Z výhry 328 milionů zaplatí muž vzdělání chudým dětem

Američan Krishna Barri médiím řekl, že loterie příliš často nehraje, sem tam si ale nějaké ty tikety koupí. Stejně jako před nějakou dobou, kdy si naráz koupil hned deset sázenek. „21, 30, 39, 44, 45 a 46. Těchto šest čísel už do konce života nezapomenu,” řekl muž. A dodal, že i když v momentě, kdy je zaškrtával, pro něj žádný význam neměly, díky nim je z něj teď multimilionář.

Přečtěte si také: Tiket Sportky střežil jako oko v hlavě. Po slosování byl Čech bohatší o skoro 24 milionů


„V rádiu jsem po slosování slyšel, že někdo z místních vyhrál. Tak jsem hned začal kontrolovat tikety. Na prvním ani na druhém nic nebylo, ale když jsem vzal do ruky třetí, pomalu jsem přestával dýchat,” vzpomíná Krishna na chvíli, která mu změnila celý život.
 

„Manželka se zeptala, jestli si z ní zase dělám legraci.”

„Potom, co jsem se trochu uklidnil, jsem zavolal ženě, že jsme vyhráli v loterii. Zeptala se mě, jestli si z ní zase nedělám legraci. Tak jsem jí musel říct, že tentokrát ne,” usmíval se čerstvý majitel 14,5 milionu dolarů, tedy 328 milionů korun.

Všechny peníze si ale sám nechat neplánuje. „Chci v Indii, odkud pocházím, otevřít dobročinný fond, ze kterého budu financovat vzdělání minimálně stovce znevýhodněných dětí,” prozradil Krisha Barri.

Jak dále popsal, byla to právě pomoc druhých, díky které má dneska vlastní IT firmu. Do USA přišel před dvaceti lety a díky penězům od svého zetě mohl vystudovat univerzitu na Floridě.
 

Fond pojmenuje podle svého zetě

Právě proto chce ještě tento rok odjet zpátky do své rodné země, aby vyřídil potřebnou administrativu okolo své nové vzdělávací organizace. „Můj zeť už tu s námi bohužel není, a tak s námi výhru nemůže oslavit. Proto jsem se rozhodl, že za všechno, co pro mě udělal, pojmenuji fond podle něj,” řekl výherce.

I když by se teď Barri mohl věnovat své charitě a přestat pracovat, nic takového neplánuje. Podniká v IT a ve svém oboru chce zůstat i nadále.
 

Do práce chodit nepřestane

„Svému obchodnímu partnerovi jsem řekl, že peníze, za které jsem si koupil můj výherní tiket do loterie, jsem si vydělal právě v naší firmě. A to musím respektovat i v budoucnosti,” konstatoval muž.

Máte také nějakou organizaci, které ať už pravidelně, nebo nepravidelně posíláte peníze? Anebo byste jen chtěli trochu změnit svět k lepšímu?

S výhrou pár desítek nebo stovek milionů by to šlo jistě jednodušeji než z měsíční výplaty. A protože štěstí přeje připraveným, klikněte si pro svůj tiket do Sportky třeba právě teď na tento odkaz.

Přečtěte si také