Nejmladší dolarová miliardářka sesadila z trůnu i zakladatele Facebooku. Víme, kdo to je

Můžete ji mít rádi, nebo taky ne, ale jedno se jí upřít nedá. Peníze, které má na svých účtech, nepodědila, ale sama vydělala. Takže minimálně co se týče podnikavosti, zaslouží si respekt, byť nejde o žádné raketové inženýrství. Jde o Kylie Jenner, podle aktuálního žebříčku Forbes nejmladší dolarovou miliardářku na planetě. 

Přečtěte si také: Důchodkyně si omylem koupila jiný tiket. Chyba jí vydělala 2,2 milionu


Svou první miliardu si vydělala v jednadvaceti letech, což je o dva roky dříve než zakladatel Facebooku Mark Zuckerberg. Ten si na tento výdělek počkal „až“ do třiadvaceti let. Kylie se mohla stát vítězkou podle Forbesu proto, že se o své jmění zasloužila sama. I přesto ale má tento argument spoustu kritiků.
 

Nejdřív seriál, pak modeling

Kylie je totiž součástí známého „klanu“ Kardashianových. Už v deseti letech se proto začala objevovat v úspěšném televizním seriálu Keeping Up with the Kardashians, který dokumentoval osobní a profesní život její rodiny.

U modelingu začala po vzoru svých sester i Kylie. Už ve 16 letech byla listem The Times vybrána mezi nejvlivnější teenagery na Facebooku a Instagramu. Dohromady má 175 milionů followerů, což je stejné číslo, jako kdyby někdo sečetl dohromady všechny obyvatele Česka, Francie, Německa, Rakouska a Maďarska. Do pozice nejmladší dolarové miliardářky ji ale vyšvihla její kosmetická značka.
 

Sítě, sítě, sítě

Zajímavé také je, že ač v žebříčku předstihla Marka Zuckerberga, bez něj by na první příčce pravděpodobně nikdy neskončila. Svou kosmetiku nabízí totiž hlavně prostřednictvím Facebooku a Instagramu, tedy sociálních sítí, které Mark buď založil, anebo je doposud vede.

Co se bohatství Kylie Jenner týče, kritici občas zmiňují skutečnost, že i když není dědičkou v pravém slova smyslu, sláva její rodiny jí k cestu k bohatství velmi usnadnila. My ale peníze mladé mamince (ano, Kylie porodila svoji dceru už ve dvaceti letech) přejeme všemi hrstmi.

A co vy? Vyčítali byste si, že vám pohádkové jmění spadlo samo do klína? Pokud ne, nemusíte se v dalším životě reinkarnovat mezi rodinu Kardashianů. Stačí si vsadit třeba Eurojackpot online na tomto odkazu a už za pár dní můžete mít také na svém kontě miliardy.

Přečtěte si také