Výherci 1,4 miliardy gratulují celebrity. Co mu vzkázaly?

1,412 miliardy. Tak vysoká výhra padla minulý pátek v Eurojackpotu. Evropanům z 18 zemí, kde se tato loterie hraje, ji díky online sázce vyfoukl náš krajan. A věřte, nebo ne, 1 412 milionů, které získal, se zdá jako horentní suma nejen nám, „obyčejným” smrtelníkům, ale i celebritám. Ty se pro nás exkluzivně rozpovídaly o tom, jak by s výhrou naložily právě ony.

Martin Doktor (45)

Olympijský vítěz v kanoistice
 
Martin_Doktor_600x400.jpg

Reprezentant, trenér a také člen rady České televize Martin Doktor nedokázal odhadnout, jak by na tak vysokou výhru reagoval. „Rozum mi říká, že bych se zřejmě šel několikrát přesvědčit, že je to pravda. Hned pak bych začal přemýšlet, jak si tu hromadu peněz nejlíp vybrat, ale taky jak to udělat, abych ji během pár let úplně nezahodil,” zamýšlí se nejslavnější český kanoista.
 

Přečtěte si také: Vyhráli jste 1,4 miliardy? Tady je 5 tipů, co si můžete koupit


Čechovi, který 1,4 miliardy vyhrál přes internet, radí, aby část výhry investoval a myslel také na charitu. I Martin má ale jeden velký sen, který by si díky penězům z evropské loterie splnil.

„Určitě bych vzal celou rodinu na Havaj a tam bychom chvíli vegetili. Pak bychom se vrátili do krásných, rodných Čech a vymysleli, co s tím zbytkem, který by byl jistě pořád značně veliký, udělat.”
 

Jakub Kohák (44)

Herec a moderátor
 
Jakub_Kohak_600x400.jpg

Amatérský fotbalista, hvězda reklamních spotů a srandista, jinak také herec a moderátor Jakub Kohák nám odpověděl zcela podle očekávání - nevážně. Podle něj by mu výhra život výrazně nezměnila. Vlastně spíš vůbec.
 

Vsaďte si Eurojackpot online


„V klidu bych jel dál svůj parádní život, jen bych si třeba občas dal místo jednoho řízečku dva,“ upřesnil. A jeho reakce na výhru? „Normálka, to se stává.“
 

Míra Hejda (35)

Producent a moderátor
 
Mira_Hejda_600x400.jpg

Když jsme zavolali velkému fandovi do designu, bydlení a aut Mírovi Hejdovi a zeptali se ho, jaká by byla jeho reakce, kdyby se právě on stal díky Eurojackpotu miliardářem, byl si jistý, že by ho výhra naprosto šokovala. Jak by ale aspoň s částí peněz naložil, má naprosto jasno.

„Něco bych investoval do developerského projektu a určitě do podnikání, to znamená do naší televize o bydlení,” prozradil nám moderátor Snídaně s Novou, který by ale nezapomněl ani na sebe. Jako fanoušek aut by si pořídil nějaký luxusní kousek do své garáže.

A kam by podle něj měl peníze dát náš výherce? „Určitě by měl také myslet na rodinu a dobré lidi,” zamýšlí se Míra Hejda. „I tak si jsem ale jistý, že mu z astronomické částky dost zbude,” směje se moderátor.
 

Milan Peroutka (29)

Zpěvák, herec a moderátor
 
Milan_Peroutka_600x400.jpg

Hvězda Ordinace v růžové zahradě, jinak také zpěvák a moderátor Milan Peroutka by v případě výhry nejdříve myslel na ostatní. A novému majiteli 1,4 miliardy hned přihrál i projekt, který by si podle něj nějaký ten milion zasloužil.

„Kdybych vyhrál já, postavil bych školu, školku a hospic pro Smiling Crocodile,” řekl nám bez váhání Milan. Jde o organizaci, která podporuje děti s kombinovaným postižením a dává jim novou šanci na plnohodnotný život.

„Chtěl bych projektu pomoct a ušetřit je nekonečných a vyčerpávajících obstrukcí na magistrátu,” shrnuje Milan Peroutka hlavní důvody, proč by se o peníze rozdělil se Smiling Crocodile.
 

Vyhrajte stovky milionů a luxusní byt k tomu

Eurojackpot se losuje už dnes večer, a když si vsadíte, můžete to být právě vy, komu bude celé Česko gratulovat příští týden. Co víc - ve hře není tentokrát jen jackpot 255 milionů korun, ale také luxusní byt v Praze za 13 milionů.

A protože je doplňkovka Český pátek, ve které se o byt hraje, určena jen pro sázející od nás, šance na jeho získání je opravdu vysoká. Vsaďte si online na tomto odkazu.

Přečtěte si také