Výhry před kamerou: Jaká čísla zajistila filmovým hvězdám úspěch v loterii?

Přemýšlíte nad tím, jaká čísla si vsadíte příště, nebo si jen chcete odpočinout u televizní obrazovky? Tyhle čtyři filmy a jeden seriál vám pomohou s obojím! A třeba vám i přinesou štěstí.
 

Může to potkat i vás (1994)

Snímek, v němž zazářili Nicolas Cage a Bridget Fonda, vypráví skutečný příběh policisty Charlieho Langa, který se během pochůzky zastaví v oblíbené restauraci. Příjemné posezení mu však přeruší odvolání k případu a protože nemá dost peněz na zaplacení, dá servírce osudový slib. Půl na půl se s ní rozdělí o výhru z loterie, do níž má koupený tiket.
 

Přečtěte si také: Sázející z jižních Čech vyhrál ve Sportce 60 milionů. Jaké byly jeho pocity?


Štěstí se na něj díky číslům 6, 12, 16, 27, 48 a 64 skutečně usměje, jenže jeho žena má s částkou, jež by dnes odpovídala více než 150 milionům korun, trošku jiný plán.
 

Nedovo zázračné vzkříšení (1998)

Co byste dělali, kdyby někdo ve vaší vesničce o 52 obyvatelích vyhrál závratný jackpot? Jackie O’Shea (Ian Bannen) a Michael O’Sullivan (David Kelly) se onoho šťastlivce rozhodnou okamžitě vypátrat, po několika lapáliích ho ale objevují v trochu jiném stavu, než čekali. Mrtvého. S výherním tiketem v ruce.

A protože dojdou k závěru, že muži peníze k ničemu nejsou, vyberou je místo něj. Čísla 4, 7, 19, 25, 29 a 40 tak změní život k lepšímu alespoň někomu. A ano, i tahle černá komedie se inspirovala opravdovým příběhem.
 

Šťastná čísla (2000)

Dalším snímkem podle skutečné události je ten s Johnem Travoltou a Lisou Kudrow v hlavních rolích. Russ Richards se spolu se svou přítelkyní a kamarádem rozhodnou získat pořádný balík peněz a vymýšlí, jak si v loterii zajistit nevídaný úspěch.

S čísly 7, 9, 16, 22, 27 a 70 se jim to podaří, ale na užívání vyhraných milionů musí zapomenout. Do cesty se jim totiž postaví řada chaotických a bláznivých situací.
 

Šťastný los (2010)

Kevin Carson (Bow Wow) měl vždycky hluboko do kapsy. Jenže pak mu sázenka s čísly 4, 21, 32, 33, 42, a 45  obrátila život vzhůru nohama a přinesla mu šťavnatý jackpot v hodnotě necelých deseti miliard korun. Zpráva se jeho chudinskou čtvrtí rychle rozšířila stejně jako zájem o jeho osobu. Výherce tak zjistil, kdo jsou jeho skuteční přátelé a co všechno jsou lidé ochotni udělat pro peníze.
 

Ztraceni (2004 - 2010)

No řekněte, koho tahle seriálová mánie minula? Příběh o přeživších letecké havárie byl čísly 4, 8, 15, 16, 23 a 42 protkaný od začátku do konce. A mimo jiné šlo o číselnou kombinaci, která přinesla jedné z hlavních postav, Hugovi Reyesovi (Jorge Garcia), více než 3 miliardy korun.

Tahle seriálová loterijní výhra inspirovala spoustu sázejících a jednomu z nich přinesla bezmála 9 miliard korun. Oblíbená je i u nás a podle statistik Sazky patří mezi jednu z nejčastěji vybíraných.
 

Vyhrajte s filmovými čísly v pátek 13.

Vybrali jste si kombinaci, s níž pokusíte svůj osud? Už zítra nás čeká pátek 13., což je jeden z nejpopulárnějších dní pro sázení. Teď v srpnu navíc můžete získat opravdu parádní jackpot - ve Sportce je právě 113,8 milionu korun.

Zajistěte si vstupenku do slosování na tomto odkazu.

Přečtěte si také