Mohou si dovolit po čem touží, ale stejně si to nedopřejí. Za co bohatí nikdy neutrácejí?

Toužíte vyhrát v loterii, abyste si mohli koupit vše, na co vám padnou oči? Jistě, je to dobrý důvod jako každý jiný, vězte ale, že mnozí milionáři by něco podobného neudělali. Boháči si totiž často uvědomují, jak pomíjivé peníze ve skutečnosti jsou, a moc dobře vědí, že některé výdaje se nevyplácejí.

Přečtěte si také: Falešné kosti pro štěstí či božský džem. Bláznivé nápady za miliardy


Vezměte si z nich ponaučení a začněte lépe investovat. Tohle jsou čtyři věcí, za něž movití lidé většinou neutrácejí.
 

1. Nová auta

Nový luxusní bourák každý půlrok? Na to zapomeňte. Spousta boháčů jezdí v několik let starých vozech. Moc dobře totiž vědí, že auta rychle ztrácejí svoji hodnotu. A už vůbec si je nepořizují na leasing. S ním se sice vyhnete zaplacení velké částky najednou, z dlouhodobého hlediska se ale rozhodně nevyplácí. Mnohem lepší tedy je si koupit mírně ojeté auto a nechat si ho, dokud dobře slouží.
 

2. Předražené domy

Bydlet v přepychové vile zní rozhodně lákavě. Hlavně, když k ní přidáte bazén, vířivku nebo třeba saunu. Je však dobré myslet na to, že počáteční investice rozhodně nebude ta jediná a údržba či provoz podobného sídla vás bude stát pěkný balík peněz.

Nákup nového obydlí si proto pořádně rozmyslete. Nemusíte se samozřejmě spokojit s malým domkem bez lepšího vybavení, rozhodně se ale dívejte trochu dopředu a nepřeceňte své možnosti.
 

3. Obrovské svatby

Pohádková svatba je snem spousty lidí, jenže se jedná o dost drahou záležitost. A přestože se od nich čím dál častěji upouští, mnozí si opulentní veselku nechtějí odpustit. U boháčů to ovšem zas tak často neuvidíte.

Je podle nich totiž mnohem rozumnější na tomto jediném dni ušetřit a peníze, jež by padly na předražené šaty, dekorace a doplňky, využít mnohem lépe. Třeba na cestování.
 

4. Impulzivní nákupy

Určitě jste to už zažili. Jen tak si brouzdáte na internetu nebo se procházíte městem a najednou vás zaujme věc, kterou prostě musíte mít. Jenže impulzivní nákupy nejsou pro váš účet tím nejlepším.

Spousta boháčů se jim proto vyhýbá jako čert kříži. Zkuste to také a jakmile vás příště něco zaujme, zhluboka se nadechněte a jděte dál. Pokud po dané věci budete toužit i později, stojí její koupě za zvážení.
 

Ještě nejste milionáři? Vsaďte si!

Máte něco, po čem už dlouho toužíte, ale peněženka vám to nedovoluje? Zkuste si vsadit a třeba budete mít štěstí. Sazka v loňském roce vytvořila 250 milionářů a letos rozhodně nehodlá zpomalit.

Nejvíce výherců vzešlo jako tradičně z naší nejoblíbenější hry Sportky. Vsadit si na ni můžete v každé dobré trafice, na prodejnách s nabídkou Sazky nebo online z pohodlí svého domova. Držíme palce, ať to zítra vyjde právě vám.

Přečtěte si také