Dneska je pátek 13. Ideální den vyhrát obří jackpoty ve Sportce nebo Eurojackpotu!

Že třináctého pátek nosí smůlu? Ve světě loterií tomu tak být nemusí! Máme spoustu důkazů, že se jedná o šťastné datum, což určitě dobře víte. Právě proto byste si neměli zapomenout dneska vsadit. Vyhrát totiž můžete opravdu parádní částky.
 

Přečtěte si také: Nákup tiketu Sportky byl možná aprílový žert. I tak je sázející bohatší o 87 milionů


Třináctého v pátek je dnem, kdy ožívají pověry. Ráno to začíná vstáváním tou správnou nohou, přes den se soustřeďujeme na černé kočky, žebříky, rozsypanou sůl i střepy.
 

Češi třináctého v pátek vyhrávají

S tímto magickým dnem se zkrátka pojí celá řada rituálů – včetně sázení. Právě proto budou dneska všechny trafiky praskat ve švech, protože jde o jeden z vůbec nejoblíbenějších dnů, kdy si chodíte pro vstupenky do slosování. Nejen proto, že jsme národem, který i pověry bere tak trochu s rezervou, hlavně ale díky tomu, že Češi třináctého v pátek opravdu vyhrávají.

Za posledních pět let padla u nás ta nejvyšší v pátek 13. 9. 2019, kdy sázející Sportky vyhrál přes 25 milionů. Ve stejném roce, ale v prosinci, vyhrál na pátek 13. sázející 15,5 milionu korun v Eurojackpotu. Milionové výhry ale padají v tento den poměrně často, loni to bylo třeba v březnu ve Sportce 10 milionů. 
 

(Ne)šťastné datum?

Pátek třináctého je obecně vnímán jako nešťastný den, což má kořeny v biblických časech i historii. V pátek nejdřív Eva ochutnala jablko ze zakázaného stromu, a Adam byl poté vyhnán z ráje. K poslední večeři jako třináctý host přišel Jidáš, a také Ježíš byl ukřižován v pátek. Zásadní krok se udál v pátek 13. října 1307, kdy započalo vraždění templářů. Právě od té doby je toto datum považováno za nešťastné.

V pátek 13. se ale stalo také pár věcí, které dnešní svět možná i trochu vylepšily. V pátek 13. února 1998 vyhráli čeští hokejisté první zápas v Naganu, a odstartovali tak cestu k olympijskému zlatu. A dokážete si představit příhodnější datum narození hororového režiséra Alfreda Hitchcocka, než je pátek 13. srpna 1899?
 

Vyhrajte dnes desítky milionů. Nebo rovnou miliardy

Pátek třináctého tedy rozhodně žádným nešťastným datem není. Zvlášť pokud vezmeme v úvahu, kolik peněz můžete vyhrát. Ve Sportce s plným tiketem hrajete o Superjackpot ve výši 113,8 milionu korun. Klikněte si pro vstupenku do slosování na tento odkaz.

Toužíte se proměnit v miliardáře? Potom je pro vás volbou číslo jedna Eurojackpot, kde můžete už dnes v noci oslavovat výhru 2,287 miliardy korun. Svůj tiket získáte zase na tomto odkazu.

Přečtěte si také