20 korun. Šance na výhru se tím ale značně zvýší.

Druhou hrou je Šance milion. V ní nemusíte tipovat žádná čísla, o výhře tu totiž rozhoduje automaticky vygenerovaná šestice čísel Šance. Jestli by se vám náhodou nelíbila, počítač vám nabídne jinou. Poslední skutečně lákavá doplňkovka je Extra výhra. Pokud si vsadíte aspoň šest čísel a vylosované není žádné z nich, získáváte výhru ve výši ceny vaší sázky do základní hry.
 

Tady se vyhrává!

Zajímá vás, s jakou kombinací máte největší šanci na úspěch? To vám bohužel nikdo neřekne, pamatujte ale na to, že nejčastěji losované číslo v základní hře je 18, v Královské hře se pak jedná o 44. Nejméně se mezi vylosovanými čísly objevuje 24 ve hře základní a číslo 65 ve hře Královské.

Své statistiky úspěšnosti mají i jednotlivé kraje. Od roku 2015 se nejvíce daří sázejícím ve Středočeském kraji. Celkově tu padlo 277 výher nad 100 000 korun, největší šťastlivec si ze slosování odnesl 4 miliony korun. Druhé místo obsadil Moravskoslezský kraj s 239 výherci a nejvyšší výhrou v hodnotě 3 milionů. Bronz si odnáší Praha s 217 výherci a třímilionovým rekordem.
 

Ulovte si kačky i vy

A dařilo se i online sázejícím. Těch s výhrou nad 100 000 korun Šťastných 10 vytvořila od roku 2015 rovnou 119. Přidat se k nim můžete i vy. Tak neváhejte a vsaďte si, třeba se už brzy kačky odmění i vám.

Na online sázení vás neužije? Nevadí! Zajděte si pro svou sázenku do jedné z prodejen s nabídkou Sazky. Máme pro vás jejich kompletní mapu.

Přečtěte si také