Vyhrála přes 3 miliardy a už půlku rozdala. Pomáhání ostatním je pro ni jako závislost

Frances Connolly za letošní rok přispěla na dobročinné účely už přes 300 milionů korun a zdá se, že jí ani rady a prosby manžela nedokážou zpomalit. „Mám šanci změnit něčí život k lepšímu. Nemůžu s tím přestat,“ prozradila v rozhovoru obyvatelka Hartlepoolu, přístavního města v anglickém hrabství Durham.

Přečtěte si také: Letošní rekord Sportky pokořen! Na Karlovarsko míří 155 milionů


Jackpot v hodnotě 3 340 000 000 korun si spolu s manželem připsala na účet v roce 2019 a od té doby z něj na charitu odevzdala už zhruba polovinu.
 

Touha zlepšovat životy

K pomáhání ostatním měla výherkyně sklony celý život. Nejspíš právě proto si vybrala kariéru učitelky a sociální pracovnice. Jakmile se na ni usmálo štěstí v loterii, dostala příležitost začít více pomáhat i finančně. Kromě samotných darů uspořádali s manželem charitativní galavečer, při němž vybrali bezmála 3 miliony korun.

„Jestli můžete věnovat svůj čas nebo peníze těm, co to potřebují, udělejte to. Je to opravdu důležité a dost vás to nabudí. Nevidím smysl v tom mít na účtu tolik peněz a nepoužít je ke zlepšení tohoto světa,“ popsala své důvody.
 

Rozpočet nestačí

Její manžel s tím ovšem tak úplně nesouhlasí a aby jednoho dne neskončili bez jediné koruny, snaží se manželčinu „závislost“ ukočírovat. Z toho důvodu se domluvili na rozpočtu, který budou ročně dodržovat, jenže Frances už ten letošní dávno vypotřebovala. Jak sama v jenom z rozhovorů zavtipkovala, nejspíš budou muset finanční plán trošku poupravit.
 

Pomáhá i Sazka

V Sazce s pomocí ostatním rozhodně souhlasíme a podpora charitativních organizací je nám velmi blízká. A protože dlouhodobě podporujeme český sport, rozhodli jsme se rozdávat sportovní pomůcky těm, kteří by si jejich pořízení nemohli dovolit.

„Za každého výherce milionové částky v loňském roce Sazka věnovala kolo a helmu do dětských domovů po celé České republice. Kola jsme navíc dětem předali formou překvapení na sportovním dni, což způsobilo opravdu krásné a spontánní reakce. Pro většinu dětí to bylo jejich první kolo v životě,“ vysvětluje Veronika Diamantová, tisková mluvčí Sazky. A dodává, že v této tradici pokračuje loterní společnost i v letošním roce.

Chcete také pomáhat a zároveň nepropásnout šanci stát se dalším milionářem? Splnit se vám to může třeba díky Sportce, v níž právě hrajeme o desítky milionů korun! Vsaďte si na jakékoliv prodejně s nabídkou Sazky nebo klidně hned teď online!

Přečtěte si také