Je tady další INAE.Sazka - Desítka. Kdo se přidá a uběhne 10 km?

V posledních měsících a letech se mluví o propojování sportu a esportu nejen na bázi fúzí klubů z obou oblastí, ale také přímo skrze pohyb. Spolek Inaequalis se o to snaží již delší dobu, jak napsal na webu organizace její předseda Eldesan.
 

Přečtěte si také: Hráči jsou obézní a agresivní. Pět nejčastějších mýtů kolem počítačových her


"V Inaequalis se o propojení sportu s esportem a pohyem snažíme již delší dobu, a proto jsme se rozhodli přizvat veřejnost, partnery, ostatní herní organizace, pořadatele eventů a všechny, kteří e-sport sledují, k našemu virtuálnímu závodu na 10 km," říká předseda Sazka.INAE Eldesan.
 

První závod proběhl na jaře

Na jaře se INAE rozhodli uspořádat pro své členy první běh tohoto typu. Vlivem pandemie se totiž nemohli zájemci sjet na originální závod k Plzni a tak si každý 10 km zaběhl okolo svého bydliště. Zájemci a běžci byli z řad nejrůznějších herních sekcí nebo managementu organizace.

K tomu stejnému chtějí nyní v Inaequalis během jednoho srpnového víkendu (14. - 15. 8. 2021) vyburcovat další příznivce esportu v Česku, ostatní organizace nebo partnery.
 

Zapojte se do běhání i vy

Princip je přitom velmi snadný. V rámci závodu INAE.Sazka - Desítka mohou zájemci v daném termínu ujít nebo uběhnout v okolí svého bydliště nebo místa kde se budou nacházet, trasu ve vzdálenosti 10 km a své výsledky následně můžou poslat na email eldesan@inaequalis.cz.

Odměnou pro všechny účastníky bude nejen dobrý pocit ze sportovního výkonu, ale také památeční medaile, kterou vedení spolku připravuje.

Ani na webu Sazka Esport nad tímto tématem nezahálíme a pravidelně aktualizujeme obsah v sekci Zdraví a životospráva, která má sloužit v inspiraci ke zdravému životnímu stylu a pohybu. Dvěma věcem, které mohou mít vliv také na herní výkony samotných hráčů.

Přečtěte si také